ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 089
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
С предната бременност влязох да раждам с хемоглобин 110 ... според опериращия доктор бил екстра. След операцията беше 90. Не се чувствах зле и го възстанових доста бързо. По-странното е, че и аз се бях вманиачила в тоя хемоглобин и пиех какви ли не билкови кръви, Феритини, Малтофери и не мръдна и с една единица на горе. Падаше с няква средна скорост от 1-2 единици на месец и това е.

# 526
Не пия нищо за хемоглобин и аз. Във втори месец бях 140, април месец 133, май 126 и сега преди две седмици пак имах кръвни, но още не знам резултата.
Желязо изследвах също май и беше точно по средата на реф стойности.
Имам ниско кръвно и в жегите доста лесно ми прилошава и не знам има ли общо с хемоглобина.
Иначе доста често ядем червено месо и риба и предполагам именно месото подпомага по някакъв начин стойностите на хемоглобина.
Досега беше много удобно да си гледам резултатите веднага след изследването, но в Майчин дом Варна резултатите ги предават на лекаря и сега изпбщо нямам представа какви са стойностите 🧐

# 527
Да, ама моят хемоглобин вече падна до 107 в средата на шести месец и направо се наливам с тая Билкова кръв. Ако и в следващата ПКК е зле....може би наистина трябва да си го докарвам с храна. Една приятелка твърди, че без Шуслерови соли някои хора не усвоявали желязото, ама аз хич не им вярвам. И еритроцитите са ми занижени и още няколко неща, ама с малко.

# 528
  • София
На мен хемоглобина все ми е нисък, месо ям рядко, но желязото ми беше на долна граница още преди да забременея. От 14гс съм на сорбифер и билкова кръв, предвид факта че бебетата са 2 и смучат яко. Сега желязото ми е ок, хемоглобина пак е на долна граница.

# 529
  • София
Една жена каза....
Нищо няма да казвам за сушлеровите соли, че ще си отиде денят.
Grinning

Като взимате билкова кръв и такива работи, мушнете заедно с тях и вит С, А и вит Б9, за да се случи ''алхимията'' и повече от желязото да се превърне в хемоглобин (за справка хемоглобинът е желязобогат протеин).
При мен лично преди години имах желязо 3 пъти над норма, а хемоглобин 120. Почнах да взимам цинк, за да изчистя излишното желязо, но хемоглобинът не мръдна.
Очаква се по време на бременност да ни е по-нисък с 5-15 единици.

Поправка: по-скоро без вит А докато сме бременни...

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 08:58 от Dagny

# 530
  • София
То в билковата кръв има В-та най-различни и С.

Аз този месец пуснах общ белтък и албумин, и очаквано, белтъка ми е нисък. Та ще влизам и в "бизнеса" с протеините Simple Smile

# 531
Аз в трети месец бях с хемоглобин 123, четвърти не съм изследвала, пети падна на 95, после повторих в друга лаборатория беше 100 и тази седмица пак ще го изследвам. Казаха ми че нямам анемия. Ям черен дроб, месо, спанак, цвекло. Кръвното ми е 90/60, а преди бременността беше 110/70. Тъй като в трети и четвърти месец имах ужасни киселини и не ядях изобщо месо, а само картофи, най-вероятно това е допринесло за ниския хемоглобин. Надявам се сега резултатите да са по добри.
Пиенето на вит.С и фолиева киселина помагат да се усвои желязото.

# 532
  • София
Desi, пиши какъв ти е новият хемоглобин след като си засилила железните храни.
Аз ям суров спанак и варено цвекло. Вчера купих и телешки шол, днеска ще го мъча и него. Блях.

Deli, пускала си серумни предполагам? Аз имах общ белтък 67 и албумин 43 г/л. Ок ли е според теб?

Дами, да питам... Някой изследвал ли си е 24ч-ова урина за наличие и стойности белтък /албумин/? Знам, че е важно за бременните с високо кръвно да го проверяваме, но още не са ми го предписвали. До сега всеки път си пускам просто първа урина /успоредно със стерилната/ и там ми излиза на Белтък(Protein) - Отрицателен. Това достатъчно ли е да съм спокойна или трябва да събирам 24ч-ова урина и да дам проба специално за това изследване?

# 533
  • София
Дагни,
Белтъкът ми е 60 при норма 64-83. Албуминът ми е в норма, но близо до долна граница. Урина не съм пускала, следващия път.

При теб щом е отрицателен в урината, според мен няма нужда да пускаш 24ч урина, там се следи колко губиш на денонощие.

Иначе желязото февруари ми беше 9-10, сега е 30 на фона на сорбифера + билковата кръв, така че съм доволна. Витамините също са ми ок, явно в настоящия момент баланса се получава.

Все по-често усещам краченцата под диафрагмата, много е миличко Heart Eyes

# 534
  • София
Шут в корема, много мило просто Grinning

А добре де.. И като сега ти е 30, хемоглобинът колко стана?
При мен така изглеждат нещата (при hgb 118 и htc 0.357)

# 535
Здравейте, момичета!
Аз последно пусках изследвания в 21ва седмица. Хемоглобинът ми беше 119, като референтната стойност започваше от 120. Проследяващата ми каза, че било супер като за бременна в тази седмица и нищо допълнително не ми е казала да взимам. Та не съм задълбавала повече въпроса. На изследванията месец по-рано ми беше 136. Иначе хапвам месо често, като ми се яде, не заради това, че трябва. Риба хич не ми се яде, ама хич. И взимам Прегна Кеър +, за да си набавям така Омега3.
Какво мислите за морски приключения? На мен много ми се ходи на плаж☺И мисля да отскочим за 3-4 дни. Знам, че за бременните не е много препоръчително и трябва да внимават да не прегреят и т.н. Мисля си до 11ч. сутрин и след 16ч. следобед, че би трябвало да е ок. Не съм си купувала цял бански, мисля със старите да карам засега, сигурно ще е грозна гледка, но дано да няма много хора наоколо😃 Имам 30 фактор, от години само с такъв се излагам, не изгарям изобщо и бързо натрупвам тен. Мъжо само ми скърца за плажа, че било опасно и ми внася съмнения така😒

# 536
До момента съм пускал само първа урина и няма наличие на белтък/протеин (отрицателен), АГ не ми е назначавала 24 урина. Но щом в тази няма, съм спокойна.

# 537
  • София
А добре де.. И като сега ти е 30, хемоглобинът колко стана?

О, хемоглобинът се е вдигнал от 117 на 123 Heart Eyes хаха
При мен той винаги нисък, така че не му обръщам внимание.
Б9 Б12 и Д са ми малко по-високи от твоите.

# 538

Какво мислите за морски приключения? На мен много ми се ходи на плаж☺И мисля да отскочим за 3-4 дни. Знам, че за бременните не е много препоръчително и трябва да внимават да не прегреят и т.н. Мисля си до 11ч. сутрин и след 16ч. следобед, че би трябвало да е ок. Не съм си купувала цял бански, мисля със старите да карам засега, сигурно ще е грозна гледка, но дано да няма много хора наоколо😃 Имам 30 фактор, от години само с такъв се излагам, не изгарям изобщо и бързо натрупвам тен. Мъжо само ми скърца за плажа, че било опасно и ми внася съмнения така😒

И ние в началото имахме спор дали да отменяме морето, но аз надделях Smiley С железния довод че АГ позволява, мъжът ми нямаше какво да каже хихи, и другата седмица живот и здраве заминаваме за моренцето. И аз не съм си взела цял бански, пробвах старите, горе долу стават, малко страшна гледка ще е може би, но който иска да не гледа Satisfied Така или иначе, колкото и да ми е непривично, мисля повече да седя под чадъра, по леко и така. Много ми е нужна тая почивка, ще откача цяло лято в панелката иначе. Нямам търпение малко да разпуснем, да похапнем рибка и салатки, да топна крачетата и така. За слънцезащитата вече май писах, че съм се запасила с бебешки на Мустела и Виши (Авент ли беше не помня) и мисля, че трябва да са ок за мен. Nature Sunny SwimmerFlowers WatermelonAnimal Tropical Fish Wear Bikini

# 539
  • София
Ние тръгваме на 30ти за второ море. Края на Май бяхме на южното, така че сега сигурно ще идем на север на палатка, взех си матрак специално за повода. Май месец не можах да си почина от шум в хотела и ми писна от невъзпитани хора да ми говорят пред вратата до 02:00 през ноща.
Искахме в Гърция да идем, но може да стане конфликт с болничния ми и се отказах. За всеки случай.
Взех бебешка слънцезащита, на основата на цинков оксид и другото е какаово масло и още няколко масла. Не е токсично, но е адски мазно и бяло - доста некомфортно.

Общи условия

Активация на акаунт