ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 338
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Хемоглобина и желязото са ми в норма, за това нищо не пия допълнително. За сега само хапчетата за кръвно и Магнерот приемам. Изпих си голямата опаковка фолиева киселина, която бях взела още в началото и не мисля да купувам повече.
Боядисвам се и се подстригвам, нямам притеснения относно това. Ноктите ми също са редовно поддържани и лакирани.
Секс правим често, нямам болки, нито неразположения след това.

# 511
Утре съм на ЖК и ще попитам за честото пишкане. Досега не са ми казвали за размера на шийката, само че е добре, но мисля да питам колко см е, защото нямам идея. Ние не правим секс, защото мен много ме е страх, имам постоянни пробождания в корема, за които АГ казва, че е от разтягане, но аз откачам и гледам предимно да лежа.

# 512
  • София
JAYRAY Ползвала ли си други продукти на Maternea?Аз си харесах един крем за стрий и мисля дя  си го взема не съм ползвала техни неща досега.Spooky  Моята коса преди да забременея много падаше.Понеже бях и 3м със плитки и когато ги свалих беше нещо ужасно.И започнах да си правя домашни маски със кокосово масло и рециново масло и тн ,че малко живна .Попринцип косата ми не се влияе от никакви маски и скъпи и евтини ампули също съм ползвала .Мой братовчед ползваше 1 шампоан но забравих как се казваше казваше,че има ефект точно за косопада.Ако искаш може да го  попитам как се казва точно.

На Матернеа ползвам и крема за стрии, и крема за стягане на гърди. Бях почнала с Мустела, ама мнооого скъпи и ми излезнаха стрии. Сега с Матернеа някои даже избледняха и като цяло съм доволна. Очаквам да се появят още, но на мен кожата ми е предразположени и си имах и преди това.

За пишкането вечер - аз по някакво чудо последните седмица-две ставам чак 6-7 сутринта, но като се разрита шушона вечер се будя. Почнал е да прави големи салта и акробатики, но той е вече над 900гр.

За секса - ние сме пас. Пробвахме в началото 1-2 пъти обаче голямо шубе ни хващаше и не можеше да се отпуснем Grinning А пък сега, ако почне да се разрита и върти докато сме разгорещени ще се убие всякакво настроение и ще се смеем просто. Още малко ще почакаме. Не ни е проблем.

# 513
За пишкането и аз се бях притеснила, обаче пуснах стерилна урина, всичко е ок. Ама като се замисля, пия много много вода, а и доктора ми е казал да не стискам, не е хубаво, та по навик явно вече ходя често.
Иначе, без паника. Явно всяка ще изкара бременността различно, дай Боже без проблеми. Но и проблемите не идват накуп, колкото и да са разнообразни, и не бива да изпадаме в хипохондрични състояния. Поне аз себе си така успокоявам и не мисля извън спектъра на проблемите, които доктора наблюдава вече. Колкото може повече почивка. Спомням си първата бременност, до последно на крак, секцио заради седалищно предлежание около седмица преди термин, без никакви индикации, че бебето иска да излиза. Така че, спокойна бременност съм карала вече, явно е време да разнообразя 🤣

# 514
Amelin използвам шампоан оцветител. Като се намажа с два ( понеже съм с дълга коса) и забравям до след един месец, когато почнат да ми се появяват. Все още не съм се осмелила да се боядисвам с боя или кана. И моята фризьорка не спира да ми казва, че ми е добре косата и да не бързам да я съсипвам с боя 😄 та я послушах и само с тия шампоанчета се поглезвам. Та иначе моята майка ми обяснява как на млади години още като завършвала гимназията започнала с боядисването и рязко почнала да и избива бяла. Та от тая нейна приказка си реших и да не бързам още, че то е до ген явно и ако съм, като нея 😄 Ама, ще му дойде времето и за боята.
А да питам мамите мерите ли си често кръвното? И какви са стойностите?
На последната ФМ имах препоръка да си го меря по 2-3 пъти на ден, а ми предписа са направя обременяване, за да се види да няма ГД. Меря го всеки ден по 3 пъти, понякога и повече и в повечето от времето ми е горната граница 128, 133, 135, 138. Долната ми се върти 78, 82,87, 92. Чувствам се добре през цялото време, ама ми е странно понеже до сега като ходя на ЖК и ми го мери и все ниско го изкарва и само това ми повтаря. А пък да ми се е повишило изведнъж в последния един месец 🤔 Странна работа. Някой има ли с подобно кръвно?

# 515
  • София
Аз съм със същото. Тази сутрин ми беше 133/88.. на обяд 125/85...
Не е добре.
Иначе не се опитвай, че сега де вдига при някои от нас. Почва да се вдига от 20г.с. насам и ако от 28ма натам, ако често се задържа над 125-130 значи не са добре нещата. Тогава при наличие на белтък в урината може и за прееклампсия да ни заговорят
Води си журнал и си свери апарата с някой,за който се знае, че е точен.
На мен и на ФМ, на ФехоКГ ми казаха да ходя на кардиолог и да ми сложат холтер.
Ще го направя след около 3 седмици.

# 516
Добре, а в този случай не трябва ли да пием нещо, за да го контролираме да е по-ниско?

# 517
Аг, при който се следя като ми видя хемоглобина 118 и веднага предписа Феротон, после другият, при който ми се иска да раждам каза, че си е ок, да не пия нищо.Накрая отидох и при имунолога, който ми следи тромбофилиите, той ми каза Билкова кръв и то с удвоени дози(20 сутрин и 20 вечер). Обясняваше ми, че до бебето нямало да достига достатъчно кислород и се стреснах. Та сега не знам какво да мисля... пия си вече стриктно, ама понеже пия и магнезий, не знаех, че влияе. Бях прочела някъде, че калцият пречи на усвояването на желязото. А то аз и магнезий и млечни продукти нон стоп...

# 518
То и моя хемоглобин е малко нисък 117 (ама са от преди 1-2 месеца), ама сега в петък съм на ЖК и ще видим последните резултати от ПКК, дето ми взеха кръв тоя месец и ако е пак така, щяла да ме праща на хематолог. Така ми каза. Пък ще видим ...
Dagny какво, ще рече холтер. Не съм наясно , ако може да ме просветлиш?

# 519
  • София
Един апарат от кардиолога, който следи кръвното в интервал от 24часа, за по-точни оценка после. Май май това беше.
На мен са ми изписали Допегит, но не съм го почнала. Чакам трето мнение и тогава.  Не съм експерт, но според мен и твойто кръвно не е много в ред.
Холестерол 117-118 не е нисък и няма риск за бебето.
Приемането на желязосъдържащ препарат без оценка на другите 3/4 показателя е по-рисковано. Иска ми се докторите да почнат да си правят по-задълбочени оценки, вместо да предписват всеобщи панацеи на база един показател. Ма все пак сме в България... Дипломи много, акъл малко.
Като знам какви инженери има около мен, ме е страх да ида на доктор.

# 520
Dagny благодаря за инфото. За сега съм решила да мина на обременяването да видим там, как ще е и дано всичко е наред. А за кръвното, ще видя АГ, като го измери как ще е и дано си излезе наред, пък ще му мислим след това. Не мисля да се притеснявам излишно в момента след като се чувствам добре.
Надявам се всичко да ни е наред и до края да е така.

# 521
И аз ставам до wc вечер най малко 2-3пъти.А за през деня ми сее случвало и ма 30мин да ходя.Ще попитам и аз Аг дали е нормално.На ФМ доктора ми каза,че бебето е мн ниско и да следим плацентата дали ще се вдигне.Нз дали има връзка пишкането с това?За секс и дума да не става натръно съм от самото начало .От една разходка прокървих а за секс не ми се мисли.Знам,че ако няма проблеми жената може да се прави .

# 522
  • София
Аз съм с доказана анемия от години и си пия желязо редовно.
За стрии не ползвам нищо специално. Мажа си се с лосионите от преди бременността, но моята кожа си е много суха, та ползвам от медецинските и не съм имала проблеми досега.
Девойката най-обича да рита точно като ще спя и към 3 през ноща. Та тогава си и ставам до тоалетна. Но аз по принцип пия доста вода и си ходя често. Пуснах стерилна урина преди 3 седмици и нямаше проблеми.
Сексът е максимално разреден. В началото ми беше много лошо и нямах никакво желание, после взе да ме стяга корема. Лекарката каза, че няма проблеми, но все пак не смеем много много. А за шийката само ми казва, че е в норма. Ще взема да я питам за мерките на следващия преглед.

# 523
Приемането на желязосъдържащ препарат без изследване на серумно желязо, ЖСК, феритин и цинк е крайно необразован избор.
Виждала съм дори доктори да го правят. Почетете малко по въпроса, че съм през тлф и не мога да обясня добре или да потърся добри източници и на инфо.
Напишете в търсачката нещо от сорта на "нисък хемоглобин, желязо в норма" и така...
Spooky, много късичка бре? Нещо друго не казаха ли?!
Аз съм пас със секса. В първият триместър имах голям мерак ама ММ го беше страх и изпитваше вина и не сме правили. А сега вече нито имам мерак,нито мога заради контракциите.
Ок сме и двамата, не се тормозим по въпроса.

Хематолог ми изписа малтофер, не го пия на своя глава. Дори ходих за второ мнение и пак същото. Изследвах и Б12 и желязо и са в норма.

# 524
  • София
Ясно. И сега как е? Почна ли да се вдига хемоглобинът или още не си го изследвала.
Моят беше 122 в 3-ти месец, после 120 в четвърти и сега е 118 в пети. Ако падне още в шести ще почна и аз да се ослушвам за медикамент, след като пусна феритин и цинк за справка. И ще питам хематолог, не АГ-то. Тя е на мнение, че всичко се оправя с телешко варено и спанак Grinning

Общи условия

Активация на акаунт