ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 339
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Преди сън и след като се събудя усещам моя бебок 💙 а през нощта ставам поне веднъж.. случвало ми се е и без да ми се ходи реално, бебето да ме срита в пикочния и да се наложи пак до тоалетна да се ходи без реално да има за какво 😅

# 496
Момичета, вие какво пиете за ниския хемоглобин ? Аз пих първо Феротон и кръвните резултати си бяха същите-118. После Билкова кръв (ама в доста ниски дози) и още повече ми падна. Сега е 107.

# 497
Моята мома ме рита доста, 24+г.с. Не ме е будила досега, но като си почивам легнала, често я усещам.
Някои нощи спя като пън, някой път ставам 1-2-3-4 пъти, и тогава винаги ходя до вц и пия вода. Една нощ опитах да превъзмогна свински глад, обаче почна едно къркорене, та бая си хапнах.
Тоя хемоглобин кога се следи? Досега не са ми казвали за отклонения, като ми гледат ПКК, а и аз не се сещам да питам. Казва ми само да ям добре, набляга на протеини и течности докторът.
Да се оплача, пак имам скок в скъсяването на шийката, стигна 22 мм, ще си живея с утрогестан до края. Ама каквото такова, дано устискам на макс

# 498
Ставам 1- 2 пъти, защото ми се пишка и в последствие усещам ритничетата. После аз не мога да заспя също, особенно ако е към 4-5, поне час се въртя, чета или гледам клипчета и в един момент огладнявам. Като хапна заспивам за минути. Ако много рита бебонка, стани и се разходи малко - това ще я приспи. Simple Smile
Tinyfairy, моя хемоглобин се движи по същия начин и пиех същите неща. В момента си набавям желязо само от комбинираната добавка, но го отчитам за грешка, защото падна под границата. С тоя магнезий обаче не знам къде да го включа, нали трябва да има няколко часа разлика, за да се усвои..

Spooky, аз си го следя всеки месец, защото преди ми е бил проблемен. На мен пък за шийката нищо не ми казват. Последният път питах, каза само, че е добре. Дано при теб всичко е наред до края!

# 499
Ох, на мен това пишкане ми е голям проблем, още преди бременността ставах 1-2 пъти на нощ, а сега се случва и по 5-6 пъти на нощ Sad а когато бебка реши, че ще раздава ритничета аз също не мога да заспя, но обожавам да я усещам и не ми пречи.

# 500
Благодаря за отговорите 💋
Моят хемоглобин е 100 и пия малтофер капки на обяд, а сутрин и вечер магнерот.
За шийката не е ставало въпрос досега, но мисля да попитам следващия път.

Аз вечер не огладнявам, само съм жадна.
Качила съм само 1кг, а съм 25г.с.

Да Ви попитам правите ли секс и колко често, понеже на мен доста ми се прави, но ме понаболява.

# 501
  • София
Приемането на желязосъдържащ препарат без изследване на серумно желязо, ЖСК, феритин и цинк е крайно необразован избор.
Виждала съм дори доктори да го правят. Почетете малко по въпроса, че съм през тлф и не мога да обясня добре или да потърся добри източници и на инфо.
Напишете в търсачката нещо от сорта на "нисък хемоглобин, желязо в норма" и така...
Spooky, много късичка бре? Нещо друго не казаха ли?!
Аз съм пас със секса. В първият триместър имах голям мерак ама ММ го беше страх и изпитваше вина и не сме правили. А сега вече нито имам мерак,нито мога заради контракциите.
Ок сме и двамата, не се тормозим по въпроса.

# 502
Dagny, много неща ми казаха, карам с проблеми от самото начало. Имам миома превиа, която беше причина за отлепяне на плацентата и контракции, които явно скъсяват шийката. От 2 месеца съм на легло (не строг режим), пия магнезий и шепа други неща. Серклаж не се направи, защото миомата е на гадно място, да не се дразни допълнително. 2.5 месеца не беше мръднала шийката, ама сега пак се скъси, предупредиха ме, че може да става на скокове. Редовно ме изследват за инфекции, засега чисто. Държа фронта, но начинът ми на живот рязко се промени

# 503
  • Пловдив
Има нощи, в които изобщо не ходя до wc, има и такива, в които ходя по един път случва се често и заради кучето да се сетя, че то ме буди, че му се ходи на него. Бебето към момента не успява да ме буди.

Секс правих няколко пъти в началото и прокървих та стопирахме, от скоро се бутам на мъжо та ме огрява от време на време, защото го е страх.

Преди бременността, при опит да даря кръв ми казаха, че съм с нисък хемоглобин, но не съм му обръщала внимание. Сега при изследванията ми е в норма, желязото ми е ниско, пия отскоро, че трудно го намерих

съответно си спрях супле мамата, че някои съставки се препокриват.

# 504
Не е ли рано още за толкова често пишкане? Коментирала ли си го с АГ? Аз пак съм с бакерии в урината, които ми причиняваха дискомфорт и контракции и решихме с АГ да вляза в болница, за да може да ме проследят по-добре и да направя консултации с различни специалисти, да ми пуснат някоя друга система магнезий. За щастие растежа на бактериите е малък и не може да причини нещо по-сериозно като цистит или пиелонефрит, но все пак се съгласих на антибиотик, защото бебока притиска пикочните канали и задържам урина в единия бъбрек. Не знам дали вече действа антибиотика, но след системите с кормагнезин се чувствам много по-добре.

Относно приема на желязо, аз съм изследвала серумно желязо и жск, преди бременността. На база резултатите казаха, че имам анемия. Затова и предполагам, че при мен това е проблема. Сега ме замисли дали има нужда да ги изследвам пак?

При нас секса е табу , заради контракциите и уринарните проблеми.

# 505
Spooky и аз от две седмици съм на легло заради контракций те, даже и в болницата бях. Шийката ми за сега е супер дано не се повлияе от тях и да вземе да се скъсява. И моят живот се промени много не мога да правя почти нищо което обичам, но пък всичко в името на малките съкровища. Пожелавам късмет на всички дано добутаме до 9-тия месец.

# 506
  • Пловдив
Добре де, кръвните където ги пускаме по ЖК, не ви ли изследват желязото, на мен от там ми е установено. Иначе на своя глава нямам пуснати изследвания. Дори АГ каза, че при бременните е нормално да пада желязото.

# 507
Spooky, търпение, повечето мина Hug
Ние правим секс, болка нямам, но всеки път се проверявам за кръв след това. Чудех се напоследък, ако сексът се препоръчва за провокиране на раждане, не влияе ли по този начин и в по-ранните месеци. В същото време навсякъде пише, че ако бременността е ок, не е противопоказен.
Шийката ще държа да ми я мерят на всеки преглед вече (не знам дали го правят по принцип, последните два пъти я мериха). Моята позната, за която ви писах, че като са й я премерили са установили, че е почти без шийка, роди в 7 месец. Слава богу бебето е добре, макар и по-мъничко
Една от статиите за 24 г.с пише че оттук нататък ХГБ ще пада. Желязото ми е традиционно ниско, но пък сега не съм го мерила, защото ХГБ беше 123 последния път. Ще трябва да си пусна желязо. Dagny е права, може нисък ХГБ и нормално желязо

# 508
На мен не са ми изледвали желязо. Последния път ми е пуснала пкк, натрий, калий и калций, чернодробни ензими, креатин, урея, белтък, кр. захар и урина.

# 509
  • Пловдив
На доста места сексът го лансират като полезен за бременната /естествоно, ако бременността е спокойна/, дори към 9 месец някъде четох, че спермата е естествен елемент за омекване на шийката и спомагане на лесно раждане

Общи условия

Активация на акаунт