ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 342
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Слънце може, ама слабо - сутрин и вечер. Не трябва да изгаряш и да претоплиш бебето. Иначе на балкона и навън и аз събирам вит Д. Ама от по-силно слънце на няколко пъти ми претупа сърцето, та веднага се скрих на сянка и полях обилно вода - вътрешно и външно.

И на мен слънцето и жегата така ми влияят. Малко да ми стане жегаво и пулса скача на 100+, вие ми се свят, прималява, причернява...
Ей сега сутринта правих палачинки и ми идеше да припадна до тоя котлон, а и отвън допълнително напича слънцето. Пуснах климатик да се охладя и веднага мина. Направо само да издържим това лято, въпреки че ми е наааай-любим сезон Joy

# 481
Слънце може, ама слабо - сутрин и вечер. Не трябва да изгаряш и да претоплиш бебето. Иначе на балкона и навън и аз събирам вит Д. Ама от по-силно слънце на няколко пъти ми претупа сърцето, та веднага се скрих на сянка и полях обилно вода - вътрешно и външно.

И на мен слънцето и жегата така ми влияят. Малко да ми стане жегаво и пулса скача на 100+, вие ми се свят, прималява, причернява...
Ей сега сутринта правих палачинки и ми идеше да припадна до тоя котлон, а и отвън допълнително напича слънцето. Пуснах климатик да се охладя и веднага мина. Направо само да издържим това лято, въпреки че ми е наааай-любим сезон Joy

Абсолютно същата работа. На студ държа много, ама на жега ми става едно прималяло и причернява понякога, ако стоя много на слънце. А по-принцип съм от години с много ниско кръвно 60/90, ама сега си го меря всеки ден по няколко пъти и съм го качила на нормалното, даже и малко над нормалното- 85/135

# 482
Сега сме в морската на разходка и е доста горещо и се мятам само от пейка на пейка, че ми пада кръвното постоянно. Но по-добре ниско, отколкото високо или просто така се успокоявам аз 😅

# 483
По въпроса с боята и аз съм на мнение ,че който иска може да си се боядисва.Аз искам да ми опада боята ,че смятам да сменям цвета .Само с това постригване като са зяпнали всички ,че не било хубаво да си режеш косата .Ай аз нали съм си суеверна ще се сдържа още 3м и после ще я подстрижа и боядисам едно хубавичко хахах.Ползвате ли нещо за защита от слънце?Аз се мажа със висок фактор преди и след слънце и все пак ми излизат едни малки бели пъпчици.Та гледам да не се излагам мн на слънце а така обичам лятото и морето.

# 484
Аз още не съм стигнала до морето, но си взех бебешки слънцезащитни на две марки, тъкмо да ги изпробвам предварително Grinning

# 485
Моята коса е много бяла, наследствено ми е, не са 10 косъма да се прежаля. Бездруго съм емоционално изтощена, поне с боята да добия някакъв човешки вид. Единствено разредих боядисването. Иначе се подстригах с най-голямо удоволствие, щом фризьорката ми отново отвори врати. С баткото косата ми окапа ужасно много, около 2-3 месец след раждането, над слепоочията бях като бръсната. Не знам дали мога да приложа някаква терапия този път, ампули или нещо такова. Някакви идеи?

# 486
  • София
И аз си се подстригвам и боядисвам. При мен боята е прищявка де, нямам реална нужда. Иначе аз хич не съм суеверна. С баткото отрязах около 20 см. и пак си се роди момче Joy
Слънцезащита ползвам  рядко, ама защото забравям. Добре, че ползвам фон дьо тен с фактор, та поне лицето ми е защитено. Но сега няма да се застоявам на слънце прекалено дълго, че и на мен ми става много топло и лошо. А лятото тепърва почва.
Spooky и с моя батко ми окапа ужасно косата. Ползвах ампули и шампоани, но нищо нямаше кой знае какъв резултат. Няколко месеца продължи и се оправи.

# 487
  • Пловдив
От началото на бременността два пъти подстригвам косата, септември ще е трети. Никва логична връзка не виждам между косата си и мъжкото достойнство или късмета на рожбата ми. Ами онези жени, с 1см коса, те явно забременяват с деца с малки пишки или некъсметлийчета ли?!?

Относно детски слънцезащитни продукти и да ги тестваме на нас, не винаги са гаранция, че ще са ок за децата. Нашата кожа не е така чувствителна и "чиста".

Лично лицето поради пигментация го мажа с на Адерма един матиращ флуид, на морето ще си ползвам продуктите, които по принцип си ползвам от миналата година е продукт на piz buin.

# 488
  • София
Аз косата я подстригах още в началото и то доста. Сега просто искам да е дълга и затова не я пипам. Но и не вярвам много на това суеверие. Жената на брат ми пък обратното - накрая нямаше търпение да роди, за да се подстриже, че не можеше да си среше косата (беше станала до кръста). Преди я боядисвах моята, но за разнообразие. Сега съм си с моя цвят и така съм си доволна.
А за слънцезащитните - като бяхме сега на морето не слагах, защото беше облачно уж....Ама краката и ръцете бая изгоряха. Стоях с рокля и корема беше пазен.
Фон дьо тен със слънцезащитен имам в него, ама лятото не слагам никакъв, освен ако не излизаме по повод.
Мен сега от жегата и седенето почнаха да ми оттичат краката и си взех на Maternea охлаждащ крем за крака. Преродих се направо. Стана ми любимото нещо вкъщи.

# 489
И аз не се притеснявам да се подстригвам. Даже още в началото към 3-тия месец се постригах доста, а пък се оказа момченце. Понеже една приятелка ми се скара и ми вика, че така съм щяла да му отрежа достойнството (тогава още не знаех какъв е пола на бебето), ама не мислех да си оставям косата да цъфти и да не мога да се  сресвам. А вътрешно някак си усещах, че ще е момче и накрая, като ми каза АГ и така се зарадвахме с ММ. Сияехме от щастие! А относно боядисването, аз не се боядисвам с бои, а си ползвам оцветители за коса и то от тая година започнах да ползвам, тъй като почнаха да ми светлеят и избиват повечко бели. Мисля, че не е проблем и да е вредно за бебо.

# 490
Моничка, какви оцветители? Спрейове за корени ли или шампоан оцветители?
Аз по принцип много рядко се подстригвам, откакто съм забременяла не съм, но не от суеверие, просто не обичам. Косата ми се сгъстява по време на бременност и изглежда добре, а след раждане започва много да пада, но по-скоро си се връща в предишния вид. Продуктите за коса, от които аз съм много доволна, са керастасе и Рене фуртерер

# 491
JAYRAY Ползвала ли си други продукти на Maternea?Аз си харесах един крем за стрий и мисля дя  си го взема не съм ползвала техни неща досега.Spooky  Моята коса преди да забременея много падаше.Понеже бях и 3м със плитки и когато ги свалих беше нещо ужасно.И започнах да си правя домашни маски със кокосово масло и рециново масло и тн ,че малко живна .Попринцип косата ми не се влияе от никакви маски и скъпи и евтини ампули също съм ползвала .Мой братовчед ползваше 1 шампоан но забравих как се казваше казваше,че има ефект точно за косопада.Ако искаш може да го  попитам как се казва точно.

# 492
zai4eto87, по-скоро ще пробвам някакъв масаж и подхранване на скалпа с масла, това е добра идея, да се сетя навреме този път 🤣 Наистина, което има да капе, ще окапе, после ще се възстанови, дано и този път само с това се размина 🤗

# 493
JAYRAY Ползвала ли си други продукти на Maternea?Аз си харесах един крем за стрий и мисля дя  си го взема не съм ползвала техни неща досега.Spooky  Моята коса преди да забременея много падаше.Понеже бях и 3м със плитки и когато ги свалих беше нещо ужасно.И започнах да си правя домашни маски със кокосово масло и рециново масло и тн ,че малко живна .Попринцип косата ми не се влияе от никакви маски и скъпи и евтини ампули също съм ползвала .Мой братовчед ползваше 1 шампоан но забравих как се казваше казваше,че има ефект точно за косопада.Ако искаш може да го  попитам как се казва точно.

Аз го ползвам лосиона против стрии, немога да изразя мнение,  тъй като е рано още,но ще видим след месец 2 дали ще ми се появят. Но според мен всичко зависи от самата кожа.

Мами, вие будите ли се нощем от малките ритничета? И ставате ли често да пишкате?
Аз ставам по 2-3 пъти и после като се разрита бебка и немога да заспя.....

# 494
Май не се будя от ритничета, аз още съм във фаза дебнене - мърда ли това бебе вътре, не мърда ли. И само като усетя и викам на мъжа ми да идва, слагам му ръката и то затихва Grinning Сигурно вече ме мисли за луда

Общи условия

Активация на акаунт