ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 087
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
В края на август отиваме за седмица в Гърция, ако обстановката не се промени.
Мисля да си взема цял бански, аз не се пека, защото кожата ми не позволява, но така ще ми е по- сигурно.
Мазило за тялото още не съм взела, ежедневно ползвам слънцезащитен крем на Юсерин за лице.
Спрели ли сте се на някаква марка козметика за бебчета? Още се лутам из мнения и коментари, вярно че в движение ще се напасваме, но трябва някакъв предварителен набор.
Също ме интересува и мнение за перилен препарат. Всички бебешки ли са ок?

# 541
Включвам се и аз в питането за перилен препарат, от известно време и за нас ползвам екологичен/натуален препарат за пране, също и за чинии, и се чудя дали е нужно да купувам специално бебешки, или и тези биха били ок.

# 542
Аз със сина ми ползвах Тео бебе прах за пране, относно козметиката за подсичане бях много доволна от sudocrem, иначе той нямаше проблем с кожата и само в началото взех лосион на seba med, после си заложих на по-бюджетна козметика.

# 543
  • София
За перилен препарат - от бочко съм най-доволна, сина ми е с атопична кожа и в началото ползвах бебешки персил, но дори от него се обриваше.
Козметика - през всичко сме минали заради атопичния дерматит и само с ла рош няма проблеми. Скъп е, но като го ползвам постоянно кожата му е чиста без петна и обриви.
Аз да ви питам относно раждането един въпрос - ако някой ще ражда в Токуда при кого се следи? Аз съм раждала там през 2017 при д-р Димитров, който сега е в Свети Лазар. Мислех да ходя пак при него, но ме дърпа неонатологията в Токуда. Ако някой може да ми препоръча лекар в Токуда (сигурно пак ще съм секцио)?

# 544
Здравейте Октомврийки,

Има ли някоя софийска мама, която все още не си е напазарила? Мога да подаря ръчна помпа за кърма на Авент (позлвана 2 пъти), няколко бодита за новородени (използвани) и активна гимнастика с 5 играчки на playgro (използвани). Ако имате желание да ви дам ми пишете на ЛС.

# 545
Tcvetito, аз съм избрала Токуда и д-р Богданова.
Много ми се ходи на море, но още се колебаем. Тези опашки по границата не са ми много атрактивни, а ми се искаше да избегна юлските жеги и сега в края на юни да отидем. Септември пък май няма да ми се пътува много на прага на 9 месец. Децата са съгласни да заменим морето с планина, та сигурно ще е това, но пък пак ми се ходи...

# 546
За перилен препарат - от бочко съм най-доволна, сина ми е с атопична кожа и в началото ползвах бебешки персил, но дори от него се обриваше.
Козметика - през всичко сме минали заради атопичния дерматит и само с ла рош няма проблеми. Скъп е, но като го ползвам постоянно кожата му е чиста без петна и обриви.
Аз да ви питам относно раждането един въпрос - ако някой ще ражда в Токуда при кого се следи? Аз съм раждала там през 2017 при д-р Димитров, който сега е в Свети Лазар. Мислех да ходя пак при него, но ме дърпа неонатологията в Токуда. Ако някой може да ми препоръча лекар в Токуда (сигурно пак ще съм секцио)?

Здравей Simple Smile
Аз се следя при доктор Атанасова. Изключително мила, спокойна, подробно обяснява всичко. Имам и положителни отзиви за нея от познати.

# 547
Здравейте, момичета Simple Smile

Покрай изследванията, как ви се движи Седимент - Левкоцити ( Sediment WBCs ) при урината? При мен са 10 на поле макс 4, АГ каза, че няма проблем, чудя се да пускам ли стерилна, миналият месец борих едни бактерии и оттгоава съм на червена боровинка, а тогава Левкоцитите бяха 8.

# 548
  • София
Mani1303 и Amelin, благодаря за отговорите.
А имате ли отзиви от някой, който е раждал секцио при тях?

# 549
  • София
В темата за Токуда виж.

# 550

При д-р Маркова се следя аз и съм супер доволна, отделно ФМ при д-р Богданова. С две ръце съм за Токуда, а и както казваш неонатологията им е много добра. Попринцип са ми препоръчвали за раждане и д-р Богданова и д-р Нашар.

# 551
  • Пловдив
Аз да се похваля, че моята фотосесия днес се случи и съм хепи.
Излязоха ми и резултатите, пак едно нагоре, друго надолу, за мен всичко е ок Joy
Утре съм на ЖК.
Ще ходим на море през август, закупих си горнище от Пепко за под 10лв., по принцип ходех с хс/с, сега хл ми е на кантар, не взех долнище, че не мога да се възприема и ще търся някакви шорти сигурно.
Изобщо се чудя за детски перилен препарат, защото, детето може да прояви алергия и от моя дреха докато го гушкам примерно. Иначе си мислех или да заложа на бг продукт или на Максима. За козметика сигурно, ще сме на Бочко, от лаборантка знам, че им е ок формулата на продктите.

# 552
PetyaH, аз бих си пуснала. Наличието на левкоцити не винаги говори за инфекция, но ако е съпроводено с бактерии - най- вероятно я има. Направи си хубав тоалет преди урината, за да не ги вкараш отвън.

Деси, това с фотосесията звучи супер, как беше облечена?

На моренце много ми се ходи, но мм се дърпа нещо, най-вероятно ще отскочим де, поне за един уикенд, понеже сме близко можем да го направим без много планиране. Аз също съм в болничен и това малко ме притеснява, дали няма да ми създаде някакъв проблем..

Козметиката и перилните препарати още не съм ги мислила, надявам се бебока да не наследи моята кожа, че аз съм с чести кожни неразположения, дори в момента боря един дерматит в косата..

# 553
  • София
Аз съм в болнични от средата на май, но отидохме на море. То дали ще лежа и почивам в София, или там все тая. Пътуваме и до моя, и до на мм родния град нон-стоп. Иначе ни идва нанагорно, още сме в ремонт тук в единия апартамент и постоянно ставам да подреждам, бърша прах, мотат ми се инструменти и кашони из краката. А вчера даже ми идеше да припадна в Баухаус, то не стига, че там кислород няма, ние с маски, а и нещо почна да натежава корема отдолу, и пулса скочи на 130. Как няма да ходя на море след такива преживявания тук Joy

За бебешката козметика нищо не съм гледала. Ще питам жената на брат ми каква ползваха, за да не я взимам, че племенницата беше все с подсечено дупе, чак и ранички й се появяваха. Помня, че на изписването от болницата им бяха подарили Бочко.
А за изпирането на бебешки дрешки - мама е взела бебешки сапун да изпере първоначално дрешките, които купи. Аз също още събирам мнения преди да взема прах и други препарати Rolling Eyes

# 554
  • София
Аз сигурно ще напазаря от Зоя. Всичко си поръчвам там, защото мразя да ходя по магазините. Даже вчера ми дойде една поръчка с Омега 3 за бременни и какво ли още не.
Но съм чувала много добри неща за Weleda. Аз имам балсам за устни и бебешки крем за подсичане към момента. Доста са добри.

Общи условия

Активация на акаунт