ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 085
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте бъдещи мами. На някоя казвали ли са, че околоплодните води са намалели? Знаете ли начин за увеличаване?
Усещате ли разлика когато бебето ви рита и когато се движи?

# 556
От години пазарувам от Amway - препарати за пране и за чинии, и след като се роди големият взех бебешкия прах за пране. От тогава не съм го сменяла. Доволна съм, няма излишни аромати. За изпирането, със сигурност не са агресивни като масовите препарати. Ама вече нямам удобен дистрибутор, та също събирам идеи.

# 557
  • София
Здравейте бъдещи мами. На някоя казвали ли са, че околоплодните води са намалели? Знаете ли начин за увеличаване?

Някъде четох, че околоплодните води може да намалеят, ако сме дехидратирани. Наливай по 3л вода на ден до следващ преглед и ако пак са ниски, значи има някакво проблемче.

Усещам разлика м/у ритане и обръщане примерно.

# 558
  • София

За околоплодните честно казано нямам идея.

А за движението - аз като знам къде е глава и къде са крака така разпознавам какво движи. Удари ли пикочен мехур значи прави боксови изпълнения с ръчички. Ритне ли ребра и около тях - крачета. От време на време прави някакви странни движения, все едно трепти пружинка вътре и така изглежда и корема.

# 559
Лекарите не те ли посъветваха какво да правиш при намалени околоплодни води? И аз знам, че признак е дехидратацията и се получават отоци на ръце, крака и лице. Приемай повече вода, пази се от жегите и потърси мнение от лекар.
Усещам различни движения. Веднъж са ниско долу , друг път около пъпа. Още не знам какво е разположението на бебето, на ФМ беше застанало напречно. След няколко дни на ЖК ще видим къде ме ритат крачета и къде ръчички. А при обръщане, ако е това, усещам трептене, доста странно, не мога точно да го опиша.
Как сте с килограмите? Аз държа +7, започвам нова г.с. в понеделник и всеки понеделник съм с +150-200 гр отгоре.

# 560
  • София
Аз също почвам новата г.с. в понеделник и се меря всеки понеделник.
Снощи спрямо миналия понеделник - разликата е 1 кг и съм сънувала кошмари.
Тази сутрин пак измерих на гладно и без да ходя по голяма нужда - 0.5 кг спрямо миналия понеделник, не знам защо. Явно задържам вода през деня.
Движа се по тънък лед и все повече се замислям какво да изключа от хапванията Sad

# 561
Посъветваха ме да пия минимум 2.5л. вода и да наблегна на въглехидратите и другия понеделник отново на преглед, но исках да видя ако сте чували и за други начини за увеличаване Simple Smile
Отоци и др. нямам... В 24 гс съм +8кг

# 562
При мен постоянно има ритане на различни места и разни трептения вълнообразни. Явно футболист ще става. Като върв по-дълго време и се случва така силно да натиска надолу, че понякога се спирам да изчакам да отмине. Иначе и аз си качвам доста кг. и почнах да си хапвам повече зеленчуци и плодове и хляба по-малко, като задължително е пълнозърнест. Ограничавам въглехидратите, че ме притесняват доста, но въпреки това пак си качвам на седмица по 0,500 горе долу. От началото до сега съм +14 и вече се притеснявам. А досега не съм била 60кг. Винаги през годините държах 45-46кг. 😓

# 563
  • Пловдив
Не вярвам да е само до дехидратация /говоря по себе си/, ако изпия на ден 1.5 вода пак добре, но аз по принцип не консумирам течности.
След като се вижда намаляване, знам, че е необходимо да се следи.
Днес ще видя колко още съм качила от предния преглед. Надявам си на финала да съм макс +20.

# 564
Десиссслава и аз на това се надявам да съм мака. +20 даже, ако в възможно и по-малко, ще се постарая.

# 565
  • Пловдив
Мони, аз примерно не ям повече от преди, ежедневието също ми е същото,  но трупам. Като гледам до миналия месец бях +11, мисля, че е напълно реалистично.

# 566
Аз усещам ритничетата и отделно, когато се завърти или премести от едната страна на корема. Много е сладко.
За килограмите съм 22 г.с. +3.50 кг. Но съм ниска и като общо тегло 59.50 кг изглеждам доста пухкава.
😀😀😀
Всички ме плашат, че тепърва се започва качването. Гледам да наблягам на плодове и зеленчуци, избягвам въглехидрати, но все пак си похапвам понякога.

# 567
Деси, така е. Аз малко в 3-4-ти месец имах зверски глад и хапвах повече. На моменти едвам се удържах и може би заради това качих и повече, ама от 5-ти насам се поуспокоих и хапвам по-малко. То и с тия хормони явно.

# 568
Аз съм началото на 6 месец и съм +5,5-6,00кг. Хапвам, както преди, нямам изразен апетит и за сега се чувствам добре с кг.

# 569
  • София
Аз съм 24 г.с. и 6 кг отгоре. Последният месец ме гонеше ужасен въглехидратен глад, едвам се сдържах да не изяждам по цял хляб на ден. Сега малко се поуспокои де, та ще наблегна на зеленчуците. Надявам се повече от 15 кг. да не кача до края.
Моята девойка някои дни е доста активна и ме боксира по цял ден. После се успокоява, чак ми става странно Joy
С баткото ползвах прах на Тео бебе и на Сано и сега мисля пак тях.
Как сте с енергията? Аз сега особено с това мрачно време едвам издържам през деня. Много ми се спи, но ако легна на обяд, после през нощта не мога да мигна, та си търпя.

Общи условия

Активация на акаунт