Августинка перчи се с коремче, в него шава малко бебче! Тема 6

• 21 991
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
И аз пих АБ преди 2-3 месеца - 3 дни Азакс заради уреаплазма.
Знам, че не навсякъде и всички АГ препоръчват тези изследвания (микоплазми/уреаплазми..), но като се зачетох са често безсимптомни.
От уреаплазма можеш да се отървеш но от стрептоки не . Веднъж имаш ли ги, винаги ще се появяват.

# 181
  • София
Мамчета, не помня дали сме го коментирали назад в темите, но имам въпрос за шишетата и респективно бибероните. Насочиха ме приятелки към шишетата на Авент, но те пък имат няколко разновидности и аз се обърках. Говори ли ви нещо "бърза" и "бавна" капка и следователно кое е за новородено? Отделно има някои шишета с анти-колик система, което съвсем ме хвърли в тъча. Flushed Вие към какви шишета сте се насочили? Rolling Eyes
Аз си поръчах на Avent Natural с биберони 0+ и 1+ (това са най-бавните). Самите биберони са с анти-колик система.

И аз към тях съм се насочила, но не бях сигурна. А те стъклени ли са или пластмасови?

Между другото, Кити, как си? Още ли си в болницата?

# 182
Има и стъклени, и пластмасови. Ако са в комплект обаче, са пластмасови. Ти си прецени какви предпочиташ. Пластмасовите са безвредни.

Още съм в болница, но не бързам и да си ходя. Тук ми е спокойно, че се грижат за мен, следят ме стриктно за контракции. Но все пак предполагам, че до няколко дена ще си ме изпратят вкъщи.

# 183
За шишетата и аз съм взела тези на авент натурал. Посъветваха ме да взема пластмасови, защото когато детето започне да го държи само, няма да му е толкова тежко. Ако Не успея да кърмя, тогава ще взема и стъклени, но за начало такива.

# 184
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Чудя се за ваничка, която да влиза в мивката в кухнята. Ще ми е високо и удобно. Или нещо като това на Мони със стойка и оттичане + savy baby.
Повечето ми познати казват, че е абсолютно излишно от нещо скъпо, повечето са били с тип обикновено корито Thinking
С баткото ползвахме ваничка със стойка и маркуч за източване. Наистина е удобна, за самото къпане. Но самото къпане трае 3-4-5 минути, а процедурите по пълненето и източването на нас ни отнемаха по 40 минути. За това сега искам нещо по-бързо и лежерно, без подготовка и затруднения, и съм се насочила към къпане на бебето директно в мивката , гледам разни майки-влогърки в Ютюб и те директно ползват на плота в кухнята специални мини-ванички в мивката. Искам нещо от този сорт. Макар че и аз още се колебая, и не съм сигурна, като порасне бебето, например след 6-тия месец, едва ли ще се получава на мивката.....
Ето още една снимчица, но за тази ваничка трябва мноого голяма мивка май Thinking

Това, което показа G.Savova ми изглежда много добре! И ще може да се сложи на кухненския плот, нали?

# 185
  • София
Първите дни внимателно на мивката, докато падне пъпчето. Къпането е ритуал за бебето, и после е хубаво да си е във ваничка. 🙂

# 186
Мисля, че повечето ванички ще искат голяма мивка. Сега като се замислих и като казвате че самото къпане е не повече от 5-6 минути, мога да го правя и в банята на земята? Имам доста пространство, а и банята ми е с парно и зимата едва ли ще му е студено на бебето.
Ако видя зора, ще взема нова вана  със стойка, но пак ще го къпя я банята, че да не разнасям вода насам натам.
Шишета не съм купила още.

# 187
И ние ще се къпем в банята. Боткото ни е зимно бебе и го къпехме в хола, наистина упражненията са големи. Имам две вани от него и ще си ползвам тях. Едната най- обикновена, другата е анатомочна. Но и идеята с мивката ми харесва, та в обикновен леген не може ли!

# 188
Има варианти за мивка, но май е за по- голямо бебе. Обаче мен ме е страх. Да не зема да пусна чешмата и Т.н. Simple Smile
https://youtu.be/kfOX5AuMLKY

# 189
Да пусна един отчет и аз след ФМ. 29+4г.с. а бебето вече е 1,5кг FearfulFlushed Как ще излиза не знам Dizzy Face
Иначе за ваничката отново ще заложа на такава със стойка, с баткото опитахме без - не си е работа, за седмица с ММ останахме без кръст Wink

# 190
Това в мивката с подложката изглежда много удобно. Моя приятелка си е къпала бебето на ръка, над мивката. Вкъщи банята е много студена зимата и не знам как ще става къпането. Май ще трябва в спалнята или в хола. В хола сме с климатик и малко се притеснявам да не му духа.

# 191
На ръка в мивка не бих рискувала, или поне аз нямам тази смелост. И без това ме е страх да държа бебета, пък за мивка да не говорим Simple Smile.
Имам чувството, че на човек му трябва магистърска степен, за колички, ванички, шишета и др.

# 192
Моят избор за ваничка е Stokke -
http://9plus.bg/item/Stokke-sgavaema-vanichka-s-podlozhka-za-nov … no-White/28/11424
Малко по-скъпа е, но е компактна, а и банята ни не е голяма.

# 193
Eто тук има подложки, които могат да се ползват в корито и в мивка и цената е ОК.

https://www.amazon.co.uk/belupai-Newborn-Foldable-Bathtub-Suppor … ;sr=8-40&th=1

# 194
Докато са малки бебетата се държат на ръка. На урока по къпане ,ни показаха как се прави доректно под чешмата. Във всички болници ги къпят така. Впрочем не ни съветваха да се къпят всеки ден бебетата, а през ден два, или 2-3 пъти седмично, защото кожата се изсушавала.

Общи условия

Активация на акаунт