Августинка перчи се с коремче, в него шава малко бебче! Тема 6

• 21 979
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
След 8 месец мисля че пишеше на листовката на гармастана.

# 166
Да се отчета след днешния преглед - беба вече върви напред. От самото начало изоставаше с два дни, по едно време седмица. А сега е наваксала. Предполагам протеина си върши работата. Док каза, че много съразмерно се развива. И това ми беше проблем преди - крачета и ръчички все изоставаха на фона на глава и корем. В 27 г.с. е 970 гр.
За съжаление няма спасение от бактериите. Хич не ми се иска да пия антибиотици.
Друго, което ме притесни е, че не стана дума за следене на тонове. А нали след 28 седмица се ходи на записи.

# 167
Да се отчета след днешния преглед - беба вече върви напред. От самото начало изоставаше с два дни, по едно време седмица. А сега е наваксала. Предполагам протеина си върши работата. Док каза, че много съразмерно се развива. И това ми беше проблем преди - крачета и ръчички все изоставаха на фона на глава и корем. В 27 г.с. е 970 гр.
Друго, което ме притесни е, че не стана дума за следене на тонове. А нали след 28 седмица се ходи на записи.
На мен ми казаха от 36гс

# 168
За какви бактерии става въпрос?

# 169
  • София
temma, браво за хубавите новини Relaxed Ние тоновете ги почваме от 04.06. Тогава ще съм точно 30г.с.

# 170
Явно това с тоновете за всеки е различно. Аз ще имам фетална в 31 седмица. Тогава ще я питам. Каза ми, ако искам да направя още една ехокардиография към 30-32г.с., защото тэгава започва да се натоварва сърцето. В момента е добре, но май ще отида за всеки случай.
Бактерията е стрептококи. Явно упорита гадина. Досега не бях имала такива.

# 171
За съжаление голям процент от хората я имат. Ако си със секцио, няма да е голям проблем, но при нормално раждане е по- опасна. Не ти ли казаха в коя седмица ще ти дадат антибиотик. Обикновено дори да вземаш антибиотик, пак се връща.

# 172
temma,
Аз вече два пъти съм пила АБ заради бактерия, също стрептококи. Лично аз предпочитам АБ, отколкото да треперя дали няма да направя инфекция. Разбира се, всеки има предпочитания, важното е да имаш доверие на лекаря си. Аз в "реалния" си живот не съм пила АБ от дете и лекарства отбягвам, но сега, просто предпочитам да се застраховам.

# 173

Още е рано за запис на тонове. Би трябвало да Ви предстоят доплерово изследване, още един ехографски преглед и чак тогава тонове. При мен са след 35г.с.

# 174
На мен ми бяха казали, че ще започнем с тоновете от 28г.с. и така и стана. Всеки път правим и доплер.
Определено си зависи от практиката на лекаря и болницата, в която се следим.

# 175
temma,
Аз вече два пъти съм пила АБ заради бактерия, също стрептококи. Лично аз предпочитам АБ, отколкото да треперя дали няма да направя инфекция. Разбира се, всеки има предпочитания, важното е да имаш доверие на лекаря си. Аз в "реалния" си живот не съм пила АБ от дете и лекарства отбягвам, но сега, просто предпочитам да се застраховам.
Независимо колко пъти ще го пиеш, нама изчистване от тях. Важното е да няма активна инфекция по време на раждането за това и дават превантивно антибиотик.

# 176
И аз пих АБ преди 2-3 месеца - 3 дни Азакс заради уреаплазма.
Знам, че не навсякъде и всички АГ препоръчват тези изследвания (микоплазми/уреаплазми..), но като се зачетох са често безсимптомни.

# 177
И аз пих АБ преди 2-3 месеца - 3 дни Азакс заради уреаплазма.
Знам, че не навсякъде и всички АГ препоръчват тези изследвания (микоплазми/уреаплазми..), но като се зачетох са често безсимптомни.

Аз също правих тези, но преди да забременея. Изобщо не ги бях чувала, че съществуват, но минах през доста такива преди ин витрото. Мъжът ми по същия начин. Минахме през доста изследвания, за да започнем "на чисто". Изследваха по 2 вида от едното и 2 вида от другото, но вече съм забравила какви точно бяха. Пазя всички изследвания. Тогава и аз пих антибиотик, защото от тези общо 4 вида, имах едното, а при мъжа ми нямаше нищо. Казаха, че той е с по-силна имунна система и затова така.

# 178
  • София
Мамчета, не помня дали сме го коментирали назад в темите, но имам въпрос за шишетата и респективно бибероните. Насочиха ме приятелки към шишетата на Авент, но те пък имат няколко разновидности и аз се обърках. Говори ли ви нещо "бърза" и "бавна" капка и следователно кое е за новородено? Отделно има някои шишета с анти-колик система, което съвсем ме хвърли в тъча. Flushed Вие към какви шишета сте се насочили? Rolling Eyes

# 179
Мамчета, не помня дали сме го коментирали назад в темите, но имам въпрос за шишетата и респективно бибероните. Насочиха ме приятелки към шишетата на Авент, но те пък имат няколко разновидности и аз се обърках. Говори ли ви нещо "бърза" и "бавна" капка и следователно кое е за новородено? Отделно има някои шишета с анти-колик система, което съвсем ме хвърли в тъча. Flushed Вие към какви шишета сте се насочили? Rolling Eyes
Аз си поръчах на Avent Natural с биберони 0+ и 1+ (това са най-бавните). Самите биберони са с анти-колик система.

Общи условия

Активация на акаунт