Августинка перчи се с коремче, в него шава малко бебче! Тема 6

• 21 972
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Може да и коментирано вече, но не мога да открия, мажете ли с нещо гърдите си?
За ваничка съм харесала тази, моля за мнение от компетентни мами 🤗
https://www.hippoland.net/moni-komplekt-vana-s-otvor-i-stoyka-starfish-rozov
Точно такава е и нашата. Мноого е удобно пак ще се повторя. След къпане само се завърта над wc-то и се изпразва от тапичката. Нашата баня не е голяма, но влизаше вътре без проблем + двама сгипави пишман родители. Satisfied

# 151
Точно такава е и нашата. Мноого е удобно пак ще се повторя. След къпане само се завърта над wc-то и се изпразва от тапичката. Нашата баня не е голяма, но влизаше вътре без проблем + двама сгипави пишман родители. Satisfied
Чудесно, много благодаря❤
А за гърдите не поясних, имах предвид за подготвяне на зърната😁

# 152
Бих казала, че вече определено не приличат на извънземни. Имат си нослета, бузки, краченца, пръстчета, ръчички. На 4д като гледахме моето дете много си приличат с голямото ми дете. Вече стават много хубави снимки.н

# 153
G.Savova, изглежда много яка,но ще трябва да я поставяш на нещо,че ще ти замине кръста. Ти секцио ли трябва да си(не знам защо така съм те запомнила, съжалявам ако бъркам!)? Че и това има значение.
Чудя се за ваничка, която да влиза в мивката в кухнята. Ще ми е високо и удобно. Или нещо като това на Мони със стойка и оттичане + savy baby.
Повечето ми познати казват, че е абсолютно излишно от нещо скъпо, повечето са били с тип обикновено корито Thinking

С нищо не се мажа още...
А вие мислите ли да приемате пробиотик отсега,с цел намаляване или избягване на колики в последствие при бебето?

# 154
Да със секцио ще бъда. Приятелката, която ми я подари също беше със секцио и не се е оплакала. Ще видя, може да я поставям някъде на по- високо, че да не се навеждам. В баната имам вана и ще ми бъде неудобно да я поставям във ваната.

# 155
Предполагам си е доста индивидуално, но аз от доста места чух, че точно тези със секцио им е било неудобно и болезнено това със сгъването в началото. Та затова и някаква стойка или място, където да се постави ваната, ще е от полза.

И ние сме с вана и ми се струва, че ще ми е доста неудобно пресягането до ваничката на бебето Thinking

# 156
Тъй като и нашата баня е много мъничка мислех да си взема ваничка без стойка и да я слагам върху капака на тоалетната чиния по широчина .. поне ще е повдигната. Дано да стане номера. 😄

# 157
Чудесно, много благодаря❤
А за гърдите не поясних, имах предвид за подготвяне на зърната😁

Аз си взех лансинох за зърната Wink

# 158
  • Denmark
И нашата баня е малка (то и в спалнята няма място за нормално детско легло, но каквото-такова 😀) и не знам как ще е с ваничка вътре. Помня нас като малки зимата ни къпеха в леген в стаята на топло 😂 та ако ми е тясно, мисля да си се ширя с ваничката в хола, пък ще помага таткото с пренасянето. Нещо май твърде много се вайкаме за нищо. Сигурна съм, че всяка ще си намери как удобно да се справя с всичко.
Свекървата така странно ме изгледа като й казах, че не искам маса за повиване, все едно нея преди 60 години само на специални маси са я повивали. 😑 Ми, нямам място, малко ни е апартаментчето и не искам да го пълня с неща, които мога да мина й без. Горкото ми дете. 😀😀 Като за първо, доста ларж го карам, май хванах от датското спокойствие. Още нищо не съм купила, само си гледам. Добре, че ни подариха 2-3 неща да не сме без хич.

# 159
Подариха ми тази и сега като гледам, че вашите са на стойки и се чудя дали ще ми е удобна.
https://www.johnlewis.com/skip-hop-moby-3-stage-baby-bath-tub-blue/p3051277
Н еможеш ли да я сложиш на тоалетната чиния, например. За 10 мин максимум трябва да се справиш с къпането преди да омалееш Simple Smile

# 160
Подариха ми тази и сега като гледам, че вашите са на стойки и се чудя дали ще ми е удобна.
https://www.johnlewis.com/skip-hop-moby-3-stage-baby-bath-tub-blue/p3051277
Н еможеш ли да я сложиш на тоалетната чиния, например. За 10 мин максимум трябва да се справиш с къпането преди да омалееш Simple Smile
О да, без проблем може да се сложи на тоалетната чиния. Първите дни така или иначе ще има кой да ми помага, или поне се надявам Simple Smile.

# 161
За зърната най добрите кремчетата са гармастан и лансинох. Но много внимавай как ги мажеш, защото стимулирането на зърната води до отделяне на окситоцин и може да причини контракции.
Вече за след раждне гармастана е унален за ранички, но той трябва да се отмива преди кърмене(ако кърмите). Лансиноха пък не е нужно да се отмива преди да се сложи бебето на гърда.

# 162
Аз май вече споменах какво съм измислила, извинявам се ако се повтарям Blush Ще вземем ваничка с повивалник две в едно. Има и удобни шкафчета. Ще го къпем в кухнята защото ни е широко и се мести с колелца, а на мивката сме сложили батерия която  се издърпва и става на душ (когато я слагаме толкова се чудех за какво ми е тази батерия, беше доста пари, но този дето ни прави кухнята ме убеди, че лесно ще си измива мивката, еее, сега ще влезе в употреба надявам се Joy )

# 163
ОО, издърпващата батерия ми беше условие като правихме кухнята. Ама не , за да мия бебе там, просто е удобство.

# 164
За зърната най добрите кремчетата са гармастан и лансинох. Но много внимавай как ги мажеш, защото стимулирането на зърната води до отделяне на окситоцин и може да причини контракции.
Вече за след раждне гармастана е унален за ранички, но той трябва да се отмива преди кърмене(ако кърмите). Лансиноха пък не е нужно да се отмива преди да се сложи бебето на гърда.
А от кога е добре да започнем с мазането?

Общи условия

Активация на акаунт