ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 420
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, дами! Не съм писала много, много отдавна в темата, но и от толкова време не съм била на диета. Захващам някоя и след най-много пет дни се провалям. А пък 2019 година дори не успях да се мотивирам да започна някоя. Сега, след истерията с този вирус, когато в началото си провеждах психотерапия с много готвене и още повече хапване, се оказа, че съм качила още някое и друго килце и положението вече стана плачевно. От четвъртък (28.05.2020) съм на ВМ-НВХ. Едва днес се премерих и не знам дали съм свалила нещо през този период, но важното е, че ми е леко вечер и не се чувствам като стелна крава. Сега съм просто крава, но не съм в положение. Joy Имам две прегрешения за тези дни - един уж черен шоколад и кило череши. Доволна съм, че устоях на няколко пъти и не хапнах нещо сладко, че то е това, което ме проваля всеки път. Направо съм си пристрастена. Член съм на групата на Узунов, но нито съм му чела модификациите, нито нищо. В нея съм, за да се мотивирам от снимките на отслабналите. Като ме връхлети свиреп глад за сладко (а то е на една ръка разстояние, "сладкият" шкаф е в спалнята), отварям фейса, виждам упоритите какво са постигнали и ми минава. Засега действа. Трябва да сваля 25 кг. и няма място за шикалкавене. Предпочетох да хапна шоколад и череши, вместо кроасан или вафла, надявам се с времето да изчезне всякакво желание за захар.
Виконетка, страхотен резултат!

# 241
Мерси Дези.
Точно търсех нещо за разнообразие.
Така е за "обема" и храната, но има и хормони (и земно притегляне ) от едни години нататък.  От малка ме впечатляваха т.нар. "ръце на прилеп", тази висящата кожа на горната част на ръцете при жени на възраст, дори и слабите го имат. След това открих и другите "висящи" райони.
Хормонално е и си трябва сериозна работа от рано.

# 242
И аз съм маниак на тема ръце.
Тук има от любимите ми упражнения:

https://www.womenshealthmag.com/fitness/a20702885/arm-toning-exercises/

Най-добри резултати за трицепс (задната горна част на ръцете) имам с triceps kickbacks, но една ръка по отделно, с по-голяма тежест. При изолирането работя по- качествено.

# 243
Само 2 и 8 не знам, а 8 май няма да мога.
Много благодаря. Така, подредени и всички заедно ми е много полезно.
И трябва 6 упражнения,  а аз ги карам по 3.
Супер. Почвам веднага. Мерси, Дези.

# 244
  • София
Много ме радва как се раздвижи темата и колко много нови или върнали се има Flowers Hibiscus

Ама все се чудя...не мое ли ги разкарате тея "сладки" шкафове! Разбирам, че деца и мъж, но и за тях не е върха да е пълно с вафли. Никого не критикувам, а си разсъждавам, че ако имах подобен шкаф, все щеше да ме изкушава или поне в началото на сваляне на големите кила. После свикнах и все пак гледам да няма нищо подобно у нас. Само 85% черен шоколад за зор - заман.

# 245
Само 2 и 8 не знам, а 8 май няма да мога.
Много благодаря. Така, подредени и всички заедно ми е много полезно.
И трябва 6 упражнения,  а аз ги карам по 3.
Супер. Почвам веднага. Мерси, Дези.

Не харесвам 2 и 8, защото са в стил "манджа с грозде", и в крайна сметка нищо не правиш както трябва.
Аз правя по 8 упражнения на тренировка, общо взето.

Отивам да правя крака. 💪🙂
За вечеря пилешки дробчета с лук, и краставица овкусена с лимон.

# 246
Само черен шоколад. И периодично го изхвърлям (изтекъл срок) и купувам друг до като и на него му изтече срока.
Но ми трябваше време , много време да свикна. В началото И камерата беше пълна с торти, хляб и сладоледи за "като свърши режима", а то взе ,че ми хареса така да се храня.
След това камерата беше пълна с "режимни" десерти и печива. Всичко отиде на боклука.
Сега камерата е пълна с месо и едни мои моцарелени питки с вкус на моцарелени кюфтета за "в случай на нужда". За рожден ден/празник се купува нормална торта на "парче", ако остане все пак също отива в боклука.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 19:10 от tania6

# 247
Моят сладък шкаф от началото на годината, или откак се заех сериозно с режим, се състои от това, което аз направя - обикновено някой мъфин, чийзкейк и подобни. Гледам да замествам максимално захар/брашна с различни от бели. На кой му се хапва сладко, яде само ако съм го приготвила Simple Smile Не купувам магазински, което доста ограничава и количеството, и асортимента Simple Smile Може чат пат за хлапетата сладолед, ама само те си го ближат.
Ама пък ми ги харесват бъркочите...

Мале аз как се ядосах днеска... Как да се събудя с +1кг пак, като менюто ми не беше по-различно от предния ден, с изключние на аспержите. Егати гадовете - а ги дават навсякъде супер за диети. Пуф...
Поне се наколоездих едно хубаво, всичко ми трепери... 2 часа яко газ.
Таз вечер печено пиле без НИЩО. Имам още няколко аспержа, харесват ми, иска ми се да ги хрупна, ама няма. Да си стоят на тъмно в хладилника, сърдита съм им!

Много тенкю за упражненията за ръце - и на мен там ми се е получило едно гадно висящо Sad И на бедрата от вътре пак така  - особено сега като посвалих бая се "изпразниха" и разляха Sad
Колко кг трябва да са гирите? Имам само 1, 2 и 10. С 2кг дали е достатъчно? 10 едва ли ще ми се получи по толкоз повторения..

Утре ще станат 5 месеца откак диетувам. И като изключим тъопто плато почти 2 месеца... съм свалила твърдо 14 кг, 5 см от бедро и 6 см от дупе. Иска ми се още 10 to go ... ама когато тогава. Важното е, че се забелязва вече, особено хора, които не са ме виждали от преди ИП - а точно в тоз период паднаха само има-няма 1-2 кг. Явно се оформя самото тяло по-различно. Което не е никак зле Simple Smile

# 248
За начало гири 2×3кг и 2×5кг са идеални.
10кг са супер, ако можеш с тях, давай.
За напади и клекове са супер.

Написах си реда на упражненията, и наистина започвам. 🙂💪

# 249
  • София
Дара, според мен също първото, което трябва да направиш е да приключиш със "сладкия шкаф". Не  че се чувствам компетентна да давам акъл, но така го усещам.. Доста време не бях докосвала сладко, макар че ми се ревеше от желание за шоколад, млечен шоколад. Обаче в нас нямаше нищо и реших, че сама няма да отида да си купя.
Вчера свекърва ми донесе една голяма кутия с бисквити, питай ме дали не си взех. Не издържах като са ми пред очите и сега глада ми за сладко е още по голям. Умирам си от яд, че посегнах към кутията, защото знам какво следва после.

# 250
  • София
Ние нямаме такъв шкаф, имаме сходен, но с оризови и зеленчуковите чипсове на ММ, фурми и ядки. Пакетирани сладки неща купуваме само сладолед или шоколад понякога. Обикновено има и черен за ММ, но за мен това не е шоколад, няма как да ме изкуши черен шоколад. Но пък домашно сладко примерно с кисело мляко, ммм. Гледам да е рядко, де, но реално, ако толкова държа да ям сладко, винаги ще намеря какво, от дете обичам и кисело мляко със захар. Grinning Въздържам се от години, де, че то къде ще му излезе краят.

Завършвам деня с 1100 ккал.

# 251
Сладкият шкаф е "семеен" и си го търсят. Децата знаят, че в него винаги има от това, което обичат и като им се дояде, тършуват там. ММ се прибира от работа към 23 часа и понякога също търси нещо сладко. Това, че аз отслабвам, не бива да влияе върху тях. А и изкушения винаги ще има. Ето, за последните три дни два пъти ме черпават шоколадови бонбони в службата. Взимам си, не обяснявам, че спазвам режим. Но ги дадох на колежката от стаята. Не мога да спра и да готвя, защото това също ми е препъни камък. Вчера им правих спагети и карамелени макарони на фурна. И двете ги обичам. Но си повтарям, че трябва да съм по-отговорна, а да ям вкуснотии има време. Просто трябва да променя мисленето си, шкафът не ми е виновен. Отдавна съм се убедила, че всичко е в главата!

# 252
Браво. За всичко се иска стимул и воля. Аз се отпускам на всеки 3 или 4 седмици. Бих искала и аз една такава мама да ме побутва хахах
Духи,бях 8 клас с наднормено тегло .75 кг ...За три месеца свалих 25 килограма ,но съм благодарна на мама ,че ме вкара във форма .Хранех се НВД ,като в неделя си позволявах и малко шоколад примерно .Всеки ден ходех и по 12-13 км .Та така ,които има желание отслабва Simple Smile
А в ХС размер се харесвам най-много .След подигравките дето отнасях като ученичка се зарекох ,че повече няма да допусна да се отпускам .Та така вече бая години го карам режимна Grinning
П.п.Схемаха за ротацията на Дези е супер ! За две седмици съм -2 кг .

# 253
  • На острова
С ММ не може да се споразумеем за “шкафа”, много пъти съм му се карала и обяснявала, особено като става въпрос за децата. Днес излязох да тичам и като се върнах дал на малката шоколадова бисквита, защото ревала за мен. А тя за днес си е приела дозата сладко, а и плюс, че е надвечер и е късно. Чудесен подтик към емоционалното хранене, бясна съм. Ако няма никой развел се заради кофти хранителни навици у половинката си, то може и да съм първата 😤

Снощи му сервирах от моята вечеря и коментарът беше: Е, каква е тази вечеря, печено пиле със салата от краставици само? Е, такава, диетична. По-добре от колкото паста с пиле, че да не можеш да заспиш от топка в корема после. Та така, ще трябва да се съобразява с мен.

Днес за О: печено пиле снощи с две резенчета кето хляб, СЗ: малко сурови лешници и едно кафе и за вечеря стана късно, но ще хапна нещо сега.

# 254
Всички се храним различно вкъщи -готвя за трима Grinning Мъжът ми качва ,детето е претенциозно ,няма как да ги карам да се хранят  като мен .
Такъв шкаф никога не бих позволила да има .На детето се купува един сладолед или шоколад там и това е .

Общи условия

Активация на акаунт