ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 410
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
Аз не съм от големите почитатели на месото, но веднъж дневно хапвам, основно вечер, държи ме сита до другия ден на обяд. Снощи си направих голяма шопска салата и с една пилешка пържола от бут ми дойде тамън на място.
Дара, и аз се храня като теб, по същото време, и два пъти на ден - вече свалих 2 кг., остават ми още два. Така, че дай си време и имай търпение, ще се случат нещата Simple Smile Няма никаква храна, която да съм изключила от менюто си - пица, спагети, сладко, сладолед, но.....ги ям много рядко, най-много веднъж-два пъти месечно, и то в неголеми количества. Така знам, че ако много ми се дояде, не е в графа "изключено", но с времето, когато по-рядко хапвам от тази графа, по-рядко ми се дояжда. Психически  е важно да знам, че няма забранени храни; през годините именно анатемосването им довеждаше по-късно до бързото наваксване и покачване на теглото.

# 271
  • Linz
За авокадото- има различни сортове, някои са по-твърди. Някои пък имат ужасни жили. Аз го обичам меко, защото го мачкам на гладка консистенция- като за гуакамоле.

# 272
Предните дни си направих дип с авокадо. Намачках с вилица авокадото и го смесих с крема сирене Пилос (за мазане, от Лидл, малка кръгла кутийка). После си топвах свинските пръжки в него, разкош. И върху розов домат е екстра.

# 273
Здравейте момичета!
До сега само ви четях...
За втори път съм на диета. Първият път беше преди 1 година (1г. и 7 месеца след раждането на третото ми дете). При предишните 2 раждания си връщах теглото за около година.

Започнах диетата (Дюкан) преди 5 седмици - 72кг, висока съм 171см. Досега съм свалила 5кг.
Тегля се веднъж седмично. Вече не спазвам стриктно самата диета (само първите 4 седмици).
Храня се със зеленчуци, месо и обезмаслени млечни храни. Прегрешавам по-малко -  със сиренце, сладолед, шоколад...
Втора седмица ходя на фитнес - 4-5 пъти седмично. За сега всяка седмица има движение надолу в кг. Но аз бързо ги качих последните 5-6кг- покрай Коледа, НГ, грипните ваканции на децата и ИП Sad 
Крайна цел - 60-62кг.
До преди 3г. поддържах 59-60кг без проблем и без особени ограничения в храната, само със спорт. А това е и теглото,  с което се чувствам оптимално.

Искам да питам дамите, правещи упражение, какво правите за долната част на корема? От третата бременост ми останаха едни тлъстинки около 4см ширина, които се чудя как да атакувам...

# 274
*Biskvitka*, абсолютно съм съгласна за психическата нагласа спрямо забранените храни - затова и аз гледам да избягвам сладко и тестени, но не ги изключвам напълно. Старая се да се въздържам, но ако много ми се прияде нещо, хапвам си мъничко.
ImposiBelle,  корема от раждането го свалих доста бързо основно с планкове - 3 х 60 секунди. Коремни преси не правя, че веднага след това ми се обажда дисковата херния, но предполагам, че нещо не ги правя правилно. Thinking

# 275
Как сте сигурни,че правите правилно планковете?Аз като легна на земята няма къде да се гледам и затова се притеснявам дали тялото ми е в правилна позиция?А няма кой да ме погледне отстрани.

# 276
Планкове наистина не правя. Ще пробвам още от утре.
Рени, предполагам, че и да не се правят правилно, пак е по-добре от нищо Simple Smile

# 277
  • Мизия
Дами, добро утро! Coffee
 Нали ви се бях оплакала, че два месеца бях в плато. Намерих диетата ЯЧ и реших да я пробвам малко, за да раздвижа метаболизма, като преди това цял месец се бях отдала на ядене и пиене и пак никаква промяна в теглото- ни нагоре, ни надолу Grinning Днес ми е 5- ти ден на ЯЧ, а за 4 пълни дни имам 1,800 кг. свалени,ама в момента задържам течности, защото съм в ПМС. Абе, каръщина Grinning След две седмици на ЯЧ ще се върна на старият си режим за задържане. Отчетът при мен е:

старт януари: 64,700 кг.
февруари: 58,700 кг.
март: 57,300 кг.
април: без свалени кг.
май: без свалени кг.
днес: 55,500 кг. УРААААААААААААА! Sweat Smile
 Резултат: 9,100 кг. Simple Smile

П.С.: Целта ми е 49-50 кг. (ниска съм 160 см.)

# 278
  • София
Простете за невежеството, но какво представлява "диетата ЯЧ"? Благодаря!

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 07:37 от fascinating

# 279
  • Мизия
Простете за невежеството, но какво представлява "диетата ЯЧ"?
Диета Японско Чудо Simple Smile
Ето Ви линк към темата: https://www.bg-mamma.com/?topic=982977

# 280
О, това е зверство и половина!

Правила съм английското, даже я преведох. Сега съм по-слаба от тогава.
Тогава не знаех, че не трябва да докосвам хляб никога, отичах от пита хляба.

Аз съм -500гр, и 49.00кг. 😃
Продължавам с фастове 24 и 16/8. Без захар, алкохол, млечни, плодове, зърнени....забравих ли нещо?
Без лиготии и подхлъзвания, без да се преструвам, че съм "над нещата" (много модна и фалшива поза във форума).

Имам още 4кг за сваляне. И край.
25 дни до морето. 🏊‍♀️🤽‍♀️🏄‍♀️

Научих си урока, и знам, че няма да кача вече.
Един живот имам, няма да хвърлям енергия в лутане вече, защото знам как, какво и по колко.
Но дълъг беше пътя. Уф. 😅😀💪🥂

Edit: забравих снимковия материал. 😄

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 19:39 от Dez

# 281
Това японско чудо си е глад, а аз вече правих подобен глад, но монодиета. След нея излязох с голям минус. Обаче метаболизмът ми се скапа и тялото ми реши да се запасява за всеки случай, ако реша да го тормозя пак по този начин и.... месец по-късно си бях върнала всичко свалено, плюс допълнителни килца отгоре, а продължавах да ограничавам силно храната. Мисля, че точно за такива диети е определението "гладна и дебела", аз поне бях точно така.
Аз, както казах, съм под стрес. Вчера ми беше държавния практически изпит. Взех го с отличен, но преди това храненето ми беше ужасно - все търсех какво да ям, залитах по въглехидрати и това, съчетано със стреса си каза думата. Нямаме у дома шкаф с лакомства, но под нас има магазин и не знам по колко пъти на ден слизах да си взема нещо и все джънк.... Спрях и тренировките, защото нямах време и сили за тях. Отново не смея да се претегля. Обаче предстои и държавния изпит и просто се моля след него да не се търкалям. Grinning Трябва ми по-силна воля явно...

# 282
Дез, ще изчезнеш Simple Smile Simple Smile
ЯЧ си е класика, аз също превключвам 2-3 дни на яйца и пиле (обяд+вечеря) като забоксувам. Ама не винаги се получава.
Ей на сега ще се халосвам явно известно време между 74.5-75 ама пак бива, че има движение. Цъкам си 16/8 и ми е добре.
Море не щъ да виждам, по принцип не съм фенка, тая година хич. Та изобщо не ми е целта морска. До края на годината ако падна под 70 ще е мега яко Simple Smile

# 283
Това чудо съм го правила преди няколко години.При все ,че след него както винаги съм била режимна ,качих повече кг ...
Нормално иначе да се сваля ,ама то там дали има 500 ккал на ден .
Внимавай много после с храната ,че като нищо ще ги върнеш набързо .
Днес съм на фаст до утре !!! Grinning Тук си го пиша ,че петъчните са ми по-тегави :beer
Останаха ми 4 кг за сваляне ,надявам се до месец + да ги разкарам .
Седмица 5 от въглехидратна ротация + фаст ,килограмите са -5.
Последните кг ще са много тегави ... ама дано падна на 49.

# 284
  • Мизия
Dez , искаш да станеш 45 кг. ли? Колко си висока? Да, знам, че ти си превеждала диетата Английско чудо, но доста добри резултати виждам там в темата при теб. Herzen също е била на ЯЧ. След това ще мина на моя си режим, защото той определено ми задържа килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт