ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 296
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Kinza, добре дошла.

Според мен зависи кой какво разбира под спорт. Много малко хора спортуват, причините са много - липса на време, липса на средства, липса на условия. Примерно много искам да карам колело даже с дъщеря ми, ще ви кажа, че тук няма къде, трябва да я пусна в интензивния трафик, което няма как да стане. Аз самата не се чувствам толкова уверена какво остава за нея. Няма хубави алеи за тичане и т. н. И другото е, ако все пак човек има желание да търси нещо което е неговото нещо, да се чувства добре и да го прави с удоволствие. Аз не съм го намерила Trollface  Правя в нас някакви упражнения, най често на Румяна, обачееее Бога ми, толкова са ми досадни, че все поглеждам часовника да видя как съм с времето и да свършвам.

При мен планове за днес нямам относно храната. Качих се на кантара, макар че по време на Мц усещах, че няма да съм доволна. Права се отказах. Ще изчакам да мине и ще се измеря пак + обиколките, за да сравня за точно един месец на къде вървят нещата.

# 616
Кинза, добре дошла Simple Smile и 7 ще видиш, и 6... Само търпение и упоритост!
Тука 2 месеца висяхме почти всички в някво ИП-плато хаха ама се размърдаха нещата 😎☀️

Аз таз сутрин заковах 73 бааам. И вече мотивацията ми да цъкна 6цата е още по-голяма 😊😊😊
Довечера съм планирала един Тур-дю-Пловдив, дано не ми заплющи някакъв дъжд след обед...

# 617
  • София, България
Kinza, не мисля, че някой тук би те линчувал за това, че имаш различен подход. Това е твоят път към отслабването, няма правилен или грешен начин според мен. Аз съм на мнение, че на по-високи килограми не е хубаво да се спортува интензивно, защото теглото тежи и не би имало положителни последствия за стави, сухожилия и трябва да се смъкне известна част от теглото, за да може тази тежест да бъде поносима.

Само да се похваля, че от 73.3 в сряда днес съм 72.1кг. Вчера трябваше да ям супата със зеле и няколко други зеленчука, пресни зеленчуци отделно и за вечеря печен картоф с малко масло, но бях на работа до 23ч и стана късно за картофа и си легнах без да го направя (само, където ходих до магазина да взема масло).

Днес е ден 3 от 7-дневното приключение и ми е позволено да ям от супата, плодове и зеленчуци (без банани, картофи, зърнени). Определено ми е по-добре днес със плод. Закусвах 5 сливи за сега и се чувствам добре. Имам череши и пъпеш, отделно и супата. Ще се справя и днес.

Не знам дали ви споделих, но също така ще се прибирам в България. Трябва да си завърша пустото програмиране, че ученето от дистанция и работенето от Кипър не ми се получава и осъзнах, че губя ценно време. Сега се чувствам нахъсана за много неща.

Приятно отслабване, дами Simple Smile

# 618
Тиси, след първоначалния ми скептицизъм, сега чак ми звучи вкусно твоето 7 дневно предизвикателство Hug

# 619
Добро утро!

Благодаря за топлото посрещане.
Аз вчера забравих да споделя още две неща. Искаме второ дете и това ми е най-голямата мотивация. Няма как да забременея на килограмите, с които влязох да раждам първото.

А другия позитивен аспект от последния месец е, че се уча да пия вода. Никога не съм пила, просто все едно никога не съм жадна и като пийна малко имам чувството, че ще се удавя. Grinning Но сега не само, че изпитвам жажда, ами и свикнах да пия вода. Което го отчитам за голям плюс. Не мога да кажа, че пия 3-4 литра на ден, но 1.5-2. За човек, който по принцип не пие е голяма крачка.

Днес съм минус 600 грама. Остават ми 2300 грама да видя 7-мичката. И двеста грама, за да съм свалила общо 10!
Радвам се много!

Хубав и лек ден на всички, вие сте ми голяма мотивация. И упора!

# 620
  • Мизия
Здравейте, съфорумки! Simple Smile
Аз пък днес като се измерих съм +0,400 гр. Е, 'що така, не мога да разбера...
Вчера на обяд ядох една паница супа топчета без нищо друго, после в 16:00ч. едно кисело мляко 2%. Два зелени чая (без захар), три кафета (без захар).
Живеем далеч от центъра и имам навъртяни почти 3 км. с бебешката количка.
А съм качила...
Sad

# 621
Чакайте, бе хора!
Всички нямаме средства, време и желание за фитнес клубове. А в моя случай и фалират такива, аз съм за нищо, просто такъв ми е късмета.
Тичането не е добре при много килограми.
Ходенето е най-лесно и достъпно. Малко гирички и ластици пред телевизора, малко клекове докато варите яйцата или чакате кафето, малко любима музика и танц в такт с нея, малко висене на лоста като минавате през вратата (моя е на вратата на хола) и няколко сгъвания на краката, малко вакуум за корема сутрин и вечер в леглото и то се събира.
Вчера ми дойдоха отлично варените яйца, закусих нещоТО като моцарелени кюфтета/питки с кафето. Пилешко със зеленчук на обяд и черен шоколад с еспресо за десерт.
Merilyn и на мен ми се случва и то след дни с много малко храна. Вода е по някаква причина,  но наблюдавай. Ако се задържи тенденцията , мисли за някаква промяна или в меню или в прозореца на хранене.

# 622
  • София
Всъщност затова започнах със "зависи какво разбирате под спорт". Тия неща ги правя - вървя пеша, играя с децата, танцуваме,клякам с Руми, но знам как изглежда истинския спорт и това  което правя ми се струва направо смешно.

# 623
Елена, няма смешно. Всичко е по-добре от нищо.
Наистина на високи кг няма много файда и смисъл, повече се затормозява организмът. Но в процеса на сваляне ти идва една таква енергия... И ако си наделееш на мързела и настройките Simple Smile и лекинко се понадъхаш, нещата се получават и откъм спорт.

# 624
Не е смешно. Много хора работят физическа работа и едва ли имат желание за това, което се нарича сериозна тренировка.
Голям ефект имат краткотрайни интензивни тренировки. Могат да се намерят по вкус и физическа форма в Youtube или сами да си направите.

# 625
Merylin,след японското чудо ,няма нищо чудно в качването на кг .То там са ти 500 ккал дневно в продължение на 2 седмици .Че и чисто да се храниш след това ,няма как да не качиш при качването на ккал .Плюс това сега и сол ядеш,то само от нея нормално да имаш плюсове .
Писах ти и преди ,промени си отношението към храната изцяло ,гледай да намалиш боклучавите храни -тип миражки .
Разберете го това ,не пиша,за да дразня някой,нито да се заяждам .Много от тук пишещите тия номера сме ги играли -знаем как завършват .
Вземи и да се движиш повече ,ако можеш -3 км нищо не е .
Иначе си свалила доста ,гледах назад снимки ,имаш обаче и още доста мазнини да чистиш според мен .

# 626
Аз днес съм плюс цял килограм. Съзнавам, че е вода, няма как да кача толкова мазнини, но пак ми е криво. За една седмица съм общо плюс 2 килограма, а вчера за пръв път минах 1200 ккал. Вчера в крайна сметка се спрях на 1800 ккал. Фризерът ми се заледи и се наложи да го изключа и почистя. Вътре имаше сладолед и... Вечерта правих още една 20 минутна тренировка.
Тази сутрин правих 7 минути боди балет за разтягане и 15 минути Bodycombat на Les Mills. При тренировките най-трудното ми е да ги започна, но започна ли ги веднъж, ме зареждат много. Подобрих си стойката и гъвкавостта с тях, както и премахнах едни болки в гърба.
Днес все още не съм гладна и не съм закусвала. Не мога обаче вече да се храня интервално, прилошава ми и трябва да хапна нещо.
Merilyn_90, вода е, особено ако супата е била по-солена. На някои момичета и млечните им пречат за отслабване.
Kinza, 10 килограма за месец и нещо са страхотен резултат.

# 627
  • Мизия
Merylin,след японското чудо ,няма нищо чудно в качването на кг .То там са ти 500 ккал дневно в продължение на 2 седмици .Че и чисто да се храниш след това ,няма как да не качиш при качването на ккал .Плюс това сега и сол ядеш,то само от нея нормално да имаш плюсове .
Писах ти и преди ,промени си отношението към храната изцяло ,гледай да намалиш боклучавите храни -тип миражки .
Разберете го това ,не пиша,за да дразня някой,нито да се заяждам .Много от тук пишещите тия номера сме ги играли -знаем как завършват .
Вземи и да се движиш повече ,ако можеш -3 км нищо не е .
Иначе си свалила доста ,гледах назад снимки ,имаш обаче и още доста мазнини да чистиш според мен .
ЯЧ го изкарах една седмица, не две. Дааа, знам за Миражките Grinning Права си! Точно 10 кг. съм минус от януари до сега. 54 кг. съм в момента, целта ми е 49-50 кг., ама тия няколко килограма голЕма мъка, братче Grinning След раждането на големият ми син, отслабнах без диети. Тялото ми само се стегна, плосък корем, стегнати бедра = модел Grinning . Ама след раждането на малкия... е по-трудно. Мързи ме, много ме мързи да тренирам, хич не обичам. Не знам въобще как съм била класическа балерина преди, сега съм се сковала като бабичка, а съм едва на 29 години. Но факт е, че дрехите вече ми седят страхотно. Тези снимки, които ги има тук, нямат нищо общо вече с мен, ръцете ми са много по-добре, целулита почти се е изчистил от краката и коремчето е понамаляло (има го все още, де). Благодаря ти много за съветите. Аз съм човек, който обича градивната критика и не се засягам Simple Smile

# 628
  • Велико Търново
Аз приемам съвети за разкарване на пустите 2 кг.,дето ме тормозят от сума ти време. Храня се интервално, най-късно вечерям в 20.00ч. - салата с месо или малко сирена/не повече от 50 гр./, тренирам, не ям боклуци, тестени - никакви, сладко - много рядко, и то черен шоколад или плодово мляко, и не мога да раздвижа кантара.

# 629
  • София, България
Сега се замислих за този "спорт"... за мен това е физическа активност. Тези часове в училище за Физическо възпитание и спорт не са сложени случайно в училищната програма...Да си призная честно като се върна в гимназията... никакво физическо възпитание не беше, а 2 часа пълно бездействие по скамейките с малко федербал или волейбол, колкото да се отбележи някаква дейност. Преди да ме ударят хормоните в тийнейджърските години бях доста по-активна. Още преди да започна първи клас се занимавах със спортна гимнастика, а после спрях, но започнах модерен балет. И докато съм се занимавала с тези странични дейности отделно след училище винаги сме излизали пред блока и сме играли след като сме си написали домашните. Но станахме тийнейджъри и вече игрите и физическата активност не бяха много интересни. Момчетата, сутиените, цикълът, гримовете бяха къде по-интересни. И като се върна назад май това беляза първото ми покачване на килограми макар и съвсем малко. Вече в колежа отдадена на студентски живот - дискотеките, недоспиването, ресторантите, дюнерите, пиците развалиха и хранителната ми култура. И така се започна с моето пълнеене. Като се върна назад в детските си години съм се хранила с домашна храна, на пицария излизахме на рожден ден, торба с лакомства ни се подаряваше за Коледа или имен ден. Това трябва да си припомня, ходихме на планина всяка събота или неделя в зависимост кога баща ми имаше свободен ден. Сега началото на септември, когато ще се прибера в България казах на баща ми, че докато е хубаво времето ще ходим на планина, живеем до Южния парк, да се разхождаме...Яденето ще го наглася..Движението, активността, физическото въпитание, живецът и енергията за активно забавление е това, което трябва да събудя в себе си, защото знам, че го има.

Общи условия

Активация на акаунт