ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 261
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
За спорта съм писала и преди. Винаги има нещо много важно за вършене, някой, който има нужда от вниманието ми и от помощ, изморена съм, мързи ме... Изобщо хиляда неща мога да измисля, само и само да се цопна на диванчето пред блока и да бърборя с жените до тъмно...
Обаче не правя така! Първо съм си купила годишна карта за фитнес съвсем нарочно, за да не мога да се оправдавам с липса на средства. После съм приела като правило - отивам във фитнеса всеки ден и ако нямам желание, просто правя една пътека и се прибирам. Ами никога не съм се прибирала след пътеката. Винаги си тренирам, защото тонуса се вдига и имам прилив на сили.
Единствените дни, в които не стъпвам в залата, са първите 3 дни от цикъла, защото е твърде обилен и се притеснявам от "разлив" Joy

# 631
  • Нидерландия
Момичета като ви чета ми прави впечатление че консумирате супи и сирена. Това някакви диети ли са? Според мен от тях няма сваляне на кг. Може би е по добре да се мине на бульони? Също така за млечни продукти:  извара и cottige сирене са ниско маслени и ако се овкусят стават чудесен десерт или обяд със много протеин. За плодовете: ох много ги обичам А тук прочетох че не се препоръчват защо? Това са виамини и естествени захари за енергия... А за спорта: а, си дадох моето мнение и смятам че повечето от вас го знаят: със спорт не се отслабва а със хранителен режим и калориен дефицит. Спорта е движение а движението е здраве. Йога, пилатес, танци разходки също са спорт. Спортувайте само това което ви прави удоволствие. Понякога като тръгна по магазини извървявам по 10 км 😬 но важното е след това да не изям половин шоколад.
Все още ме е страх да се кача на кантара... Но трябва защото ако се измеря след уикенда със сигурност ще е повече. Мн ми е трудно да балансирам храна когато всички сме в къщи. Сина и мъжът ми се хранят яко и по много и ме увличат и мен...

# 632
Момичета като ви чета ми прави впечатление че консумирате супи и сирена. Това някакви диети ли са? Според мен от тях няма сваляне на кг. Може би е по добре да се мине на бульони?

Моето не е "диета". През зимата ми е сериозно студено, и търся топла храна. Не мога дори да погледна домати и краставици, те ме охлаждат.
Зависи как се приготвя супата, пилешко със зеленчуци не е неподходяща храна, според мен.

Сирена и млечни не консумирам никакви.

# 633
  • София, България
Madelief, тук не сме последователи на определен режим, всеки сам си знае пътя, затова и темата носи такова име и обединява всички независимо, че имаме различия в подхода си към отслабването Simple Smile Ще намериш хора срещу млечните, срещу месото, едни мислят, че без спорт не става, други обратното, едни последователи на домапните упражнения, други на фитнес, трети предпочитат разходки навън. Важното е да има минуси или по-скоро да достигнем желания визуален резултат Simple Smile))

Аз също не консумирам сирена и кашкавали (не, че така съм решила, просто много рядко ми се дояжда), но супи ям. Дори в момента съм на една седмица на хранителен план със зеленчукова супа, плодове, зеленчуци, телешко, кафяв ориз. Не обичам думата диета, защото вече изгуби оригиналното си значение. В днешно време българите я използват за определен хранителен режим, който се спазва за определено време, за да свалиш килограми. Разликата между тези, които спазват такива планове и нас е, че ние не спираме след т.нар диета, ами коментираме как продължаваме напред след тях, защото връщане към старите хранителни навици няма да извае бленуваната фигура.

# 634
  • София
Нас в часовете по физическо ни спукваха. Покриване на нормативи до откат, имахме 50метра тичане, 300м, дълъг скок, коремни преси за момичетата, лицеви за момчетата, хвърляне на медицинска топка и т.н

Току що се прибрахме от една дълга, планинска разходка с децата. За вечеря мисля само салата за да изчистя скапания плюс.
По повод храната и сезоните, малко като се стопли времето и вече почвам да умирам за плодове, диня, кайсии, череши, ягоди. И салати обичам, но плодовете са ми страст.
Зимата червено вино и мървки с лук мога да ям всеки ден.

# 635
Супа не съм готвила с месеци. Няма кой да ми я яде.. Децата след градинска възраст абсурд да ги накарам, ММ още по-хич.
Тия дни хапвам череши. Ама явно добре минсе отразяват. Подариха ни една щайга домашни и си похрупвам, то през деня май само това успявам, че много напрегнато и работно тия дни. Другата седмица вече няма да има та това ще ми е..

# 636
Най-напред за спорта в училище: сигурно съм от малкото, които са имали страхотен учител (оценен ...десет години по-късно). Това йога, пилатес и кръгово-интензивно и вакуум (любимо ) го знам от тогава, но използвам от скоро. На площадката в парка си мислят , че съм "учител по спорт".
Идеята за калориите: да, бе. Човечеството е оцеляло защото е смятало колко калории поглъща и колко изразходва. Чувството за ситост е по-важно , според мен. Сега дали ще те засити леген салата или парченце сирене всеки си преценява. За мен е сиренцето.
Супа ям, но винаги добавям или сирене или варено яйце. Иначе не ми държи сито.
Череши не ям от .....десет години и единствено мога някоя кайсия или плоска праскова да хапна малко. Ябълка в омлет.
Задушени зеленчуци с удоволствие.
Сурови само лук,чесън и чушки.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 16:41 от tania6

# 637
  • София
И на мен супи изобщо не ми засищат. Аз изобщо супа без хляб не мога да ям, затова и избягвам да готвя супа. Ако все пак се насиля да изям една купичка след половин час съм гладна.

Какво е вакуум? Когато говорим за упражнения де, иначе знам какво е Joy

# 638
Преди време имах проблеми и трябваше да ям по-меки храни, плодове и т.н., без каквото и да е, което да запича. Минах на супи (всякакви), малко зеленчуци, задължително бучка сирене (50гр. някъде). Денем сливи и подобни плодове. Беше зимата, а изобщо не огладнявах така и по принуда свалих 2-3 кг, които обаче много си личаха. Не ги върнах, явно съм си поемала калориите с малкото сирене Bowtie

Дописвам: бяха сушени сливи, а те са и доста калорични.

# 639
Като говорим за засищане, мен пък салати не ме засищат, ако нямат сирене или дресинг някакъв.
Просто след два часа ми стърже пак корема.
Аз съм вегетарианка, и месо не ям. Само риба понякога. Ама и салата с риба тон не става нон стоп да ям.

Иначе откакто ми се посви стомаха, мисля, че ме засищат повече, но не съм изкарала цял ден на салати, за да кажа категорично.

Някой друг така да не се засища само от салата?

# 640
Спокойно ,никой не се засища от гола салата Grinning

# 641
  • Нидерландия
Aз🙂 но открих нещо много интересно, бугур. Една колежка туркиня донесе в работата и опитах и много ми хареса. Купих за вкъщи и сега чета рецепти как се прави. Т. Е. Понеже салатите и мен ме стържат, ако се сложи малко бугур май няма да е така.

# 642
Спокойно ,никой не се засища от гола салата Grinning
Зависи колко е "гола", но аз на салати живея, и съм добре.

# 643
  • На острова
Madelief, казва се “булгур”.

Аз се засищам от салати, но то от салата до салата има 100 вариации. Но аз също слагам сирене или някой дресинг.

Есен-зима в офиса за обяд ям единствено купа супа. Слагам според зависи от супата лимон/тиквени семки/конопено семе/фета сирене/синьо сирене.

# 644
Лъки ,визирам гола маруля с краставица примерно .
Такива със сирена и т.н засищат,но аз ям и месо ,та ги избягвам .

Общи условия

Активация на акаунт