ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 174
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Като ме напъне МЦ (на като сега) нищо не помага особено 🙄
Ама се пробвам с разни залъгалки... Напоследък така:
150гр кисело мляко/извара с малка лъжичка като сладолед Simple Smile
Краставица/морков на лентички
Шепа фъстъци/бадеми
Купичка (ок. 200-250 гр) череши/кайсии/пъпеш/киви на кубчета с коктейлна виличка
Замразено смути със формички с дръжка (като сладоледчета стават)
Кафе/чай с мляко
Вода с лед и лимон

Според зависи от зора 😎 не всичко на куп, но 1-2 на ден ползвам 😁

# 676
  • София, България
Замразено смути със формички с дръжка (като сладоледчета стават)

Брилянтна идея, не се бях сещала, формички имам, ама не съм се замисляла да замразявам смути. Благодаря ти за просвещението Simple Smile))

# 677
  • София
Привет!
Прибрахме се от село, спуках се да карам колело, сега имам ужасна мускулна треска на д-то. Joy

Днес кротко си пия водицата.

Маделийф и без това Луната започна към 9 и нещо, почти 10часа, така че няма проблем за сутрешно кафе с добавка Simple Smile

ТиСи, гарантирам ти с всичките ми знания на света, че това че си пропуснала картофа няма общо с крампите. Просто съвпадение. И браво за резултатите до сега!

# 678
tissi, наистина мн увлекателно разказваш!
От солта грам ефект нямаше, честно. Ей сега близо 9 часа по-късно бях до тоалетна и не мога да кажа, че ми е прочистен организма :DD Утре ще направя един ден на диня, дано има резултат.

Това със замразеното смути на клечка ми хареса, ще пробвам и за сина ми в горещините.

# 679
  • София
Сега нещо ме налегнаха тъпи мисли, защото се видях сигурно на една снимка и направо щях да повърна. Аз в огледалото по друг начин се виждам, хем с разума си знам че 90 кила на 160см няма как да изглеждат дори прилично, обаче де да знам.... Глася се, оправям се, не се виждам чаааак толкова дебела. Леле като се видя на снимка и направо ми иде да се закопая жива ви казвам.
И сега седя гледам си огромните, целулитни, лоени бедра и вместо да ме стимулират аз почвам да си казвам, че никога няма да стана каквато искам. Такава промяна ми се струва абсолютно невъзможна. Трябва да се стопя наполовина. И тук ме обзема гняв, че съм допуснала да стигна до тук. Пътя беше лек, сладък, осеян с вкусотии, сега обаче като искам да се върна там откъдето тръгнах ми се вижда доста трънлив и труден път.
Радвам се тука че съм свалила някакви 4-5кила, то направо е като да изгребеш от морето един черепак вода. Давам си сметка колко незначително нещо съм постигнала. Кога ще стана пак 50-55кг..... Никога!

# 680
  • Велико Търново
"И тук ме обзема гняв, че съм допуснала да стигна до тук. "

Идея си нямаш колко добре те разбирам, при мен нещата се случиха не с боклучава храна, а с големи количества...и причината знам каква е.
Ето снощи трябваше да бъда на рождения ден на една приятелка, която стана на 50 и събитието щеше да е на уникално красиво място, но аз останах у нас.
Животът ми се върти около фитнеса, който е до аптеката, аптеката, която е на 10 минути от нас, печката и ютията, а имаше време, когато хората си мислеха, че не работя,  а само ходя на спорт, фризьори и в Щастливеца....Спомени!

# 681
  • Нидерландия
@ Elena: недей така, обичай се със твойте 90 кг и горе главата. Как може така да се забиваш! 5кг са 5 кг. Не гледай крайната цел а се радвай на малките резултати защото те правят големите. Няма как да свалиш 40 кг изведнъж а един по един, малко по малко. Всичко е възможно просто си направи микроцели. Контактувай и със съфорумки тук, има жени които са минали по твоя път. Не се ядосвай на себе си и не се мрази защото това няма да ти помогне. Тук в Холандия пък напоследък има страшно много бюра със модели на жени със наднормено тегло, също има и много магазини със големи размери и много красиви дрехи. Подчертавай си извивките. Много мъже полудяват по тях, чесно🙂 и си работи по твоите цели. Бъди уверена млада жена а и коя ли жена се харесва на собствена снимка? Ние сме по критични към себе си отколкото мъжете ни 🤣
Аз пък не издържах на обещанието си да не ям до утре а си хапнах. Не много но все пак е и? Няма как да върна този факт. И продължавам напред без вечеря 😁😱

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 20:15 от Madelief

# 682
Я горе главата!
Като за начало не си поставяй такива крайни цели.
Работи стъпка по стъпка.
Не е и нуно да ставаш пак 50 кг може би, защото ще се спихнеш и ще се сбръчкаш.. Дай нещо погразумно като за начало, после ще надграждаш в посока надолу де 😁
Тръгнах от твоите кг януари, 89 -с далечната цел 69, която ми беше химера, но все пак не максимално ниско 61-2, колкото съм била преди 20г, не мисля, че е и необходимо - сега съм 72..
А пък днеска се накефих как тръгнах да се обличам и реших да си извадя нещо по-дълбоко от гардероба... Паднаха ми 2 поли и 3 панталона докато намеря нещо да ми става прилично 🙄 т.е. повече от очакваното съм се събрала.. Ама то като се замисля гоня 18 кг свалени, което са си към 2 туби пълни с вода - бая матрял, къде съм го дянала идея нямам, ама беше готино да се фръцна в разни забравени дрешки 😎😎😎
Ииииии все пак вече почти 6 месеца се боря със себе си, така че съм хепи и още как. Почти съм си постигнала първоначалната цел - още 3 кг имам до 69.. После не знам, но със сигурност ще се боря да не минавам 7цата вече!

Обаче не е като да не съм се ядосвала на себе си, че съм яла сладолед, примерно със заливка или суши, или съм прекалила с ядките (ми и хасан е хора, кво са), и в плато стоях 2-3 месеца, ама не се дадох(март-май свалих 2 общо).. После се отпушиха кг като стой та гледай (до тук през юни пак - 2).

Обаче със самообвинения и оправдания няма как да стане. Надъхваш се, газиш вредните мисли, махаш с ръка на малките прегрешения (ама гледай да не са ежвднввив иначе наистина няма да св получи) - и напред към целта.
4-5 кг са ти дали точно начален тласък и време да приемеш новият си начин на живот за месеци напред. Не става бързо, но е важно да е упорито и постоянно.

# 683
е, то след няколко по 5 ще станат нещата
аз сега искам да разкарам карантинените 3кг и да се върна към килограмите от миналия юли
и ми е ясно, че с ядене няма да стане
като Тиси разчиствам хладилника, яйца и протеинови шейкове следващата седмица
после моно
девойките чудеса сътвориха в темата за моното, ама аз нали ‘трябвало да се яде....’
ми не ще с ядене, с бой стават нещата при мен
то  ме е срам да си гледам снимките, все фотографът ми е виновен...

# 684
Сега нещо ме налегнаха тъпи мисли,
Скрит текст:
защото се видях сигурно на една снимка и направо щях да повърна. Аз в огледалото по друг начин се виждам, хем с разума си знам че 90 кила на 160см няма как да изглеждат дори прилично, обаче де да знам.... Глася се, оправям се, не се виждам чаааак толкова дебела. Леле като се видя на снимка и направо ми иде да се закопая жива ви казвам.
И сега седя гледам си огромните, целулитни, лоени бедра и вместо да ме стимулират аз почвам да си казвам, че никога няма да стана каквато искам. Такава промяна ми се струва абсолютно невъзможна. Трябва да се стопя наполовина. И тук ме обзема гняв, че съм допуснала да стигна до тук. Пътя беше лек, сладък, осеян с вкусотии, сега обаче като искам да се върна там откъдето тръгнах ми се вижда доста трънлив и труден път.
Радвам се тука че съм свалила някакви 4-5кила, то направо е като да изгребеш от морето един черепак вода. Давам си сметка колко незначително нещо съм постигнала. Кога ще стана пак 50-55кг..... Никога!
Да, тъпи са ти мислите. И грешиш, че не се радваш на 4-5 кила които си свалила. Това трябва да те мотивира, щом си свалила 5, значи можеш да свалиш още 5кг! И когато видиш, че от 90 кг си станала 80, тогава тряба да се стегнеш за едни нови 10 кг надолу. И на -20 кг вече ще гледаш по друг начин на себе си, живота си, навиците си.
Не е нужно да ставаш 50 кг, това ще е голям шок за организма ти, а и с времето ще върнеш кила.
Постави си постижима цел. Например, сега до края на лятото да станеш 80 кг. Можеш. Стига да го искаш, де.
Айде, успех и горе главата.

# 685
  • София
Благодаря. Истината е че 50 изобщо не ми е цел, казах го ей така, защото на 50кг съм изглеждала добре. Сега в мечтите ми е съвсем друго. Ще съм много щастлива на 60-65кг.
Точно тук в темата много ми харесаха малките стъпки на DP, просто какво сдухах днес и аз не знам.

# 686
  • София, България
Elena_of_Avalor,
Скрит текст:
аз пък мисля, че е напълно нормално да има моменти, когато се чувстваш "тъпо". Някой път натежава да се бориш със собствените си очаквания, както и на тези около теб, плюс това си майка, плюс това си жена, проблеми, които се промъкват в ежедневието..., после и следене на хранене с цел да достигнеш едно здравословно състояние и една визия, които нямаш в момента... Знам, че си наясно самата, че знаеш, че ще се справиш, иначе отдавна да си изчезнала от форума. Но аз виждам, че не се отказваш. Но е нормално да се чувстваш тъпо, ако не се чувстваше щях да те гледам странно.  Изкарай си тъпнята и чакам да споделиш как върви луната и фастът, който правиш.

Kinza,
Скрит текст:
ти ми скри шапката! Наистина ли не е сработило? Направи ли го на гладен стомах? Водата, която пи беше ли топла, а не хладка или студена? 2 чаени лъжици ли разтвори? Нали 1 литър вода? В рамките на 5 минути ли изпи водата? Легна ли после на една страна? Ако наистина не е имало успех наистина съжалявам, че премина през това ужасно извижяване с натъпкването с тази солена вода. Наистина беше ужасно. Съжалявам, че те мотивирах, а не е имало файда при теб.

Мили момичета-кокичета,

Хваща ме нервата! Още 2 дни ми остават, но тази супа се разваля за 2 дни. Първият път си я заебах на печката за 2 дни, тъй като обичам да ям на стайна температура, та на третия ден като вкисна не се учудих, ама втората тенджера я оставих малко да спадне горещата температура и после я сложих в хладилника... и все едно... днес пак вкисната заради доматите. Много съм близо да пренебрегна инструкцията (яжте поне веднъж дневно от супата) и да ям останалото за последните 2 дни без самата супа. Утре като стана ще реша дали си заслужава да купувам наново зеле, моркови, лук, гъби. целина, домати..., ама сега съм малко разочарована и може да "разваля" оригиналния режим в последните 2 дни заради тази пуста супа. Така или иначе пропуснах картофа, та вече е "развалена", че не е спазена дума по дума. Иначе съм доволна от досегашните резултати.

Днес си хапнах телешкото, като цапнах някакво копче на печката, че като не искаше да тръгне, аз гладна, ще се разплача и псувам вече, така ме е нервирало, супата развалена и аз нямам друго какво да ям... , ама нали съм си българче, а ние сме си изобретателен народ, че съм и гладна за капак.... Няма да пържа, не може, но пускам газта, слагам котлона, сложих отгоре хартия за печене и си пльокнах месцето отгоре, да си гледат работата..., като се стопли си пусна своя мазнина и стана прекрасно (поне за гладен човек). Хапнах си и доматченцата за деня и сега релаксирам доволна и щастлива. Даже печката се оправи...Обърнах се и й казах: "Късно е либе за китка, я се наядох" и я изключих.

Сега съм на 3 сезон, 4 епизод на " Secret Eaters" и се надъхвам още и те така. Ама като се разпиша и нямам спирка. Да вземат да сложат някакво ограничение, че като си видя постовете и като се сравнявам с вас и пиша индивидуални разкази.

# 687
  • Нидерландия
Ха ха tissi със риск да ме сръчкат модераторите че спамя, много много ме разсмя със поста си😁 ти тиган нямаш ли че печеш на хартия? Това не е супа а някакъв зеленчуков бълвоч аз такива колко съм и хвърлила... 😁

# 688
  • София, България
Ха ха tissi със риск да ме сръчкат модераторите че спамя, много много ме разсмя със поста си😁 ти тиган нямаш ли че печеш на хартия? Това не е супа а някакъв зеленчуков бълвоч аз такива колко съм и хвърлила... 😁

Хахаха, леле, че съм! Благодаря, че ми обърна внимание. Слагам "котлона" да се чете като слагам "тигана". Не си мислете, че съм сложила директно хартията за печене, тя ще си пламне "кат' стой, та гледай", да не дойде някой да ми каже: Тиси, зарад теб кухнята изгоря. Пуснах газта, отгоре тигана, и в него сложих хартията за печене, така си запекох месото. Ама поне като пиша някакви словоизлияния да чета какви ги ръся.... Моля да бъда извинена.. 

# 689
  • Велико Търново
Добро утро!Днес настроението е една идея по-свежо!
Храната днес:по Любомир Георгиев
05..00ч.-веднага след ставане и час преди тренировка 150 обезмаслена извара+200 грейпфрут/за да изпия добавката/
08.30-250 обезмаслена извара+50 грама овесени ядки
12.30-130 свинско контра филе печено+салата
18.00-18.30- 1 яйце+3 белтъка+30 грама сирене и мия зъбите.
Тринировката днес ще е крака, сега ще съм сама, но следобед с девойката ще правим горна част.
Усмихната и спокойна седмица!

Общи условия

Активация на акаунт