ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 173
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Добро утро!
Имерих днес килограми, сантиметри. Резултатите за точно един месец с НВ режим са :
90кг - 86кг
Много голяма промяна в обиколките около талията:
Под гърдите меря - 3см
Талията понеже имаше дебат къде се мери, аз я меря веднъж на най тясното няколко пръста над пъпа и веднъж през пъпа. И от двете обиколки имам по - 10см от всяка Flushed  Чак невероятно ми звучи и няколко пъти мерих, но това е. Много качвам аз там, веднага се издувам, много грозна гледка.
Бедрото го меря горе най високо и имам - 3см, надолу вече нямам разлики.

Продължавам, но ми се иска да затегна нещата и да тръгнат по бързо.

# 691
Браво Елена! Много добър резултат за един месец. Не се отказвай! Flowers Four Leaf Clover

# 692
Браво Елена
Аз пак да повторя, че най-важно е обиколката на талията. Трябва да е по-малко от половината на височината,  в противен случай е ИР или на път към нея.
Освен това там се натрупва мазнина, а тя е по-лека от мускул.
С други думи 4-5 кг на кантар (което е отлично за месец) може външно да изглежда много повече. А бе важното е да "спихвате", финни да ставате. В крайна сметка купувате облекло примерно номер 40, а не "за 60 килограма".
И аз си представих хартия върху пламък. Много се развеселих.
Лека и успешна седмица.

# 693
Здравейте, момичета Simple Smile
Отдавна не съм писала, не съм особено стриктна (както винаги де) ама идвам с въпрос ... Някоя от вас пази ли си инсталацията за MyFitnessPal премиума, която преди време беше качена тук?
Смених си телефона и по погрешка я изтрих ... -_-

# 694
Аз в събота прегреших,в резултат на което, много странно,но в неделя сутринта се изтеглих 85 кг,бях на 36 часов фаст и тази сутрин-85 кг отново.Нито грам на долу, мн ми е интересно,дали от суджука който ядох,че беше много солен.Но по-важното е,че не се отчайвам,друг път досега да съм се натъпкала, а сега знам,че ще стане бавно, много бавно😁,в сравнение с качването.
По отношение на мерките,при мен 1 кг надолу отговаря на 1 см минус.Т.е.30 кг съм нагоре и почти навсякъде съм 30 см плюс.

# 695
Reni, не е точно 1 см на всеки кг - представи си +30 см на бедрата...
Около 2-3 кг е на см средно.
Първите см падат малко по-рязко после не баш така - натрупана вода, събран стомах... На бедрата и дупеца не става почно см на кг.

# 696
Да,не точно навсякъде.Моите бедра бяха 54 см,сега са 70 см,т.е наистина не е 30 см,на ханша също не е,но на талията ми със сигурност са 30 см плюс.И въпреки това пак си имам лееко оформена талия, колкото и невъзможно да звучи.Аз продължавам с фаста,ще го направя 48 часа.Имам цели за постигане.

# 697
Браво, Елена от Авалор! Страхотен, страхотен резултат!
Ето че работата дава резултати. Няма да се даваш! 🌺
Стискам ти палци с юнашка сила, да знаеш! 😀

Аз не се меря, в цикъл съм.

# 698
Дез и аз, ама се измерих 😁
Ама не си се впечетлих от видяното 🤪
Днес ще чистя фризера от разни останки за печене... Мятам във фурната и квото стане.

# 699
  • София, България
Elena_of_Avalor, 
Поздравления за страхотните резултати! Тръгнала си в правилната посока, продължавай все така!

Ден 6 за мен. Мога да ям телешко на корем плюс зеленчуци - супа няма да правя, не ми се занимава. Може и неподсладени плодови сокове да се пият - разбирам го фреш. Отивам да си взема един фреш от заведението отсреща и ще мина през ресторанта наблизо - имат топла витрина и предполагам ще имат някаква супичка, от която да избера да си взема, ако ли не от азиатски ресторант, че супите са им бистри също. Не съм отишла до WC още и съм 0,5кг отгоре. Не се дразня. Имам маруля, краставици и пресен зелен лук да си направя салатка.

Последните 2 дни се занимавам да изчислявам - голяма математичка съм. 450 грама тегло се свалят като се изгорят 3500 ккал, което ще рече, че за един грам тегло е нужно да се изгорят 7,77 ккал или за да е по-лесно 8 ккал. За отслабване с нормална степен се смята 0,250 грама седмично, за половин килограм седмично или повече е нужна консултация с лекар, ама аз не ща да бързам. Та значи за един месец това са 2 кг надолу, че това е прекрасно. Това означава, че за една година време аз напълно мога да достигна желаната цел. Моят базов метаболизъм, за да поддържам сегашното си тегло е на 1629 ккал на ден за една седмица това са 11403 ккал. За да отслабна с 250 грама за седмицата е нужно да орежа 2000 ккал за седмицата сиреч 9403 ккал за седмицата и като ги разделя на 7 дни оставам с 1343 калории за ден. Та това, което искам сега да попитам е можете ли да ме посъветвате дали знаете добро мобилно приложение за следене на калориите? Сваляла съм ФитнесПал, ама колко го ползвах само аз си знам. Има ли други алтернативни или най-добре да си го сваля и да не мрънкЯм. Ще си изчислявам базовия метаболизъм всеки месец, за да имам реална представа за промяната в калориите. Тъй че това е планът за сега, няма да е определен режим, но ще се опитам да ям разнообразна храна с малко броене на калории, поне ще се опитам.

# 700
Тиси, това с калориите на теория да, ама гледай сега на практика:
в неделя сутринта се изтеглих 85 кг,бях на 36 часов фаст и тази сутрин-85 кг отново.Нито грам на долу
Т.е. прием на калории - кръгла нула. По твоята система трябваше да е свалила поне 0.5-0.8 кг. А не е като да няма да сваля.
Ако се сваляше с логика и броене на калории щеше да е доста по-лесно за постигане.

Гледам и ти бързо смени планираните супи Simple Smile
Но точно тази част:
няма да е определен режим, но ще се опитам да ям разнообразна храна с малко броене на калории
може бързо да те препъне.

# 701
Tissi,не ти трябват фрешове .Ми те са само захари,по-хубаво изяж цял плод ,поне ще запазиш фибрите .
Рени ,понеже съм спец с фастовете Grinning При чести фастове е нормално понякога да няма -.Водата си я изчистила според мен .Минусът ще дойде след някой и друг ден .С 2х36 часа свалям по кило и половина на седмица ,като след втория фаст нямам минус веднага ,а след ден-два .Като е важно и какво хапваш де Blush

# 702
Elena_of_Avalor, aбсолютно се припознавам в написаното. 1 към 1. И аз като се гледам в огледалото виждам 1 а на снимки друго.
Но няма да се отказваме. Мечтите са, за да се преследват и сбъдват! Heart И аз почнах от 92. Сега съм между 82-83. И поздравления за изчезналите сантиметри!

tissi, на гладен стомах, гореща вода, точни инструкции. Ама моя стомах по принцип е от стомана, нищо не го разклаща, та сигурно от това.

Аз ще изкарам от днес до петък на плодолечение. Смених динята с пъпеш, че ухаеха разкошно в магазина. И тази година още не съм яла.

Аз вярвам в броенето на калории, но за момента да свалям по 2/4 кг на месец не ме удовлетворява. Да стана 72-74 кг тогава бих пробвала.

От два дни съм като яхнала метлата. И не знаех защо. Е днес ми дойде. Малко разочароващо, искаше ми се да съм бременна. От друга страна сега имам още време пред мен да си слабея без гузна съвест.

# 703
vladiv93,а дали може да има нещо общо а това,че през другото време съм на ОМАД? Защото тук или в другата тема,не помня вече, ме предупредиха,че е много това фастване-ОМАД и 36 часовото гладуване.Аз знам,че с неядене не се отслабва,поне не качествено,разбрах го вече,проумях го.Но искам до края на юни да съм 80 кг,след това ще забавя темпото.Тъпо е да,но при мен психологическия момент е много важен-да видя цифрата 7 на кантара, много голям стимул ще ми е.
И най-ми е чудно,как качвам толкова бързо,а смъквам много по-бавно.Ако се отпусна мога и 8 кг да кача за месец.

# 704
Да,аз ти писах скоро по въпроса .При теб не е фаст ,за мен е глад .То имаш 5-6 хранения на седмица .Само ще си забавиш метаболизма така .

Общи условия

Активация на акаунт