ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 161
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • София, България
Гледам и ти бързо смени планираните супи Simple Smile
Но точно тази част:
няма да е определен режим, но ще се опитам да ям разнообразна храна с малко броене на калории
може бързо да те препъне.

Нямам намерение да променя плана си. Аз решенията си ги обмислям внимателно и преценявам. Следващата седмица си остава, както по план, с тази разлика, че няма да бъде зелева супа, а по мой избор с месце, картофче, морковче, лук, магданоз и съм готова, и ще направя лека промяна с това, че вместо 8 банана и мляко ще си го направя млечен и яйчен ден например и така. Под това, че няма да следвам определен режим се визира, че няма да следвам план, както сега, който да ми казва от кое колко да се яде. Не мисля, че това ще ме препъне, защото почти всички след диета идва един момент, в който трябва да решават за самите себе си Simple Smile Пробвах това с фастовете, но уви, не бе моето, но напълно те подкрепям да продължаваш щом това дава успех при теб. А за това, че има момент, в който се задържа тегло всички знаем, че се нарича плато, затова за всички, които броят калории има т.нар Зигзаг хранене. Т.е вместо да изравниш всички калории да са по равно всеки ден, един или два дни ги правиш по-калорични за сметка на предните дни. По този начин организмът ти няма да привикне към режима. Това са т.нар "чийт мийл", за които се говори.

# 706
Моята приятелка, която е с ИР, онзи ден ми каза - Трябва да видя за резултати, за да имам търпение. Казах и, че мисли грешно и според мен трябва да има търпение, за да види резултати. Нали знаете приказките за бързата кучка...Според мен нито с бързане става, нито с големи рестрикции Аз днес съм на 24 часа фаст.

# 707
Аз имам малко въпрос за това с фастовете.
Имам приятелка, която от години яде само вечер, не мисля че изяжда повече от 1000-1500 калории.
Не сваля а напротив. А за мене това е ОМАД.

Също как става едните да казват нали за обмяната на веществата и метаболизма трябва да се яде често, та се чудя при фастинга не се ли забавя метаболизма? А пък има хора свалят така.

Това ми е противоречиво.

# 708
Kinza,без значение с /без фастове ,какъв е режима и т.н.,за да сваляш килограми ,трябва да си на отрицателен калориен баланс .1500 ккал за жена ,ми звучат като за поддържане .Аз на толкова поддържам кг без да свалям Simple Smile

# 709
Скрит текст:
Elena_of_Avalor, 
Поздравления за страхотните резултати! Тръгнала си в правилната посока, продължавай все така!

Ден 6 за мен. Мога да ям телешко на корем плюс зеленчуци - супа няма да правя, не ми се занимава. Може и неподсладени плодови сокове да се пият - разбирам го фреш. Отивам да си взема един фреш от заведението отсреща и ще мина през ресторанта наблизо - имат топла витрина и предполагам ще имат някаква супичка, от която да избера да си взема, ако ли не от азиатски ресторант, че супите са им бистри също. Не съм отишла до WC още и съм 0,5кг отгоре. Не се дразня. Имам маруля, краставици и пресен зелен лук да си направя салатка.

Последните 2 дни се занимавам да изчислявам - голяма математичка съм.
Скрит текст:
450 грама тегло се свалят като се изгорят 3500 ккал, което ще рече, че за един грам тегло е нужно да се изгорят 7,77 ккал или за да е по-лесно 8 ккал. За отслабване с нормална степен се смята 0,250 грама седмично, за половин килограм седмично или повече е нужна консултация с лекар, ама аз не ща да бързам. Та значи за един месец това са 2 кг надолу, че това е прекрасно. Това означава, че за една година време аз напълно мога да достигна желаната цел. Моят базов метаболизъм, за да поддържам сегашното си тегло е на 1629 ккал на ден за една седмица това са 11403 ккал. За да отслабна с 250 грама за седмицата е нужно да орежа 2000 ккал за седмицата сиреч 9403 ккал за седмицата и като ги разделя на 7 дни оставам с 1343 калории за ден. Та това, което искам сега да попитам е можете ли да ме посъветвате дали знаете добро мобилно приложение за следене на калориите? Сваляла съм ФитнесПал, ама колко го ползвах само аз си знам. Има ли други алтернативни или най-добре да си го сваля и да не мрънкЯм. Ще си изчислявам базовия метаболизъм всеки месец, за да имам реална представа за промяната в калориите. Тъй че това е планът за сега, няма да е определен режим, но ще се опитам да ям разнообразна храна с малко броене на калории, поне ще се опитам.
Само да напомня....тялото не е калкулатор.   Smiley

# 710
Скрит текст:
Elena_of_Avalor, 
Поздравления за страхотните резултати! Тръгнала си в правилната посока, продължавай все така!

Ден 6 за мен. Мога да ям телешко на корем плюс зеленчуци - супа няма да правя, не ми се занимава. Може и неподсладени плодови сокове да се пият - разбирам го фреш. Отивам да си взема един фреш от заведението отсреща и ще мина през ресторанта наблизо - имат топла витрина и предполагам ще имат някаква супичка, от която да избера да си взема, ако ли не от азиатски ресторант, че супите са им бистри също. Не съм отишла до WC още и съм 0,5кг отгоре. Не се дразня. Имам маруля, краставици и пресен зелен лук да си направя салатка.

Последните 2 дни се занимавам да изчислявам - голяма математичка съм.
Скрит текст:
450 грама тегло се свалят като се изгорят 3500 ккал, което ще рече, че за един грам тегло е нужно да се изгорят 7,77 ккал или за да е по-лесно 8 ккал. За отслабване с нормална степен се смята 0,250 грама седмично, за половин килограм седмично или повече е нужна консултация с лекар, ама аз не ща да бързам. Та значи за един месец това са 2 кг надолу, че това е прекрасно. Това означава, че за една година време аз напълно мога да достигна желаната цел. Моят базов метаболизъм, за да поддържам сегашното си тегло е на 1629 ккал на ден за една седмица това са 11403 ккал. За да отслабна с 250 грама за седмицата е нужно да орежа 2000 ккал за седмицата сиреч 9403 ккал за седмицата и като ги разделя на 7 дни оставам с 1343 калории за ден. Та това, което искам сега да попитам е можете ли да ме посъветвате дали знаете добро мобилно приложение за следене на калориите? Сваляла съм ФитнесПал, ама колко го ползвах само аз си знам. Има ли други алтернативни или най-добре да си го сваля и да не мрънкЯм. Ще си изчислявам базовия метаболизъм всеки месец, за да имам реална представа за промяната в калориите. Тъй че това е планът за сега, няма да е определен режим, но ще се опитам да ям разнообразна храна с малко броене на калории, поне ще се опитам.
Само да напомня....тялото не е калкулатор.   Smiley
И математиката няма нищо общо с храненето.

# 711
Kinza,без значение с /без фастове ,какъв е режима и т.н.,за да сваляш килограми ,трябва да си на отрицателен калориен баланс .1500 ккал за жена ,ми звучат като за поддържане .Аз на толкова поддържам кг без да свалям Simple Smile

Това ми е пределно ясно, но не мога да разбера как уж неяденето/гладуването забавя метаболизма, пък хората правят фастинг и уж се засилва метаболизма.

# 712

Това ми е пределно ясно, но не мога да разбера как уж неяденето/гладуването забавя метаболизма, пък хората правят фастинг и уж се засилва метаболизма.
Разликата, така както аз я разбирам...
гладуване-дълго време на ниски калории /дълго време за мен е седмици/месеци/
фастинг-кратко гладуване, например 16-20 часа, през останалото време хранене с 1500-1700 калории поне

# 713
Нормалното е всяко живо същество да няма достъп до храна 24/24 часа и 7/7 дни и съответно да са се приспособили на това. Да лишаваш умишлено тялото си от жизнено необходими неща месеци/години наред е съвсем друго.
Бройте си калории, но имам неприятна вест за вас: не става за до живот.
По-лесно е да свикнете да разпознавате чувство глад/ситост и то да бъде ръководещо. Също така и "блъскане" във фитнес няма как да е "до живот ". Един ден човек има по-важни неща в живота си и е по-лесно , когато е подготвен за естествени нужди от храна и спорт.

# 714
Да споделя моята мотивация за нея. Една инфлуенсърка която следя от година може би тъкмо снощи беше писала, че е свалила 10 кг с броене на калории. Ама не това е мотивацията де. Питат я в инстастори как не се е отказала и тя пише: Знаех, че това, което виждам в огледалото не съм аз.

Та малко като това със снимките. Гледаме се и не можем да повярваме, че сме ние. Еми ето го отговора..не сме това ние. Ние сме това, за което мечтаем, и това за което се борим.

Heart

# 715
Калориите имат резон, но не всички калории са си равни, защото се метаболизират различно.

Тук не сме една и две лакоми, които сме на палео и не ядем нережимно изобщо, но ако ям количества като 190см швед бодибилдър, сори, няма да стане.
Книжката която ми отвори очите се казва Lean Gains, за фастове и силови, не е програма за отслабване.

Там се говори за забавяне на метаболизма единствено при  много дълга депривация с месеци, но реално никога не съм познавала жена която да издевателства над себе си. Никога.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 16:44 от Dez

# 716
Че аз какво казвам?
Обемът на стомаха за зрял човек е около поливин литър, но има възможност за разширение. ..
С какви си запълвате стомаха преценявате по вкус. Дали искате да поема повече също си преценявате и с малко тренировка /постоянно преяждане се достига лесно.
Разсъждавам и споделям опит, не давам акъл.

# 717
Аз се съгласявам с теб, и споделям книжка.
Ако някой ми беше обърнал внимание, че ям много, щях да си спестя 2 години лутане. Минимално.
Но настояваха, че претренирам, и ям малко. Другия път.
Оправих се, но мина време в ядове.

# 718
  • Велико Търново
Дез, а аз ям като за двама по 120 кг.

# 719
  • Нидерландия
А ако си намалим порциите на половина няма ли да отслабнем?

Общи условия

Активация на акаунт