ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 404
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
От къде позна колко грама са кюфтетата? И колко мазнини има в тях, а и в другите неща?
Мен калориите не ме интересуват. За мен си остава "една калория е количеството енергия, необходима да повиши с един градус температурата на един грам вода ".
Не намирам, а и не търся връзка с човешкото тяло. От обща култура знам, че калориите в протеини и въглехидрати са по 4, а в мазнините 9 (вероятно на грам продукт ?). Освен това знам ,че всичките тези неща оказват различно влияние на инсулина, хормона грижещ се да складира енергия в неподходящи за нас места.
Дези, тялото ти (и моето също) е вече научено да гори мазнини. Дори и неподходящи въглехидрати от време на време не ми се отразяват по никакъв начин. Но имам приятелки, които са в групата "гладни и дебели" и за съжаление не мога/не искат да им помогна с опит и знания.

# 316
Antonelly,ето това е https://www.amazon.co.uk/s?k=konjac+noodles&crid=3E4MFS448S6 … ef=nb_sb_ss_i_3_5
Няма никакъв вкус,ама замества успешно паста.
Това продукти от растението конджак ли са?

Във Фантастико съм виждала няколко вида на един производител, като съм си взела спагети мисля, но още не съм ги пробвала. Слагам линка към продуктите в скрит текст, да не им правя реклама. Ако някой е пробвал, да даде мнение:
Скрит текст:

# 317
От къде позна колко грама са кюфтетата? И колко мазнини има в тях, а и в другите неща?
Мен калориите не ме интересуват. За мен си остава "една калория е количеството енергия, необходима да повиши с един градус температурата на един грам вода ".
Не е нужно и да го смятам до грам. Размерите са си съвсем тривиални - колко да е голямо едно кюте - 60-80 гр. в сурово състояние... а тия не са хич големи. Каквито и теории да ми вадите, не ми е приемливо да се яде по 1 кг храна веднъж на ден с по 2000+ калории - за дълъг период от време, па ако ще и да се отслабва от което.
Натоварва се целия организъм, сърце.. Ако и да има в краткосрочен план  някакви позитиви, това не ми е еталон нормален начин на живот.
Щом ви харесва - практикувайте си Simple Smile Ама чак за пример да се вадят подобни екстремности...

Виждам и на Дези яденето като показва - по 150-200 гр пиле например - еми нищо общо с 1 кило храна.

# 318
Нито се храня така, нито съм/била дебела и да ми е трябвало да отслабвам. Някакви 4-5 кг с менопаузата и бързо махнати ,не съм дори за пример.
Стана въпрос дали интервално гладуване е равно на малко храна. Не е. Дори всички специалисти предупреждават да не се гладува/намалява драстично храната.
Ето например какво и колко може да се изяде ( около 80 килограмов мъж и около 3000-3500 калории, според него)
https://youtu.be/GaBwuaq-1nU

Сега друг е въпроса за вкус/традиции/стомах и т.н. Всичките тези зелении в чиниите на Веси нито ги ям, нито ги купувам.
Моят принцип е: нормалния човешки стомах е с обем половин литър. Следователно храната ми е с обем половин литър от много години ,което ще рече :чиния с диаметър 26 см протеин и зеленчук. Очевидно е, че зеленчуците са ми готвени за да заемат по-малък обем. Сурови са ми чушка,лук и чесън.
Няма как да ям огромна салата (не обичам), като целта ми е малко и засищаща/богата храна.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 17:38 от tania6

# 319
  • Linz
Това на снимката според мен ако е направено с повечко мазнина, спокойно може да стигне 2000 ккал. Аз не е като да не мога да се справя с подобно количество, но такъв обем ще ми раздуе стомаха и ще заприличам на бременна в 7-мия месец.

# 320
Всеки да яде каквото си иска в крайна сметка. Всички имаме различни цели.

# 321
tania6, аз питах за упражниения за долната част на корема. Благодаря за линка. Говоря френски, гледах клипчето Simple Smile

Коремни преси правя всеки 4-ти ден. Редувам упражненията за тялото всеки ден.
От днес -планк (в къщи), децата се надпревахваха с мен, кой ще издържи повече. Ще пробвам и упражненията на дамата от линка, изглеждат лесни. Това, което остана от долната част на корема си е сланинка Simple Smile, просто ме дразни, че на другите места корема се стегна, както преди, а тук не....
Следя с интерес мненията на момичетата за храните, защото нямам опит с диетите.
Днес 10км. на пътечката във фитнеса, докато най-малкия спеше.

Искам да попитам момичетата, които спазват диети, за които е дадена закуска в програмата за деня, закусват ли? Питам, защото аз не закусвам, пия кафе с мляко, огладнявам ранния следобяд и се чудя ако сменя диетата, до колко е от значение спазването на определения брой хранения...

# 322
Страхотни упражнения има с  Christine Khuri в youtube.
Тя ми е любимка. Непременно пробвайте, ще ви хареса.

https://www.youtube.com/watch?v=q6NIWNnvOK0&t=10s

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 20:03 от Dez

# 323
ImposiBelle,
Séverine има и много други клипчета, но това беше първото, което ми попадна. Тя има 3 деца и много се е лутала докато открие как да подходи към корема си като е видяла,че познатите й методи не са подходящи. Точно коремните преси (тя и други) ги много отричат и обясняват защо.
Аз имах също едно "ръбче" ниско на корема от ...години и преди няколко месеца открих,че е изчезнало. Голяма радост. Единственото, което промених преди това беше интервално хранене и вакуум. Кое е помогнало не знам, вероятно и двете.
Планк е супер също.

# 324
  • София
Вие хубаво си слабеете. Аз съм + 1 кг.
Днес било лунен фаст, ама след като опатках почти кило череши разбрах. Та без мен е този фаст.
Иначе съм режимна, по 1-2 чаши бяло вино с малко кашкавал са ми чийтовете и пак съм +. Важното е да сме живи и здрави!
Днес плаж с хлапето, докато няма хора още ...

Лъки, по моя календар сега започва Луната на 05.06 в 22:12ч

# 325
Вие хубаво си слабеете. Аз съм + 1 кг.
Днес било лунен фаст, ама след като опатках почти кило череши разбрах. Та без мен е този фаст.
Иначе съм режимна, по 1-2 чаши бяло вино с малко кашкавал са ми чийтовете и пак съм +. Важното е да сме живи и здрави!
Днес плаж с хлапето, докато няма хора още ...

Лъки, по моя календар сега започва Луната на 05.06 в 22:12ч
Е, това е добре. Мога да направя 20 часа фаст. Имам нужда.

# 326
  • София
Лъки, ето. И аз мисля да изкарам тази Луна, макар че умирам от яд че все съботи се пада, пък ние сме на село - домашни череши, ягоди, заешко.

# 327
Здравейте. Може ли някой да сподели файл с режима си от Страхил Иванов, защото чувам, че изпраща един и същ режим на различни хора,а не искам да дам 100 лв за нещо, което не е направено индивидуално както се рекламира.

# 328
  • Мизия
So Lucky* , имаш ли резултати с лунната диета или я правиш по-скоро за пречистване? Аз веднъж я правих, ама не се мерих после. Аз мисля по-скоро за пречистване на организма от време на време да я спазвам.

# 329
Здравейте. Може ли някой да сподели файл с режима си от Страхил Иванов, защото чувам, че изпраща един и същ режим на различни хора,а не искам да дам 100 лв за нещо, което не е направено индивидуално както се рекламира.

Без да съм Страхил, мога да ти кажа общата рамка на фитнес режимите. Цитирам Ерин Стърн- 2×Мис Олимпия, и Михал Кулщейн- чешкото светило с диплома от Карловия университет и титли.

Колко си висока?
За отслабване, задържане, или покачване искаш?

Пример за отслабване:

Мазнини: 0,7гр мазнина на чисто тегло- аз съм 156см, 49кг, чисто тегло около 40кг
= 28гр мазнини, закръглям на 30гр×9кал = 280кал

Протеин: 1.5гр на чисто тегло, 2гр ако тренираш яко (тежести, тичане на дълги разстояния). Дори се препоръчва 2гр на паунд тегло, но май е за покачване на маса.
Аз приемам 100- 120гр дневно. 400-480кал

Вгх- 3гр на кг чисто тегло= 100-120гр вгх (боклуци не се броят за въглехидрати)
Вгх: зеленчуци, киноа, елда, овес
Плод е вгх, но там мега внимателно, всеки да се образова, информация бол.

Оттук нататък, ти решаваш какво и кога да ядеш. 2,3, или 4 пъти- всеки е различен.
Не яж киноа, ако я мразиш, сама си избери любимите храни.
Никой инструктор не е ясновидец, няма как да знае как точно ще ти реагира организма.
Но: чети, и се образовай за кортизола, лептина, грелина, инсулина....
Тук всички преекспонират инсулина, сякаш други хормони не съществуват.

И спазвай макросите.

Калориите са нож с 2 остриета: важат, и не важат. 🙂
Протеинът засища, и засилва метаболизма. Виж за термичния ефект, дори Дюкан говори за него, книгата е безплатна в нета.
Толерансът към вгх е индивидуален.
Ако искаш ВМ-НВХ, вгх дръж до 50гр, иначе ще се омазниш.
Супер внимателно с плодовете.
Палео: без млечни, без соя, без бобови, плод- берита

Храна е месо, риба, яйца, зеленчуци. Малко плод.
Заместители на сладкиши са джънк.

И не на последно място:
Никой не може да ти помогне, човек сам върви по пътя. И не бъдете като разграден двор, защото и без това угаждачите ще ви пречат.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 09:15 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт