ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 181
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета (едва ли има момчета тук Simple Smile ! Аз съм нова в този форум, много исках да споделя с някого разочарованието си. От две седмици, всъщност точно от 09.06. съм на 1200кК на ден в опит да си върна предишните килограми. Имам да свалям 6кг. Когато започнах, само след 3 дни кантара веднага отчете 1кг (по-точно 900г) надолу и оттогава не мърдам. Закотвила съм на 64,2кг и край! Има ли някой с подобен опит? Чудя се дали не е от годинките вече, навремето с такъв режим веднага свалях по 1кг седмично...

# 661
Колко кг си ? Аз на 1200 ккал не свалям ,въпреки че спортувам .

# 662
  • Нидерландия
@Аsaly: аз не броя калории но като теб започвам да мисля че е от годините, освен и отхраната. Разгледай си храната, явно взимаш нещо което ти пречи да сваляш. Аз също имам едни 5 - 7кг да свалям и ми е голям зор, добре че тука чета момичетата да се уча и да ми дават идеи как 🙂

# 663
Тази сутрин 83,5.До края на месеца трябва да съм 80 кг и след това вече по-кротко,по ок.1 кг на седмица.Аз в движение се коригирам,засега не броя ккал,което може и да ми изиграе лоша шега,ако се окаже,че приемам много малко.Тегля се всеки ден и така си нагласям храната според целите.Гледам да не ям сладко и тестено,но не винаги ми се получава.Утре съм на 36 часа фаст и да се надявам,че в понеделник ще съм 82 ,та дори да е 82,9.
Скрит текст:
Сутринта се раздвижих чудесно,строим къща,снощи Валя много и понеже още нямаме покрив, ходих да мета вода,ок.1 час.Затова сутринта ядох пирожка с чиста съвест (правени от мен), защото в събота се отпускам с по 2-3 хапки забранено нещо.Така ми е по-лесно да продължа стриктно.

# 664
  • София
Аз 2 кг. ги боря от 6м. Когато има малко за сваляне е така. Особено ако се гледат само калории.
Не знам дали да се хваля или оплача, защото за няма и седмица свалих 1 кг., но от жесток стрес в работата, нямане на време за ядене и реално без да го мисля съм почти на едно хранене и то оскъдно. И вода не пиех през деня.
Онзи ден за една бройка да стигна до спешен кабинет да ми бият нещо тежко успокоително, защото се задушавах и треперих два дни. Нищо не помагаше. Магнезий, валериан, валидол, пребиване от спорт...
Понеже карах главно на варени яйца и сънят ми беше супер зле. Снощи си поръчах телешки бургер с какво ли не вътре, изядох го за 5 мин. и щях да се гътна от тежест в стомаха. Обаче после спах 12ч.!
Та, по-скоро се оплаквам, защото това е крайно нездравословно отслабване. Не искам да си помислям, какво се случва с нивата на кортизола и други в такива моменти...
Поръчала съм си магнезиев треонат ( ако не бъркам формата ). Уж се води най-добрият, но ще видим.
Вече на три изследвания ми излиза в много ниски нива, а пия редовно от години, но съм чела, че при стрес буквално всичкият магнезий заминава във WC.

# 665
  • София
Ще се опитам и аз да изкарам утре Луната. Тоест последно ядене днес вечерта, после в понеделник сутринта или направо на обяд, че аз не закусвам. Миналата събота се чувствах доста добре след лунния фаст.
В понеделник премеря и обиколките.

# 666
  • Нидерландия
Лунните фастове не са ли 1 х в месеца?

# 667
Лунните фастове не са ли 1 х в месеца?
Не, за всяка от четирите фази на луната си има фаст.

# 668
Колко кг си ? Аз на 1200 ккал не свалям ,въпреки че спортувам .

В момента съм 64кг, от 6 години започна едно бавно наддаване, всяка година по едно кило отгоре. И все "ще ги свалям", но не ми стигаше волята или времето за сериозна диета. Когато по време на ковид изолацията
 кантара показа 65,1кг здраво се стреснах! Толкова тежах, когато родих второто дете. Но преди на 1200кК отслабвах, сега нещо не ми се получава. Явно трябва повече време или да ям още по-малко, не знам. Но ще продължавам, няма да се отказвам!

# 669
Франи,, откъсване от работата поне за един ден практикувам аз
толкова съм гроги, че не ми се и яде... някакси не може да спре да ми се пие бира Laughing
имам три спешни кг за сваляне, мисля да мина на яйца и протеинови шейкове
а са спешни, защото след 62 започва да ми тече кръв от носа и плаша хората 😫

# 670
Добро утро, момичета!
Аз преди малко реших да пробвам това пречистване със сол. Нямам английска, та действах с хималайска сол по идея на tissi.

За пръв път ми е, леле, ама то много гадно се пие това. На последните 200 мл. мислех, че ще повърна. Сега корема ми е като аквариум.

Дано да има ефект и да не е било напразно.

# 671
  • София, България
Добро утро, момичета,

Часът е 9:15 и времето в Ларнака е вече горещичко. Надзърнах и е 27 градуса. Изпитвам една лека носталгия, че ще си тръгна и няма да виждам морето сутрин през единия балкон, но съм заредена с много хъс и желание да постигна поставените цели пред мен, та тази лека носталгия остава на заден план.

Ден 5: Вече съм 71.0кг.  Свалила съм половин килограм. Изключително съм доволна. Вчерашният ден беше интересен за мен. Трябваше да консумирам поне веднъж от супата, до 8 банана и обезмаслено прясно мляко на корем. Сутринта си сипвам аз смело мляко в една чаша за червено вино, за да ми стане готино и отпивам - еуфорията спихна изведнъж, никак не ми харесва чисто мляко неподсладено.  Към 9:30 с една приятелка отидохме на кафе с изглед към плажа и аз си поръчах 1л минерална вода. Беше си жежко, та си изпих водата културно още на масата за половин час. След това се върнах и изядох един банан и се помъчих да доизпия половината от млякото, което бях оставила в чашата, малко по-късно порция супа, а после лека-полека още 4 банана. Като ми дойде една енергия, като се разшетах из вкъщи. Насилих се да изпия още една винена чаша с мляко.

Имах още 2 банана останали, бях ги сложила на бюрото и си казах, че ще ги изям, за да не ги изхвърлям. Посегнах към банана и си казах, че аз наистина не съм гладна. Оставих ги, врътнах се и си легнах в леглото.

Наблюденията от режима ми досега е, че е важно да се спазват храните, защото не съм сигурна дали е заради това, но на ден 2 ти позволяват за вечеря един печен картоф с лъжичка масло и аз го пропуснах. На другия ден се събудих рано с крамп в десния крак. На следващия ден пак се събудих с крампи, но този път първо на левия, после и на десния крак. След като си похапнах вчера банани днес се събудих нормално. Положителното е, че метаболизмът ми се подобрява. Преди ходих по голяма нужда винаги след обяд или привечер. Вече 3 дни подред първото, което правя е да отида до тоалетна.

Днес има за хапване поне веднъж от супата, 500гр телешко и 6 малки домата. Телешкото го взех на шишченца, все едно кебапче на шишче, доматчетата са, колкото топки за голф. Днес не работя 15 - 23, както през делничните дни, ами 11 - 7, което ще рече, че ще си запека месото още от сега.

Приятно отслабване Simple Smile

# 672
  • Нидерландия
Добро утро на всички! @Тissi: много увлекателно пишеш 🙂  нещо не мога да разбера комбинация супи и много банани и мляко. Но явно е балансирано с предните дни. За крампи знам че е признак на недостиг на магнезий и със бананите явно се е оправил. Успех!
Днес кантара ми показа 60.03 кг. Не знам това да ме радва ли или не. Реших по идея на Elena и аз да фаствам до утре до обяд. Но пия кафе, не мога без него, със обезмаслена сметана. Това ми е религия сутрин и не искам да се лиша от момента..
Уж вчера по усет ня бях яла много пък като си написах вечерта какво съм изяла и се втрещих 🤣 мисля че трябва да оставя суровите ядки. Похапвам ги почти всеки ден като ме застърже. Какво взимате в такива моменти на слабост? Приятен и хубав ден на всички🌷

# 673
  • София, България
Madelief, благодаря ти за оценката 
Една приятелка ме кара да си допиша една детска книга, която започнах като дете и я е яд, че не знае как свършва  20 години по-късно още ме ръчка.

Иначе аз съм подкарала за 7 дни прословутата Сabbage Soup Diet.
https://www.cabbage-soup-diet.com/cabbage-soup-eating-plan/

Виждам, че живееш в Холандия, та трябва да си добре с езика, но ако знаеш и английски ти препоръчвам тази поредица:
https://www.youtube.com/watch?v=bYJrC3RTtgQ&t=7s Това е само първият епизод, но има още серии. Много полезни неща научавам от него и виждам поведението на хората.

Kinza, знам, сестро, знам! Пиенето на водата за мен беше най-страшното. На мен почна да ми се повдига като минах половин литър. Пиши после как се чувстваш и как е сработило за теб.

# 674
Добро утро на всички! @Тissi: много увлекателно пишеш 🙂  нещо не мога да разбера комбинация супи и много банани и мляко. Но явно е балансирано с предните дни. За крампи знам че е признак на недостиг на магнезий и със бананите явно се е оправил. Успех!
Днес кантара ми показа 60.03 кг. Не знам това да ме радва ли или не. Реших по идея на Elena и аз да фаствам до утре до обяд. Но пия кафе, не мога без него, със обезмаслена сметана. Това ми е религия сутрин и не искам да се лиша от момента..
Уж вчера по усет ня бях яла много пък като си написах вечерта какво съм изяла и се втрещих 🤣 мисля че трябва да оставя суровите ядки. Похапвам ги почти всеки ден като ме застърже. Какво взимате в такива моменти на слабост?
Нищо. Гледам да имам 3 стабилни хранения на ден, за да няма глад между тях. Ако все пак се случи :заквасена сметана с какао /малко плод /черен шоколад /маслини /авокадо /кафе с масло /сметана...

Общи условия

Активация на акаунт