СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 037
  • 794
  •   1
Отговори
# 600
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добре, ако има два класа английски с немски в Първа англ., и те са еднакви, как ще избират профили за 11 клас? Не ми се вярва всички 28 деца от всеки клас да изберат еднакви 3 и 4 предмет? Или ще  смесват децата от различни класове само по часовете от 3 и 4 предмет?

П.П  Видях, ме сте го коментирали това

# 601
И забележителни писания има. Joy

Да, днес даваше съвети как  при оценка 5 или 6 на НВО децата да пишат 30-50 желания, при четворка - повечко...Родителите бяха в ступор.  Rolling Eyes
Но пък иначе има желание да е информативен, не може да му се отрече. Innocent

# 602
Мисля, че сегашният 10 клас в аег е приет с по 3/4 профила. И там сигурно ще си ги спазят. Със сигурност знам, че в смг си ги приемаха с по 2 профила и другите трябва да ги изберат сега. Затова за тях ми е интересно решението, за да видя принципа на училищата при прием с по 2 профила.

# 603
Според мен ще дабавят и "профилиращи предмети" към члена с разрешаването на делене по групи.
Така е. Неведнъж съм споделяла, че това е най-безболезненият и бърз вариант, но все още не ми е попадал проект за изменение на наредбата.

# 604
  • София
Мария, не знам дали ще видим някакъв "общ" принцип. Все си мисля, че и по този въпрос всяко училище ще действа според желанията и възможностите си, както е в момента положението с "подгряващата" профи подготовка 8-10 клас.

# 605
Ми много неща са ми интересни при тази постановка: при колко желаещи ще формират група; ще се формират ли нови класове, ако онзи член не се промени; как ще подбират кои деца да удовлетворят (примерно 35 искат 3ти профил биология, но могат да си позволят само 1 паралелка от 26 деца, на какъв принцип ще ги избират), ако 26 деца искат даден профил, който училището не е предвидило (примерно ИТ), ще им удовлетворят ли желанието и така Simple Smile.

Моля ви, ако някой чуе нещо за профилите догодина във фег, нека пише. В тяхната група не са наясно, защото не пишат родители на десетокласници.

# 606
  • София
Аз чух, обаче забравих. 😁
Като си видя приятелката тези дни, ще ви кажа.
Във всеки случай физика със сигурност нямаше.

# 607
Да питам направо: Математика и ИТ (не информатика, а ИТ) има ли? В краен случай: химия, която не върви с биология Simple Smile.

# 608
  • София
Мисля, че сегашният 10 клас в аег е приет с по 3/4 профила. И там сигурно ще си ги спазят. Със сигурност знам, че в смг си ги приемаха с по 2 профила и другите трябва да ги изберат сега. Затова за тях ми е интересно решението, за да видя принципа на училищата при прием с по 2 профила.
Аз писах по-рано, точно за 1 пералня, не са били приети с 3-4 профил а тази година са ги избирали, като профил физика категорично е липсвал, а мат и бел не са могли да се избират заедно.

# 609
  • София
Мислех, че това явление -"класиране с писма", го няма в 8 клас и нещата са по-прозрачни.

# 610
Да питам направо: Математика и ИТ (не информатика, а ИТ) има ли? В краен случай: химия, която не върви с биология Simple Smile.
Мария, вие искате нашия избор - френски и МАТ + ИТ. Идвайте в Бургас. Nerd

# 611
  • гр.София
zazu 1, ти си голям идеалист!  Де да беше права в случая.

# 612
Солничка, идваме, ние искаме баш това: фе+ае+мат+ит+МОРЕ!

# 613
  • София
В медиите има статистика за избраните втори матури за ДЗИ т.г.
Около 50'000 випуск.
11'000 - английски.
След това биология.
2'000 - математика.
200 - физика.
Въобще тези с физиката да му мислят. 😁 Явно е твърде тежка артилерия.

# 614
При нас за добро или лошо са обявени, профилите. Имаме даже за екзотичния вкус на девойката на esma май беше, която искаше мат + БЕЛ. Това са профилите в нашата математическа. Плюс в немската.
Въобще това профилиране ще успее да докара така, че никой да не е доволен. Което си е постижение....
Поне всичките ни профили са с плюс МОРЕ Grinning

Общи условия

Активация на акаунт