СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 034
  • 794
  •   1
Отговори
# 615
  • София
В медиите има статистика за избраните втори матури за ДЗИ т.г.
Около 50'000 випуск.
11'000 - английски.
След това биология.
2'000 - математика.
200 - физика.
Въобще тези с физиката да му мислят. 😁 Явно е твърде тежка артилерия.
А по БТВ новините една мила репортерка обяви, че близо 49 000 ученици са избрали матурата по БЕЛ. Ти да видиш! Аз пък си мислех, че някоя друга ще изберат. Joy

# 616
50 000 випуск. 49 000 "избрали" JoyGrinning БЕЛ.
Питам аз, как са се измъкнали 1000 от тоз' избор. Sweat Smile

# 617
  • София
Е, просто не са подали заявление за явяване. Може да подадат за септемврийската сесия. Просто министърът каза, че близо 49 000 зрелостници ще се явят на матурата по БЕЛ /подали са заявление/, но репортерката е решила да го перазкаже със свои думи, вероятно, за да му придаде по-авторско звучене. Joy Така де, щом са подали заявление, значи са я избрали. То си е същото, к'во. Laughing

# 618
Викаш като с изборите. Теоретично избираме, ама на практика все сме си със задължителното. Заявлението само даваме. Grinning

# 619
Да питам направо: Математика и ИТ (не информатика, а ИТ) има ли? В краен случай: химия, която не върви с биология Simple Smile.
Хайде и във Варна идвайте! ФЕ, АЕ, МАТ, ИТ, МОРЕ, което даже се вижда от класните стаи на по-високите етажи.  Joy
А миналата година имаше екзотика като ФЕ, Португалски, МАТ, ИТ-съученици на сина ми влязоха там, заради МАТ, ИТ главно.
За профилите, мнението ми е, че трябва да се избират по-късно. В осми клас малко деца са достатъчно осъзнати да правят такъв избор. От друга строна заради 3,4 профил, много деца директно подминаха определени паралелки, макар иначе да харесваха училището и съответния език.

# 620
НПМГ си пуснаха информация и регистрационна форма за тяхното състезание:
https://npmg.org/национално-състезание-по-природни-на/национално-състезание/

Има някакъв проблем със слагане на линкове в бг мама, когато в линка има кирилица.

# 621
  • София
А бе и аз снощи я чух репортерката Поли Гергушева като каза "избрали" БЕЛ. 😂 Стана ми веднага странно, но си казах, то нещо не съм разбрала сигурно, на 2 чашка Pinot Grigio Rose бях. 😉

# 622
  • София
Айде 1 брой отнесен набор е записан на физика в НПМГ.

# 623
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кои паралелки в НПМГ са с бал само от НВО?

# 624
  • София
Математика и СХН.

# 625
  • Отвъд алеята зад шкафа

Математиката е х 3, нали?

# 626
За 2019г нашето училище е на челно място по резултати от ДЗИ по физика, защото е имало един явил се, който е изкарал шестица. По-голям брат е на дете от випуска на синковеца. Най-вероятно матурата му е трябвала за някой университет.
Племенникът си избра тази година втората матура да е по френски. Общо взето за него са без значение изпитите, вече е приет в ТУ Варна. Каза, че почти всички от класа им са приети в различни университети и явяването им на матури става съвсем формално.

# 627
  • София

Математиката е х 3, нали?
Да.
Без паралелката физика (тя също се води математически профил), където вече се взима резултат от олимпиада или състезание.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 09:54 от Red

# 628
В нашия клас има трима зрелостници, които се явяват на ДЗИ по физика Simple Smile. Трябва им за чужбина обаче. Затова.

# 629
Имате ли мнение/наблюдение за средата в 164 ГПИЕ (испанската)? Децата дали пият/пушат. За самото обучение чувам доста добри отзиви, но за децата пък почти всички казват обратното😕
Мисля, че ще е много трудно да се намери гимназия, в която да няма деца, които пият и пушат. 😁

Говоря как са децата като цяло, кои преобладават.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт