СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 041
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
Ами впоследствие вероятно ще се избират трети и четвърти. Както примерно е в НЕГ - там пък само 1 код за паралелките, втори език ще се избира впоследствие.

Гледам План Приема от миналата година, там са посочени трети и четвърти за АЕГ, тази година не знам защо са ги спестили.

# 586
Защото са взели разумното решение децата в края на 10ти клас да си изберат профилите.

# 587
Да, така е най-логично.

# 588
  • София
Да.
Ужасно нелогично е да се избират трети и четвърти профил след седми клас

# 589
  • София
А на мен ми прави впечатление, че в ДПП паралелките са с обявени 26 места. На сайта на 1АЕГ пише, че макс.брой ученици в паралелка е 28 деца и ще приемат 196 деца, разпределени в 7 паралелки. С'я, последно, колко деца ще приемат?

# 590
Колкото - толкова. В класа на голямата бяха приети 26 деца, наесен с песен - 29. Laughing

# 591
  • софия
В сайта между редовете са написали колко деца с писма ще приемат след НВО 😬

# 592
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не е пред мен ДПП, но май за  Втора английска паралелките са дадени с трети и четвърти профил.

# 593
Да, 2 аег е едно от малкото училища с попълнени 3/4 профил.

# 594
  • София
Така е, ама нашият директор нали е Диян Стаматов, много убедено ги разказваше тез неща...
Така кажи де! Joy Много убедено говори този човек, вярно е. И колкото по-големи глупости говори, толкова по-убедено звучи. Laughing

Имате ли мнение/наблюдение за средата в 164 ГПИЕ (испанската)? Децата дали пият/пушат. За самото обучение чувам доста добри отзиви, но за децата пък почти всички казват обратното😕
Пият и пушат до един. Специално ги подбират да са пушачи и алкохолици, не знам как го правят, но си имат начини някакви. А ако случайно попадне някой трезвеник в училището, бързо го вкарват в правия път. Joy

# 595
Така е, ама нашият директор нали е Диян Стаматов, много убедено ги разказваше тез неща...
Същият този господин твърдеше, че годишната оценка в свидетелството за завършен седми клас ще е средноаритметична бележка от оценките в пети, шести и седми клас при положение, че наредбата, която урежда въпроса е приемана по времето, когато беше зам. министър. Има други забележителни изказвания. Ако някой не знае кой е министър на образованието в момента и следи предимно медиите, може да остане с грешно впечатление.

# 596
  • София
И забележителни писания има. Joy

# 597
Да.
Ужасно нелогично е да се избират трети и четвърти профил след седми клас
Ще се съглася, че е по-добре да не са обявени профилите при кандидатстване като видя как се прилага избора на децата с тазгодишния набор. Аз подозирам, че ще има доста с неудовлетворен избор, защото няма склонност или възможност да разделят класовете на групи. На мен цялата идея с профилирането в този вид не ми харесва, но мисля че яснотата на профилите при кандидатстване е по-безрискова.

# 598
Аз искам да видя какво ще стане точно с разделянето на групи. Уредено е нормативно за всички възможни часове, но е и за тези от профилираната подготовка.

# 599
Според мен ще дабавят и "профилиращи предмети" към члена с разрешаването на делене по групи.
Добре би било, обаче, още при кандидатстване да се изредят възможностите за профилиране по 3ти/4ти профил на училището.

Общи условия

Активация на акаунт