Базедова болест- тема 10

• 18 991
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен другата седмица ще правя изследвани пълни.
Тсх, фт4, фт3,тат ,мат. Мисля,че са това ,но все пак ще попитам ендото.
Искам да попитам преди тези изследвания трябва ли човек да пропусне храна, лекарства?
В моя случай става на въпрос само за бетаблокера.
Друго което забелязвам както писах преди от време на време имам леко замайване загуба на кординация.
Особено като си тегля душ в първите 2-3 минути е неприятно чувството.
Кръвното през повечето време е ниско. Започнах да пия Милгама-N от 2-3 дена насам.
Като,че ли това замайване леко понамаля,но не съм сигурен дали е точно от това.
Като седна на пейка без облегалка пак усещам същия дискомфорт загуба на кординация.
Кръвно мерих онзи ден точно заради това ниско или променливо по-скоро.
105 на 75, 112 на 80,  110, на 79 и т.н.
Предполагам може и на кръвното да го дължа това или нисък Б-12 знам ли вече.
И нервите не са ми малко в последно време.
Миналата година точно  от нерви отключих едно стягане във врата и мисля,че от там започна и това замайване.
Неприятен и много дразнещ симптом. Все едно нямам стабилност на моменти.
От преди време тръгвам да говоря с някой и се започне едно стягане във врата нещо като изтръпване,вибриране и можех да   контролирам  това вибриране така да го наречем.. Вярно намаля с времето. Тази година пък замайване. Постоянно се стряскам от най-малкия шум, под напрежение съм почти винаги не баш ,но през повечето време. Това е което имам да споделя с вас поздрави!

# 106
Ангелов, и аз съм така, не се притеснявай...

# 107
Не се притеснявам толкова колкото симптомите ме карат да се чувствам притеснен.  Тази загуба на координация, стреса дори от едно  елементарно чукане на вратата и т.н ме карат да се чувствам отвратително. Всеки ден все по-различни симптоми усещам. Според едното това не било от щитовидната? А, какво питам я аз отговор не получавам. И тази смяна на настроенията доста. Един път ми е тъжно ей,така без причина , друг път пък друго.

# 108
Хроничен тиреоидит с преходна тиреотоксикоза ми е диагнозата от онзи ден. Нищо, чее хормонално съм в хипо хаха.. вече съм с тсх 7 , фт4 - 10 и фт3 - 3.
🥵🤦🏻♀

# 109
Това с вибрацията на главата и аз го имам и падането на кръвно ( с ниско съм попринцип)получих го при стряскане от течението се блъсна вратата и от там ми се схвана врата и главата започна да трепери вибрира не знам как да го обясня но изправена ако съм все едно всеки момент ще припадна прималява ми.. седнала отново не се чувствам добре нито легнала .. мисля че може би е и от жегите:) моите хормони вече са в норма фт3 и фт4 само тсх ми е пак 0.005 на есен операция ще я премахнем цялата дано след това отново всичко да е както си е било и преди живот... Желая успех на всички и всичко да отминава леко

# 110
Ангелов, на гладно пусни изследванията, за да нямаш съмнения после, дали всичко е точно. Виж - за бета блокера не знам, не би следвало да е проблем, ако си си изпил хапчето.  В случая е важно да не се пият хапчетата за щитовидната, ако предстои изследване, освен ако изрично докторът не е поискал именно това, да се изпие хапчето и час, два след това да се пуснат хормони.
За МАТ и ТАТ нямат значение храна и лекарства и по кое време на деня ще се пуснат, но тъй като ще изследваш и хормони, то без храна, сутрин рано е най-добре. Вода - може.

Прасковке, обяснимо е защо са го написали. Simple Smile Мина през тиреотоксикозата, макар и от предозиране. Дано всичко е наред.

# 111
  • Бургас
Хроничен тиреоидит с преходна тиреотоксикоза ми е диагнозата от онзи ден. Нищо, чее хормонално съм в хипо хаха.. вече съм с тсх 7 , фт4 - 10 и фт3 - 3.
🥵🤦🏻♀
Прасковке,ниско е фт 4,високо е ТСХ,само фт3 май е по-добре.
С високо ТСХ се чувствам също толкова зле,колкото с много ниско.
А това преминаване при теб от предозиране на Л Тироксин и изкуствена хиперфункция в хипофункция е голям стрес за организма.
Дадоха ли ти вече да пиеш Л Тироксин от 25?Сега трябва много внимателно да го дозират.

Тереза Гончева,защо цялата?Щеше да е хубаво поне половината да оставят,но явно се налага.Аз съм с премахната изцяло жлеза и не е по-добре от Базедовата болест.Имам един смотан колит заради който Л Тироксин не винаги се усвоява добре и все ми играят хормоните.

Ангелов,бих ти препоръчала да помолиш личния лекар за Лексотан.Помага при тревожност много повече от всичко друго,но пък смъква още кръвното.
За ниското кръвно-много течности,ако не ти се дразни колитът-айран със сол.Аз лично разтварям Хидратин алфа,защото за пореден път ми излезе нисък калий и даже ми изписаха Калинор,но това е разтворима таблетка и ми дразни стомаха.Ще търся някаква добавка с калий.Той и натрият ми е малко нисък,все благодарение на чудесния колит,който май ще излезе на алергична основа.
И тази жега ужасно ми сваля кръвното,все е с някакви близки граници и много ниско,примерно 90/75, 95/70,рядко е 90/58,не се търпи.Бета блокерът не мога да спра,излязох алергична към Корлентор.Но е добър при ниско кръвно и сърцебиене.Попитай няма ли да е по-добре него да ти изпишат.

# 112
Миме, какво ти става от Корлентора, каква реакция имаш?
Ангелов И аз съм така, спокойна съм, а  отключването на вратата ми разтупва сърцето Thinking

# 113
Мария, при нисък трудно заместващ се калий трябва да се види ниво на магнезий. Често е нисък и само корекцияна калия не дава резултат- трябва да се коригира магнезият и калият сам ще си дойде на мястото.

# 114
Благодаря Ви , момичета. Предписаха ми 25 Л - тироксин по схема, антибиотик и още неща. Мисля че е удачно да пия хормон, заради показателите.

# 115
Ангелов, ако не пиеш антидепресант, що не пробваш да пиеш Инозитол?Много добре действа при тревожност и разни такива състояния... Аз пих 3 месеца и мога да кажа че беше супер добре. Сега почивам... Обаче установих, че това сърцебиене при мен има общо с МЦ и полови хормони, явно критиката наближава.. И се паникьосвам и става мазало... Но преди да почна да го пия го бях докарала на паник, не спях добре, само да се ядоса на нещо и пулса ми беше 150,стомаха ми свит, не мога да ям, отслабнах, едно напрежение почти постоянно. Определено Инозитола ме вкара в релси за 10 дена. Но не трябва да се пие АД

# 116
  • Бургас
Леми,алергия правя със задух.Не знам,в началото нямах,но бях на Медрол заради колита.И като спрях кортикостероидите,се започна.
ra2,благодаря много!Не знам защо лекарите ги спестяват тези неща.Скоро не съм пускала калций и магнезий,а в болницата са ми пуснали само натрий и калий.
Последно преди Нова година пусках калций и магнезий,май едното беше на долна граница,но бяха в норма.И калият пак под норма.

# 117
Виж магнезия, калцият няма такова отношение към калия.

# 118
  • Бургас
ra2,по принцип пия магнезий заради сърцето ми е изписан,но скоро не съм правила курс,ще направя един,благодаря!

Някой тук страда ли от хиперхидроза?
Потя се нечовешки,косата ми е винаги  мокра,и то без да имам някакво физическо усилие.Тя и през зимата е така и не мога да направя нищо.Съответно с чиста коса не мога да се видя.Винаги става на клечки.
През зимата лицето не ми се поти толкова,мога да се гримирам,но през лятото в абсурд.Пот се лее,влиза ми очите,щипе,крем не мога да ползвам,а съм с много суха кожа...
И цялото тяло ми се поти.
Веднъж ходих през лятото на интервю за работа,решиха,че ми е лошо,аз умрях от срам и започнах двойно повече да се потя...не ме взеха естествено.
Знам,че почти няма какво да се направи,но е кошмарно.Заглеждала съм другите хора всяко лято в автобусите-ами няма такова нещо при тях,само от мен извира вода.

# 119
The_demon това лекарство за първи път го чувам. Единствено за нерви и сън пия атаракс.
И малко Мелатонин без тях трудно ще дойде съня при мен. Утре ще правя изследванията между другото как са при вас нещата с колита? При мен са по-средата.  Единствено биозин на таблетки ми стяга стомаха дори качих килограм. Като цяло чувствам организма си страшно объркан и това много ми влияе на кординация и общото състояние като цяло.
А, с тези замайвания ми е още по-притеснено на моменти.
Преди 2-години пък губех ориентация за 2-3 секунди  сякаш  времето бе спряло едно такова неприятно чувство беше тогава. Дори не искам и да си спомням за този период.
Сега главния ми проблем е това замайване което се появява от време на време сякаш кръвното ми е паднало такова е усещането. Четох и за недостига на Б-12 и някои от симптомите ми съвпадат.
От време на време забравям преди беше доста по-често. Безпокойството, замайване.
Като пих Милгама-N като,че ли тези симптоми понамаляха ,но не достатъчно. Ще говоря и с ендото за това.
Но, едва ли ще ми каже нещо смислено,а знае доста.
Вариантите за това леко замайване са: Нерви, стрес от миналата година го бях отключил това с замайването.
Третия вариант е нисък Б-12. Други неща не виждам освен от нервите самия Вестибуларен апарат да реагира вече не знам. За настроенията какво да кажа същата работа променливи е,видя някой човек на улицата ме хваща или страх , или срам. Или някакво неприятно чувство просто усещам ,но не винаги е така. Това са симптомите които усещам в последно време. Поздрави!

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 01:50 от Angelov255

Общи условия

Активация на акаунт