Базедова болест- тема 10

• 18 988
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Бях ви загубила, не съм писала отдавна.
След 2г тиреостатично лечение след последните изследвания днес ми спряха всичко. За статистиката си направих таблица с всички изследвания от началото на заболяването, не ще обаче да се копира, така че качвам само последните: 06.2020
бодимед   ТСХ 4,56 /0,27-4,2/,    Т3 2,52 /2,0-4,4/   Т411,51/9,3-17,0/,  ТАТ   74,7 /До 115/,  МАТ   128,5 /До 34   / ,  ТРАК 0,78 /до 1,75/
Миналият път ремисията трая 8 мес, дано този път е по-дълго.
Качила съм няколко килца в повече, според вас има ли надежда като влезе ТСХ в норма и килцата сами/ с минимални усилия?/ да се намалят??? Съмнявам се, ама се надявам....

# 91
Здравейте, и аз не съм писала отдавна. Това с килцата е индивидуално и май ни мори всички. Аз миналата година бях 10 кг.надолу, сега съм вече 15 нагоре. Чувствам се уморена и нямам сила, жегата ми пречи. Абе като при вас. Има обаче и нещо ново при мен. Всички стави ме болят, особено на пръстите на ръцете, особено нощем. Едва си ги раздвижвам сутрин. Ама карай, то съм си за критика. Не съм се изследвала май от януари, не съм сигурна. Но ще ходим на море и ще изчакам като се върнем. По темата за морето, моят ендокринолог миналата година не ме спря , още бях с активен Базед като тръгнахме, но пък ми е забранил топли минерални басейни 🤔. За морските дарове не сме говорили, обичам ги и аз. Както казва Мереленда , не бива да си предизвикваме стрес като се лишаваме съвсем от всичко, просто трябва по-внимателно. Така че ако морето ви действа добре, ходете. Много е важно за нашите жлези да сме спокойни и щастливи.
Миме, дано всичко е минало добре при теб♥️

# 92
Сали, дали да не те види ревматолог, за всеки случай.

# 93
Това с болките във всяка ставичка и аз съм го изпитвала.
Не помня пила ли съм нещо, ама аз май все решавам, че трябва нещо и сигурно съм удряла В витамини, магнезий и т.н. или съм мазала с мазила и магнезиево олио.

# 94
  • Бургас
Здравейте!
Първо да се похваля-синът получи хубави оценки на матурите и шестици в училище и сега сам се гласи за доста по-елитно училище от това,което бяхме избрали.Аз му казвам,че е добър избор,но пак да си помисли хубавичко дали ще издържа на по-натовареното с учене темпо.Той твърди,че ще се справи.
Виртуалната почерпка ще я правим когато приемат Мишо,стискайте палци да стане в едно от елитните училища.Ако балът е като миналата година,имаме реални шансове.
Сега за колоноскопията...абе мина,но...се объркаха нещата с упойката и за малко се преселих в отвъдното,та бях много зле,позволиха на майка да остане при мен,лицето ми беше синьо и в спукани капиляри... пак излезе неспецифичен колит на хистология,не е точно улцерозен,но възпаление има.
Сега още се оправям,дори ми е позволено да пуша на терасата,а и няколко пъти излизах сама на разходка,не обичам да стоя вкъщи и да се страхувам и от сянката си.Станалото,станало,каквото ми е писано.
Онзи ден обаче ходих с разстройство и кръв,и друг път е ставало след колоноскопия.Два дни нищо не ядох,днес съм на сухари и ориз.
Ще видим утре ще ми изпишат ли изобщо лечение,казаха ми,че може и на алергии да се дължи този колит,изкараха ме асматичка с астма на алергична основа...Да съм ходела в археологията в Александровска в София.Ами ходила съм,към почти всичко,с което ме тестваха показах алергии,постоянно съм на антихистамини.Ще попитам утре как ще се лекувам занапред,но състоянието не е за Имуран.Не знам,най-вероятно ще постъпят както в университетските болници и ще ме оставят на пробиотик и спазмолитици,което за мен не е лечение,не помага.

За болките в ставите-при мен се дължат вероятно на доста повишената пикочна киселина,също и алкалната фосфатоза е висока.За ревматолог съм,но къде по-напред,ще искам за пулмолог  и алерголог талони за юли.

# 95
Здравейте и от мен!
Мария, стискам палци да намериш решение на твоите проблеми! Не си спомням дали си писала (а ви чета) дали си пробвала с някакъв хранителен режим да се отървеш от алергиите, има случаи с подобрение. Браво на детето, можеш да се гордееш с него! 😍🙂

Аз също имах ужасни болки в ставите преди около година, на ревматолог не съм ходила, предполагам от лекарствата за Базеда отшумяха, не са изчезнали съвсем...
От магнезиевото олио получих обрив, търсих в нета за алергия, но не намерих подобен случай.

Не намирам Метизол тези дни, а ми остана малко. Бях си взела повече март месец, сега като търсих от няколко аптеки ми казаха, че от 2 седмици нямало в складовете...

# 96
Мария, успех на момчето ти. Не се плашете, ще издържи на ученето и ще се справи на най-доброто за него място. Щом иска, значи ще е мотивиран да успее.
Стави ме превъртат периодично и мен. Не съм ходила, не съм пускала нищо. Нали сме си с автоимунно заболявате, пък те проклетите, се повличат едно друго.
Скрит текст:
Ревматоидният артрит някак си ще го преглътна, но една миастения няма да мога, пу-пу, да не чува дяволът

# 97
Здравейте и от мен не знам как сте в последно време.
При мен нещата са различни бих казал. От време на време усещам някои гадни щитовидни симптоми.
И те са замайване да в последно време се и нервя по-често знаете всеки човек има някой проблем.
Ускорена перисталтика, боли ме глава това с топлината на всички ни е ясен този симптом.
Говорих с ендото ще ми пуска фт-4 може и тсх също да добавя.
Да попитам на вас щитовидната жлеза правили ви  проблем с вестибуларния апарат някой път.
Да това със ставите и аз го изпитвам единствено когато тренирам тогава не ,го усещам как да го нарека
пукане,хруптене.
 И още нещо щитовидната жлеза правили ви по-нерви,раздразнителни губите контрол понякога.
По-бързи реакции имате.. Понякога усещам ,че самата щитовидна жлеза ме изтощава по- бързо тоест самия организъм. И ми е много трудно понякога да си възстановя силата.
Ще говоря и с ендото ,но от сега и знам отговора а, не това не е от жлезата..
Това е от мен Поздрави!

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 04:07 от Angelov255

# 98
Здравейте, ендотата казват, че на ехо няма нищо, хормоните са в норма, но тялото ми още е изтощено след предозирането.
А жлезата си я усещам набъбнала, набраздена, с лек задух съм, особено в легнало положение. Често се потя и имам сърцебиене.

# 99
За съжаление, много от симптомите ги има дори при нормална хормонална картина.
Много пъти съм била така, а като се чувствам много добре, много пъти се е оказвало по хормонални изследвания, че нещата са влошени.

# 100
Аз се чувствах зле още година и половина, след спирането на терапията, при нормални хормони.
Миме, късмет ви пожелавам и на двамата с детето, дано този път успеят да ти помогнат. 👌

# 101
Здравейте,

по време на лечението качих около 12 кг. Вече година и половина мина, откакто спрях лекарствата и продължавам да трупам и задържам много вода Sad Хем не ям тесто и сладко, тренирам почти всеки ден Sad Направо съм като балон. Скоро ще трябва да пускам изследвания, да видим как вървят нещата.
Откакто се отключи този базец, преди 3 години, имам жестоки болки в кръста. Ходих по разни масажисти, нищо си. Даже преди короната лежах и в неврологията на ВМА,  ЯМР ми пуснаха. Уж имам някакво гръбначно изкривяване и от него са засегнати нервите. Пих хапчета 2 седмици и щях направо да умра от тях - сърцебиене, безсъние, виене на свят. Спрях ги  и без това не ми облекчиха болката.  Поне колан нося и май от него малко съм по-добре.
Иначе горе-долу май нямам много симптоми, само понякога сърцебиене. Питат ме приятелки как съм, какво да кажа - екстра съм Simple Smile Не ходя по доктори, не пускам изследвания, глася се за море, всичко е точно Simple Smile
Бъдете здрави Simple Smile

# 102
Здравейте, както ви казах преди около 2,5 месеца ме диагностицираха с Базедова болест, след това с Хашитоксикоза сега отново категоричен Базед.. на ехограф първия откриха и два възела от двете страни,сега на втория ехограф казаха че имам само от едната страна и че е малко туморче 2см хормоните за 2,5м влязоха в норма първо пих 1 месец 3х2 сега съм вече на 2х1 и 1х2 Пропицил в норми което е супер ... Но ТСХ си ми седи 0.005 при мен операцията просто била неизбежна на септември есен с песен ще я има Simple Smile въпроса ми е към дамите минали по този път с операцията не се ли прави биопсия на този тумор и може ли да се познае на ехограф че е тумор?! Няма да отстраняват цялата жлеза а половината и по време на ехографския преглед д-р Начев " спокойно нямате рак" ?! Хаха смешно ми е реве ми се но така си говори все едно нямаме захар или мляко за кафето ви ..

# 103
Ева, бетаблокери пиеш ли?
Аз започнах да качвам и задържам вода от миналата есен, до тогава се справях.
За гърба, спондолистеза ли имаш? По принцип ако не ти действа това което са ти изписали, се пробва друго, и така докато уцелят това което ти действа. Намери си читав кинезитерапевт който да ти покаже подходящи упражнения за теб и започвай, друг път няма. Физиотерапия помага ли ти?

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 21:38 от Lemy

# 104
Тереза Гончева 670416, мен ме оперираха преди 16 години. Биопсия ми направиха по време на операцията и като ме изписаха ми казаха, че е доброкачествено. Хубаво, че ще оставят част от жлезата, на мен също ми оставиха и си живях перфектно без хапове и чудни хормони 13 години. Горе главата, всичко ще е наред. Операцията минава и заминава бързо, не е нещо драматично.

Lemy, в момента абсолютно нищо не пия. За гърба не знам каква ми е точната диагноза, имам го някъде по епикризата. Така или иначе не се свързах с докторката, точно започна истерията с вируса и спрях хапчетата и нищо не предприех. Физиотерапия също не съм правила. Ще трябва да взема мерки, така или иначе няма да стане по-добре ей така от нищо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт