Базедова болест- тема 10

• 19 556
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Предозиранено в кратък срок всъщност е цел, за да има накъде да се намалява дозата, но и зависи на каква доза се започва.
Аз започнах с 2х2 таблетки тирозол и първа контрола на 45 дни. Някои започват с 6-8 таблетки, след дни им намаляват дозата без изследвания и около 30-40 ден им искат контролно хормони.

# 481
Аз почнах 3х1 табл Тирозол и след месец контрола. После ми намали дозата на 2 на ден, но Пропицил, защото направих алергия.

# 482
Аз започнах 3х2 Тирозол, не съм имала проблеми с него, но не помня след колко време е била първата ми контрола. Върти ми се нещо 20-30 дена.
А "великата" Катя Тодорова ме отпрати да си пия дозата, и да и пиша имейл след шест месеца. А се наложи да ми намаляват дозата на всеки месец 🙅

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 20:58 от Lemy

# 483
Аз започнах 3 х 2 тирозол и след около 20 дни беше първата контрола. После минах на 2-1-2 и така намалявах с по 1 , ама вече не помня през колко време. И също като Демон преминах на пропицил заради алергия.

# 484
На мен всеки месец ми искаше изследвания ендокринолога и всеки месец смъкваше дозата, много внимателно.Две години от както се лекувам вече и през 2 месеца пускам изследвания, нищо че от година и половина съм на поддържаща от 2 табл в седмицата.Даже днес съм на преглед пак и говорихме , че ще ми смъква дозата още - ще минавам на половинка..Но аз съм много доволна от моя лекар, нищо че е в дълбоко неизвестната провинция..Обяснява ми много и защо е така - например защо лекарите често гледат само ТСХ и кога се подозира, че има проблем в хипофизата и тн..

# 485
Аз започнах с 3х2 Тирозол, 2х1/2 Пропранолол и 2 Абофолик не знам какво си, първата контрола ми беше на 10 -тия ден от приема. Явно всеки доктор си има концепция. Беше ми казал да пусна ДКК с ПКК, Асат, Алат, ГГТ и Аф , ако всичко е наред да продължавам и след един месец пак същите плюс хормоналните. Но при мен цъфнаха чернодробните и ми намали Тирозола на 2х2 и ми прибави Трансметил.

# 486
На мен доктора ми спря днес Пропицила. След месец контрола. Дай Боже да не тръгне Тсх надолу и да постоя в ремисия.

# 487
  • София
Пожелавам ти да е всичко ок!
При мен тсх седи ок, но фт4 и фт3 намаляват и моят док все казва, че всичко било ок...

# 488
Пожелавам ти да е всичко ок!
При мен тсх седи ок, но фт4 и фт3 намаляват и моят док все казва, че всичко било ок...
А добър ден 😉
Аз за това отидох да видя някой друг какво ще каже, че ми омръзна от "Живей си живота, нищо ти няма", което не е лошо, стига да се чувстваш добре, което при мен не е точно така.
Демонче, а дано 👌

# 489
Демонче, пожелавам ти дъъълга ремисия!
Днес пуснах контроли да видим какво ще покажат, каквото, такова вече не се шашкам, стига стрес.

# 490
  • Бургас
Демонче,ремисия най-малко 50-60 години пожелавам!
Да ви се кротнат жлезите за постоянно,че е ад с хиперфункция.

# 491
И с хипо не е по-добре 🙄🤯

# 492
  • Бургас
Да,съгласна съм.
Трябва да са в норма хормоните,иначе пак не е хубаво.
Аз бях добре в ремисията...Е,и сега ако успея да улуча хормоните...

# 493
  • София

Даже имам чувството, че с хипо е по-гадно😬😳🤪

# 494
  • Бургас

Даже имам чувството, че с хипо е по-гадно😬😳🤪
Все еднакви са за съжаление симптомите-жега,потене,безсъние,глад,нерви...
В хипер ми пада кръвното,в хипо малко се покачва,обаче върви със сърцебиене и аритмия...В хипер сърцебиене,почти до припадък...
И при мен за разкош диария и в двата случая...
Ужас някакъв.
Ааа,забравих силния косопад.Почти не ми остана коса над челото.Особено на изкуствено осветление и на слънце е много кофти...

Общи условия

Активация на акаунт