Базедова болест- тема 10

• 19 574
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, отдавна не съм писала, но редовно чета, та да дам и аз моите 5 ст. принос за чернодробните неволи.  Още  в самото начало на приема ми на Тирозол, чернодробните ми показатели бяха извън граници, вече не си спомням кое колко беше, но всичко беше над, писала съм и тук, то като прясно диагностициран Базед се шашках от всичко. Направих какви ли не изследвания по препоръка на ендото - паратхормони, костни плътности, витамини, минерали, а бе бях се сраснала с лабораториите. Нищо от тези изследвания не показа някакви сериозни отклонения, та по този повод ми беше предписан Трансметил, доста скъп препарат, но казват, че е ефикасен, щом боди билдърите като пият някакви препарати се изчистват с него. При мен имаше ефект, но показателите си бяха пак над, но стойностите не бяха толкова фрапантни. Когато си пусках някакви изследвания, винаги си пусках и чернодробни, толкова се бях вманиачила, но нещеш ли при изследванията за спиране на Тирозола, чернодробните бяха вече наред и така са и до сега.
        Малко дълго стана моето изложение, но според мен, поне за моя случай изводът е, че явно организма ми се е нагаждал към лечението и постепенно сам се е приспособил. Малко елементарно, но поне престанах толкова да се притеснявам от резултатите от изследванията и взех да възприемам по-спокойно всичко. Каквото, такова.
       Смятам, че пиенето на запарка от лавандула няма да навреди и аз смятам да опитам, защото имам хроничен ринит, може пък и да ми помогне.
         Пожелавам на всички ни да постигнем облекчаване на всичките ни болежки!

# 466
  • София
И аз съм с хроничен ринит (алергия към домашна прах) и още не съм намерила нещо, дето да ми помогне особено. Ако намериш - пиши плс:)

# 467
  • Бургас
За ринит и алергии са Ериус и Сингулар...
При алергия към полени не пийте билки и особено цветове от билки .Това  и аз до скоро не го знаех.

# 468
Здравейте.Аз нямам диагноза базед,но въпреки това имам някакви съмнения и мисля да се консултирам с ендо скоро.Исках да попитам за нощните изпотявания-характерни ли са,защото от 3-4 вечери усещам че се потя леко.Не е като всичко да е във вода,но ми е горещо и врата ми е мокър,създава ми дискомфорт.Освен това възможно ли е от заболяване на ЩЖ лимфните възли на шията да са леко увеличени и да се напипват.Много съм притеснена дали не е някакво друго заболяване от типа Ходжкин и т.н,уж хематолог ме гледа преди месеци ама знам ли.

# 469
Моето не знам дали е алергия, може и да е, по-скоро студова ще да е, защото когато се застуди веднага се замърсолявам и после и синузита и ларингита и всички -и тата по линията Smiley ми се възпаляват. Точно заради това недолюбвам студа. Какво ле не правя - мазила за носа, инхалатори, джала нети , компреси и каквото чуя.  Единствено преди години, споделяла съм го тук облекчение имах и то за период от 7-8 години - от активатора с алое на Форевър ливинг, но явно привикнах към него и от около 4-5 години пак съм в джаза.

# 470
Пропицил,Метизол...са си сериозни лекарства.На абсолютно всяко лекарство ,без Карсил, пише,че може да предизвика хепатит/да промени чернодробните показатели...
Есенциале даваше ли странични ефекти при теб?
Аз се надявам да е имало полза от Карсил,но може да е рано още,не знам.Може и от многото лекарства да ми е изпушил черният дроб...

Ми да ти кажа наболяваше ме корем от него и изпражненията бяха  доста меки. Не ми хареса. Сякаш ми разбутваше стомаха

# 471
  • Бургас
Благодаря!Да,казаха ми,че може да подразни.Също така и пише в листовката,че може да подразни...
Ами ще си карам с Карсил,това лекарство/добавка Лагоза също ще го видя.

# 472
И аз имам ринит някакъв, алергичен ли, вазомоторен ли, но е от доста време и вече лигавицата ми е много зле и ме удари в ушите. Миналата година едно Унг я бори, пих антиалергични, изписа ми и такива да пия периодично през годината(не съм пила повече, че се изтрових вече с тези лекарства) Искаше ми се пак да отида да ме прегледа, обаче този вирус, не смея.

# 473
Бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог в София,от когото сте останали доволни.Добре ще е да работи със здравната каса.

# 474
  • София
Бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог в София,от когото сте останали доволни.Добре ще е да работи със здравната каса.

От тези които работят със здравна каса ето това е най-доброто:

https://superdoc.bg/lekar/d-r-sonya-galeva-587

ако искаш без здравна каса:

https://superdoc.bg/lekar/d-r-aleksandar-shinkov-dm-7443

д-р Шинков и д-р Начев

Начев преглежда в Майчин дом - ниското тяло сутерена кабинет 10

# 475
Здравейте. Днес си направих тест за хормони на щитовидната жлеза. Повода беше силно нервно напрежение, паник атаки, сърцебиене, високо кръвно и затова реших да видя дали има проблеми с щитовидната жлеза или е обикновено паническо разстройство. Това е резултата:

Става въпрос за мъж на 50 г. Това нормални резултати ли са? Това ТSH защо е толкова ниско. Според вас имам ли проблем с щитовидната жлеза? Има ли хиперфункция или не?

Изследвайте и Trab /Trac/,ако е повишен значи хиперфункция, ако не е може да е просто от нервно напрежение и затова временно TSH да е ниско и щитовидната жлеза да работи на макс.
Здравейте. Послушах съвета ви и си пуснах едно изследване за TSH рецепторни антитела ( TRAC ). Това е резултата:

Това означава ли че нямам Базедова болест? И ако не е Базед, защо TSH ми е толкова нисък. Вече две седмици пия Пропицил и към края на месеца съм на преглед при ендото да видим какъв ще е резултата от пропицила, дали ще се оправи това TSH дето е толкова ниско.

# 476
Здравейте. Днес си направих тест за хормони на щитовидната жлеза. Повода беше силно нервно напрежение, паник атаки, сърцебиене, високо кръвно и затова реших да видя дали има проблеми с щитовидната жлеза или е обикновено паническо разстройство. Това е резултата:

Става въпрос за мъж на 50 г. Това нормални резултати ли са? Това ТSH защо е толкова ниско. Според вас имам ли проблем с щитовидната жлеза? Има ли хиперфункция или не?

Изследвайте и Trab /Trac/,ако е повишен значи хиперфункция, ако не е може да е просто от нервно напрежение и затова временно TSH да е ниско и щитовидната жлеза да работи на макс.
Здравейте. Послушах съвета ви и си пуснах едно изследване за TSH рецепторни антитела ( TRAC ). Това е резултата:

Това означава ли че нямам Базедова болест? И ако не е Базед, защо TSH ми е толкова нисък. Вече две седмици пия Пропицил и към края на месеца съм на преглед при ендото да видим какъв ще е резултата от пропицила, дали ще се оправи това TSH дето е толкова ниско.

Засега нямаш Базед. Имаш хиперфункция. Не знам как са ти антителата и дали си и с Хашимото. 2 седмици на лекарство е малко. Трябват поне 30-40 дни, за да се промени показателя(Тсх в случая). Може да минат няколко месеца докато нормализира показателя. Не се притеснявай

Сега видях, че си пуснал и предишните. Не си толкова зле. Ще се оправиш. Аз бях с Тсх 0,001😁

# 477
И при мен ТРАК беше под референтната граница, а tsh 0,00.. , но и ft4 ми беше почти тройно завишен. И въпреки отрицателния ТРАК и до сега ендото ме води с базедова болест. Пих няколко месеца тирозол, после пропоцил.

# 478
  • София

Според мен както казах и преди много вероятно това да е временно и да не е свързано с щитовидната жлеза
За да имаш заболяване / Базедова болест, Хашитоксикоза или Хашимото започващо с хипер функция/ трябва освен TSH и другите хормони да са ти повишени /FT4, FT3,TRAC/ или поне един от тях, а при тебе всичко е наред
Другия вариант да ти е понижено TSH е да имаш токсични аденоми, възли, гуша но след като ендокринолог те е изследвал и не е открил нищо значи не е от това или лекаря не е добър.

# 479
По принцип, колко време след започване на приема на Пропицил, трябва да се пусне първото изследване за хормоните, за да се види как върви процеса и да няма предозиране?

Общи условия

Активация на акаунт