Базедова болест- тема 10

• 19 604
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Освен Достинекс друго не може ли? Аз пих навремето едно дето добре ми понесе, мисля че беше Бромокриптин.
И за двете имам рецепти,но Бромокриптин е още по-гаден,че се пие и всеки ден...Друго няма.
Пила съм много пъти Достинекс или Бромокриптин,ходя съвсем замаяна през деня,пада до към 500 пролактинът,но спра ли ги,се качва над 900.И излиза,че трябва да ги пия непрекъснато,а това е още натоварване за черния дроб и организма изобщо...
А и стомаха,и червата ми дразнят Бромокриптин и Достинекс...
Когато са много заболяванията,е някакъв ужас,някакъв ад...Че и не реагирам добре на "лечението"...

# 451
Aurora, пих феротона един месец, ама още не съм се изследвала. Та не знам как се движи хемоглобина. След ПКК  ми пуснаха желязо, и излезе желязодефицитна анемия. Понася ми феротона, не съм забелязала нещо конкретно от него да не ми е добре. Според гинеколога ми е от обилния цикъл. То всеки месец съм като заклана. Започнах да пия кръвоспиращи , една тинктура ми изписаха и още едно калциум фосфо Ц.  Последния път беше по-нормално, та се надявам да оправя хемоглобина.

# 452
  • София
И аз съм така с цикъла, ужасно е. Кръвоспиращите Дицинон ли?

# 453
Не, тинктура Турта. Пие се 40 капки сутрин и 40 капки вечер. Иначе се почва малко преди да дойде за да действа от по-рано. Така ми я е предписал гинеколога.

# 454
  • Бургас
И аз съм така с цикъла, ужасно е. Кръвоспиращите Дицинон ли?
Аз съм пила Дицинон и са ми слагали венозно,докато бях с ендометриозата.Но заради червата,цикълът ми беше накрая хипер мега оскъден,само едно кафяво и розово течение беше,ярка кръв от червата и пикочния мехур имах,но самият цикъл беше много зле,вероятно от хормоналните,с които ме тъпчеха всеки месец.
Aurora,сега с хормонални ли си?
Все се тръшкам за тази операция и си мисля...ако бях си сложила хормонални спирала,нямаше ли да помогне?Тогава питах,молих се на разни гинеколози,но казаха,че щом Золадекс не е помогнал,абсурд спирала да стопира нещата.
Ти Достинекс за висок пролактин ли си пила?Сега хормоните на щитовидната как са ти?
Вероятно има връзка между Базедова болест и ендометриоза,мен ме оперираха на 12 и някак се бяха кротнали нещата или поне никой нищо не каза после,идваше ми със зверски болки,но никой не обръщаше внимание,казали са навремето на майка ми,че деца не е редно да пият хормони.Когато му дойде за първи път на 11,не спря с месеци,имах кръвоизливи,Калциум фосфор ц ми даваха и Оргаметрил,но съм получила покафеняване на кожата,после някакъв лекар се изказал,че Оргаметрилът е предизвикал кистата...Не знам,аз помня доста неща от тогава,но при разговорите с лекарите не винаги съм присъствала,а и тогава ехография не ми правиха,нямаше такива апарати,поне не и на местата,на които ме преглеждаха...

# 455
  • София
Аз съм с ендометриоза от момиче още, много проблеми с моя цикъл, 2 операции имам заради кисти, много възпаления и тн.
Базед направих преди 2 години, преди това никога не съм имала грижи с щж.
Сега правя кисти на жълто тяло много и не смея да седя без хормони, то или е дуфастон, или противозачатъчни. Има сега едно Визан ми предлагат, то е прогестин. За ендометриоза е. При мен е опасно да се оставям на съдбата, че трета операция може да почука на вратата ми😅
Бромокриптин пих малко след като спрях да кърмя навремето имах висок пролактин, но бързо се оправих.

Не съжалявай за операцията! Може да си се отървала от по-голямо зло🍀

Аз се върнах да си допълня поста:
На твое място бих си купила крем прогестогел и бих мазала много сериозно. Това е чист биоидентичен прогестерон. Причината да не го правя още е омотаният ми цикъл и това, че все не си знам ову. Ти тези грижи го нямаш и можеш да си мажеш нон стоп. Групата, която ти пратих Галя админката е също с тотална х-мия и е много хепи с този прогестерон и режима. Защото високият пролактин върви с висок естроген и той може да ти дава повечето гадни странични.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 15:39 от Aurora

# 456
  • Бургас
Да,стават възпаления,болките  са нечовешки...
Три са ми общо коремните операции и всичките са по повод ендометриоза.Съжалявам много,защото на 38 съм по-зле и от бабите,но лекарят бил казал,че за него имам предрак на ендометриума...На хистология обаче е излязло само ендометриоза,не знам колко материал и от къде точно са взели.
Може да съм се отървала от по-голямо зло,ако действително е било предрак...Онкогинеколог ме оперира последно,той е решил да направи тотална хистеректомия.Аз бях съгласна,то като ти кажат,че няма друг вариант...нямаше как да не съм съгласна.
Обаче си мисля,че Базедовата болест засили стократно и колита,и ендометриозата.С почти липсващ десен яйчник си забременях от първи опит за бебе...Явно и пролактинът е бил ок,уж високият пречи на забременяването...
Защо полудя така тази жлеза,не е ясно и вероятно няма да се разбере.
Ако бяха махнали нея първо,дали нямаше да се справи организмът с ендометриозата...
И така и не знам колит/пропускливи черва ли са причината за всичко или причината е в щитовидната жлеза.Те и лекарите не знаят,питат кое е било първо,аз също не знам...Като студентка имах и главоболие,и сърцебиене,ужасен епизод с колита,над 3 месеца бях много зле,но никой не ме отрази,потене от дете имам...
Вече и аз не знам кое как да лекувам,свързани са нещата,но лекарите ме препращат един на друг...Напоследък ми казват личната да опита да направи обобщение,тя казва,че специалистите не могат...
Имам час пак за гастро за другия петък,ще помоля пак да видим чернодробните,но за колита решение не знам ще се намери ли.Хем диети,хем болки и диарии,кръв понякога...Пак отслабнах,сили нямам...Ендокринолозите искат червата да се излекуват,гастроентеролозите казват,че всички хормонални проблеми,както и инсулинова резистентност дават диария...

# 457
  • София
Демонке ти дали си тука?

Взех лавандула ама не е точно като твоята обикновена а Flores Lavandulae
и пише че, трябва да се пие три пъти на ден по 200мл
Това същата лавандула ли е или има и друга?

# 458
Демонке ти дали си тука?

Взех лавандула ама не е точно като твоята обикновена а Flores Lavandulae
и пише че, трябва да се пие три пъти на ден по 200мл
Това същата лавандула ли е или има и друга?

Има 2 вида-обикновена и френска. Трябва да е обикновена. Снимай ми я... На твойта пише че е цвят лавандула ли?

# 459
  • София
http://www.alinbg.com/index.php?m=320&chaiovetoki=1&cat_ … chaiovetoki_id=67

Ето това е - ронени цветове лавандула

# 460

Ами точно това е. Аз си го приготвя в едно шише и цял ден го пиех на работа. Макар че човека(дето ми даде рецептата) каза, че вечер след 21.00 най-силно действа. Но въпреки това стана-направо не можех да повярвам.
А, да.. Само за протокола да кажа, че Карсил, Есенциале форте, Лагоза и тн... изобщо не свършиха работа. Казват, че студено пресован масло от бял трън също било мн. ефективно

# 461
Извинявай, колко са два грама лавандула? С какво я мери?

# 462
  • Бургас
Възможно е Карсил и другите също да са подобрили функцията на черния дроб,показателите обаче по-късно да са се нормализирали.
Лагоза го погледнах сега,то е почти същото като Карсил,милиграмите са малко повече.И излиза малко по-евтино,ще попитам личната за него,но Карсил е лекарство,при лекарствата контролът е по-строг уж...
На Карсил има предупреждение за хора с ендометриоза,но уж вече я нямам...
За сега страничен ефект не съм получила,ще видя как са показателите другата седмица.Не бяха чак толкова завишени моите,но пък дробът е много увеличен и на ехограф,и на скенер и много омазнен.Диета също се спазва за черния дроб,който може,да опита с полезни храни.
Рязко отслабване и напълняване също се водят вредни за черния дроб,при мен обаче нон стоп се променят килограмите.
Оплаквах се,че съм 100,но сега съм към 80,вероятно с тези диарии и диети без глутен,мляко и не знам още какво,още ще отслабна...Когато пък ми мине в ремисия колитът,пълнея...(аз съм си виновна,ям повече,но след месеци на глад и болки вероятно всеки би искал да хапва поне малко по-вкусна храна).
Дано лавандулата да ви помогне,пожелавам го от сърце на всички.То най-добре да не се налага,но...

# 463
Е, 4 месеца пих препарати-те хвърчат нагоре... Имай предвид, че със старта на Пропицила съм почнала с Есенциале по препоръка на едното. Колко да помогнат? Лавандулата ги смъкна постепенно за 2 месеца...

# 464
  • Бургас
Пропицил,Метизол...са си сериозни лекарства.На абсолютно всяко лекарство ,без Карсил, пише,че може да предизвика хепатит/да промени чернодробните показатели...
Есенциале даваше ли странични ефекти при теб?
Аз се надявам да е имало полза от Карсил,но може да е рано още,не знам.Може и от многото лекарства да ми е изпушил черният дроб...

Общи условия

Активация на акаунт