Базедова болест- тема 10

• 19 550
  • 744
  •   2
Отговори
# 510
  • Бургас
Lemy,благодаря!
С алергиите и корема никой не знае,лекарите също.Взема ли ново лекарство,първо ме е страх от алергия,после се притеснявам,че може червата да не го харесат...
Ще направя опит да попитам личната все пак.Но вече и лекарите казват:"Не знам."

# 511
Със инсулин на гладно 19 със сигурност имаш инсулинова резистентност. Ама ти и без друго ядеш само въглехидрати

# 512
  • Бургас
the_demon,въглехидрати и пилешко,ама пилешкото е по- малко от въглехидратите...
Колко трябва да е инсулинът сутрин?Аз нищо не знам по темата,а и като че ли не пише много в Интернет.
Само видях,че има и инсулин 3 пъти като пакет в лабораторията,38 лв.С натоварване с глюкоза.Обаче ако пак са гранични стойностите,пак няма да ми изпишат нищо.

# 513
the_demon,въглехидрати и пилешко,ама пилешкото е по- малко от въглехидратите...
Колко трябва да е инсулинът сутрин?Аз нищо не знам по темата,а и като че ли не пише много в Интернет.
Само видях,че има и инсулин 3 пъти като пакет в лабораторията,38 лв.С натоварване с глюкоза.Обаче ако пак са гранични стойностите,пак няма да ми изпишат нищо.

Мария, доста ти е висък инсулинът. При здрав човек е нормално е да е до 6-7. Не се хващай на тая игра с хапчетата, висок инсулин се сваля с тренировки или сериозно ходене и намаляване и почти премахване от менюто на въглехидрати. Аз от години се храня без тесто, без захар, без храни с Е-та и боклуци. За това време свалих 40 кг. Основно карам на салати, месо, яйца и по-рядко кашкавал, сирене, мляко, плодове. Много рядко ям боб и леща.

# 514
  • Бургас
Да,аз знам какво трябва да се яде,за черния дроб също трябва да се набляга на салати и месо,ама тъпите ми черва не разбират.
Благодаря за информацията за инсулина,за съжаление и личната,и ендото вероятно ще кажат,че е в норма,да не се тревожа.
За ходенето-не ходя по много.
Откакто спрях цигарите,дишам по-леко,но пак много трудно ходя,задъхвам се,потя се,силно се зачервявам,лицето ми става като домат.Това е от сърцето,баба също се зачервява и едва диша.Но тя дълго време не беше чак толкова зле,тя е на 91 вече...
Опитвам се,но трудно се получава,особено в жегите.

# 515
Не знам какво да ти кажа, поне захарта остави - сладкиши, сокове, десерти... Горе главата.

# 516
  • Бургас
Не знам какво да ти кажа, поне захарта остави - сладкиши, сокове, десерти... Горе главата.
Да,когато съм в ремисия ям наистина,но сега съм на ориз,картофи и месо.Понякога банан.Това ям от месеци вече...Не докосвам сладкиши,десерти,сокове,нищичко...
Хормонално си е при Мен,в темата за менопаузата и други дами споделят за метаболитен синдром.

# 517
Миме, тези дни четох едни статии в блога на Шоки, за разни книги на доктори, според които диабета е следствие нелекувана хипофункция. Ако искаш ще ги потърся да ти ги пратя.
Мисълта ми е че ако това наистина е вярно, ти ако успееш да си оздравиш червата и започнеш да усвояваш хормона, може да ти се оправи инсулина и омазняването и метаболитния проблем и всичко, без разни метформинови препарати.

# 518
  • Бургас
Lemy,прати ги,благодаря!
Да,при мен всичко е от ЩЖ (вече липсата) и хистеректомията.
За съжаление червата може би също страдат на хормонална основа,не знам кое след кое следва.

# 519
Ами то всичко тръгва от червата-и започват автоимунните.... Псориазис, Хашимото и тн...

# 520
И аз мисля, че всичко тръгва от червата. За съжаление едно време нямаше интернет и бг мама, та да си направя равносметка и да се опитвам да не допускам съществени грешки.

# 521
  • София
Абсолютно съм съгласна. Между 14 и 18 пушех много, на гладно, кафета, партита...абе, акъл море, глава шамандура...на 18 ме диагностицираха с еризивен гастрит. После дойде ендометриозата, после Базедката...това е положението. И двамата ми родители са на по 70 години и имат железни стомаси. Но аз нещо сбърках🥴

# 522
  • Бургас
Не знам.Не ми е понасяло млякото,но лекарите са казвали,че ще се израсте...
Корем много ме болеше,на 12 без кафета и цигари ми беше първата операция,за апендицит ме отвориха,но било киста ендометриална...
Днес научавам,че цьолиакията била само степен на глутеновата непоносимост,последната.Аз обаче също имам непоносимост,не толкова тежка.Това,че не е толкова тежка,вероятно обяснява ремисиите...И лактоза не понасям...Може би от там и ендометриозата е тръгнала...

# 523
  • София
Ендометриозата е страшно коварно заболяване...като са те отворили на 12 и са видели ендо киста аз съм изумена, че са могли да я диагностицират като такава в онези години, когато нищо не се знаеше за тази болест...а предприеха ли нещо тогава?

# 524
  • Бургас
Нищо не предприеха.
Казали на майка ми,че заради Оргаметрила,който съм пила,се е получила кистата...
Пих,защото не ми спря менструацията много дълго,имах и кръвоизливи...На 11...

Хистологът явно е бил добър,а и баба ми е имала ендометриоза,облъчвали са я,за да разрушат яйчниците.Сега е все още жива,не знам как да установили при нея ендометриозата.Трябва да питам.Но е позната диагноза явно от много години.

Общи условия

Активация на акаунт