Базедова болест- тема 10

• 19 546
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте и от мен. В последно време имах малко напрежение понякога пораждащо се от нищото.
Дори когато съм спокоен  пак го усещам това напрежение.
И в най-леката ситуация имам чувството ,че ми се реве от нищото подобни оплаквания имам от 2017 -година макар и в по- лек  вариант.   И ей ,така без причина ми се появяват лоши и негативни мисли.
Трептене,потене под мишниците, страх дори от най-леката ситуация ,но зависи от случая.
Сякаш на моменти не мога да позная себе си.
Понякога имам прилив на енергия, друг път точно обратното и сърцебиене ,но при нормален пулс.
Най- неприятния симптом който усещам в последно време  е този с напрежението и плача.
Усещам как очите ми се пълнят от най-малкото независимо дали е хубаво или лошо.
Адски ме дразнят тези симптоми със стомаха съм всеки път различно.
Ето сутринта бях в настроение сега съм точно обратното.
 Когато ми се разхлаби стомаха усещам тези симптоми които описах по- горе,но не винаги.
Един гъдел ми се появи от ляво когато го имам това напрежение. Опитвам се да се преборя,но  ми е трудно на моменти. Ще изследвам утре тсх-то да видя на къде отива ясно е,че хормоните ми играят нещо.

# 526
Ангелов , от  жлезата е. Миналата година 2019-та, когато ме хвана тиреотоксикозата една приятелка ми каза че от тук нататък все ще съм ревлива и треперлива. Не й повярвах, винаги съм била корава. Обаче излезе права. Сълзите ми са на очите понякога от нищо. Хем моите хормони сега би трябвало да са добре. Последно се изследвах началото на август май беше.

# 527
Аз не съм толкова ревлива, колкото треперлива. Често ужасно много се притеснявам при контакт с непознати или слабо познати за мен хора. И преди си бях притеснителна, но това минава всякакви граници. Тъпа работа...

# 528
Аз към края на Август бях пуснал тсх някъде към 1 ,17 беше.
Да това с трепереното и аз го имам. Уж всичко е в норма и пак жлезата ми играе.
Говоря на хората около мен разбиране никакво все едно падам от друга планета понякога
така се чувствам.
Това с контакта и аз го имам когато се запозная с някой.
Не винаги,но понякога ми се случва и на мен.
Човек с твърд характер съм ,но това и на мен много ми влияе.
Особено това с емоциите. Преди такива работи не съм усещал.
Ето какво усетих наядох се,сви ме стомаха и отново се явиха симптомите които описвам.
При мен случая е следния разхлаби ми ли се  стомаха и се почва с тези неща като:
Тъжни мисли,реване, трептене и страх и от най-лекия шум...
Бях забравил тези симптоми ,но уви. Доколкото съм запознат това се дължи и на ниско Б-12 поне миналата година като го правех беше ниско. Но, и сега не е по- различно.
Като цяло ми е страшно кофти с тези симптоми на моменти не се чувствам като човек.
Най- ми е неприятно очите ми да се пълнят със сълзи весело ли е,тъжно ли е все тая.
А,понякога това изобщо не го усещам просто тотално ми е безразлично примерно казано дадена ситуация.
Извода до който аз стигам е хормоните се движат нагоре,надолу.
Това е Поздрави!

# 529
Така е , има ли някакъв проблем с хормоните няма как да сме добре. Аз мисля сега през зимата да попия пак Б12, Д, селен ...някакви такива неща, но без да се изследвам. То сега не е за изследвания с този Ковид. Да стискаме зъби и да се оправяме сами по-добре отколкото да се мотаме по болници.

# 530
  • София
Да кажа какво научих, пък вие ще решите дали ви се приема.
2 бразилски орехчета дават нужната доза селен без да се рискува с токсичната форма на таблетките.
2 какаови зърна схрускани на ден дават на организма нужната доза витамин Б комплекс.
🤗

# 531
Ооо за селена съм напълно съгласна. Само че аз два пъти си купувах бразилски орех и миришеше на гранясало. Изглежда тъй като е скъп не се купува често и остарява. Аз поне така си го обясних. А за какаовите зърна незнаех. Ит къде се купуват? Бих хрупала и от двете стига да си намеря качествени. С две ръце съм ЗА.😊

# 532
  • Бургас
За първи път чувам,че таблетките са токсични,но съм убедена,че не само те,а и други уж"безвредни"лекарства са си меко казано опасни.На мен не ми действаха никак добре.Само Цефасел съм пила.Таблетка селен=диария при мен.
Казваха ми,че било невъзможно,те много неща са уж невъзможни и накрая се оказва,че са не само възможни,а са си чистата действителност.
На майка ми обаче добре ѝ понасяха.Но не ги пие вече,казва,че няма странични реакции,но няма никакъв ефект от приема.Тя е убедена,че синтетичните витамини и микроелементи почти не се усвояват от организма.Дали е така,нямам идея,само споделям нейната теория.

# 533
  • София
Ооо за селена съм напълно съгласна. Само че аз два пъти си купувах бразилски орех и миришеше на гранясало. Изглежда тъй като е скъп не се купува често и остарява. Аз поне така си го обясних. А за какаовите зърна незнаех. Ит къде се купуват? Бих хрупала и от двете стига да си намеря качествени. С две ръце съм ЗА.😊

Какаовите от Женския пазар, бразилските ги взимам от “Старата фурна” в Мола на Хемус (на ниво -2), винаги е опашка и не се застояват нещата.

Да, за селена четох, че цефасел например е натриев селенит, вместо да е селеноцистеин (селенометионин), което е органичен селен.
Много е кофти да се пие без изследване колко е в норми. Има гадни странични ефекти, ако се натрупа, а неорганичната му форма трудно се чисти.
Аз понеже все не мога да се видя в излишен лев да пусна един селен в Бодимед, че пускам един тон глупости, та си хапвам орехчета и така. Тея дни ще ходя да видя още ли съм в хипо🙄

# 534
Четох сега за какаовите зърна. Че те са направо панацея. Наричат ги храна на боговете.
"Препоръчват се при депресия, бъбречни и чернодробни заболявания, астма, намаляват лошия холестерол и риска от сърдечно-съдови болести, укрепват костите, подпомагат работата на панкреаса и поддържат баланса на кръвна захар"
Това го копнах от Био магазин Зелен. Обаче пише да се консумират 5 до 10 зърна на ден. Аз ще си купя. Аурора благодаря за полезната информация.♥️

# 535
  • София
Мен ме почерпиха (мацката е веган и с тях си набавя витамини от групата Б) и аз бях много скептично настроена, честно да си кажа, но те се оказаха изненадващо вкусни😚

# 536
Взех си резултатите тсх-то ми е 2,22. Август месец беше към 1,17 доколкото си спомням.
На моменти все още усещам някои симптоми днес с колита съм точно обратното вчера разхлабен стомах, днес друго. Усещам как самия колит   ми влияе на общото състояние на организма и от там самата жлеза страда.
Усещат се неприятни симптоми нервност, трептене в ръцете и краката, негативни мисли, чувство за плач..
Да отделно,че и доста ми се понасъбра с  особено с нервите заради глупави ситуации и от там извода ми е ясен.
Това доста ми повлия и станах по - нервен аз искам отчасти да се отърва от лошите нерви защото хич не са полезни за здравето на човек.
Говорих с ендото каза перфектно тсх имаш всичко е добре направо шест.
Казах и за симптомите който усещам отговора беше до края на живота си ще ги усещаш тези симптоми.
Споделих и за другия симптом за така нареченото чувство за плач такова нещо не присъствало като симптом.
 Питах я за витамин Б-8 така наречения Инозитол нищо не знае.
Интересно ми е някой от вас приема ли въпросния витамин Б-8 и как ви влияе като цяло?
Доколкото знам пише,че помага доста особено при депресивни състояния.
Най- ме притесняват нервите гнева който се е насъбрал в мен ме кара да се чувствам гадно.
До миналата година нямах проблем с нервите като цяло. Спокоен човек съм.
Но както казах някои минали ситуации ме направиха нервак а, много ми се иска да нямам проблем с нервите
защото това адски ми пречи на дейностите.  За това мислех за витамин Б-8 дали ще помогне в случая.
Това е Поздрави!

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 04:04 от Angelov255

# 537
  • София
Аз съм в една група във Фб “Хашимото и приятели” и оттам си вадя някои ценни извадки, тъй като има доста експерти;)) та за инозитола съм намерила следното: “При Базедова болест предписват лекарството метизол. Ролята му е да блокира ензимите тиреоидна пероксидаза,които са свързани с рецепторите на TSH и така да се спре синтеза на щитовидни хормони ,като се предизвика изкуствена хипофункция. Докато инозитол стимулира рецепторите на TSH на жлезата и това увеличава нейната функция. Така инозитол е в противоречие  с лечението на хипетиреоидизма и не би  трябвало да се взема в този случай на Базедова болест.”

# 538
Ангелов, аз пия Инозитол и фолиева киселина.
За Селена, много отдавна Шоки беше писала, че бразилските орехи които се продават в България са от Боливия, и съдържат много по-малко селен, ей да не се разчита много на набавянето му по тази линия.

# 539
Lemy как ти влияе този   Инозитол ?
 Малко се обърках два различни отговора са все пак са това.
Колкото до това какво приемам аз.
Понякога ако се сетя разбира се Б-12 милгамма N- поне на мен ми влияе положително дори и на нервите което малко ме чуди след приема ставам по- спокоен разбира се едва на 2- то хапче се усеща това как да го нарека успокоение. Това забелязвам аз.
Преди време приемах доста дълго   Витамин Б-6 помогна ми  да определено бях забравил за трептене, вибрации и т.н. И все пак да спомена всеки организъм е различен.
От скоро обмислям смяна на Атаракса даже приема съм намалил взимам четвъртина и 1- мг мелатонин ако не е това сън малко трудно ще видя или по - скоро няма да е пълноценен най- много 4-5 часа...
Не знам ,но тези хормони са много променливи  пример давам 20-30 мин ми се дреме, отпуснато ми е.
След като минат тези минути се започне точно обратното прилив на енергия,бързина, по- лесно стряскане от най- малкото и нерви не,винаги но,се появяват. Това установих като се наблюдавах в последно време като добавим и гъдела от ляво така поне аз го усещам при нерви,вълнение независимо да ли е нещо весело или точно обратното.
Всеки ден виждам по- някой нов симптом.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 08:38 от Angelov255

Общи условия

Активация на акаунт