Базедова болест- тема 10

• 19 543
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Ами ендокринолога ми го изписа за един определен проблем и мисля, че ми влияе много добре специално за него, хем не го пия много сериозно, все забравям по някое хапче.
А според последния ендокринолог аз съм с Хашимото с хиперфункция.
Ако искаш пробвай с някоя не много голяма доза, ето това е моят, ако си ги намериш отделно инозитол и фолиева киселина, мисля че излиза по-евтино.
https://apteka.framar.bg/30057169/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-30
Аз другите дози си ги поръчах от Iherb.
Или пък някоя друга комбинация на витамин Б, аз преди това пих Милгама 100 заради проблеми с дисковата херния, изтръпваше ми крака, и много добре ми се отрази изпиването на една опаковка.

# 541
  • Бургас
Ангелов,свиквай.
И колитът,и нарушението на съня са явно за дълго.
И с жлеза ги имах,и без жлеза ги имам...Колитът ми е много зле и не се повлия от "правилното лечение" на Базедовата болест при мен(според лекарите от ТЕЛК)...Сънят някак се промени,пак не заспивам понякога навреме,пак спя понякога 4-5 часа,днес от 4.30 съм се събудила...Обаче преди издържах повече без сън,сега на моменти буквално ми пада батерията и се налага да лягам и да си почивам,иначе ми става много зле.Преди също спях по много,сега обаче в повечето случаи направо не мога да се събудя,ужасно съм замаяна сутрин...

# 542
  • София
Кой е Шоки?

За Хашимото и хипофункция инозитола е много полезен. За ИР и СПКЯ също.
Но ние тук уж нали сме с Базед, въпреки че и аз не знам вече с какво съм😬 др. седмица съм на док и ще пиша☺

# 543
Ангелов виж какво пише за фолиевата киселина ако искаш недей да пиеш инозитол, а само фолиева киселина:
 предлага безплатна доставка при поръчка над 50 лв. и под 1 кг. По-подробно може да се запознаете с условията и цените на Доставка тук.

Фолиевата киселина (Витамин В9) е водноразтворим витамин, който е изключително важен за доброто ни здравословно състояние.

ФОЛИЕВАТА КИСЕЛИНА Е ОТГОВОРНА ЗА:
-ДНК и РНК синтеза;

-Запазване целостта на клетките;

-Нормалното образуване на червени кръвни телца, предпазвайки организма от развитие на анемия;

-Нормалното състояние на нервната система;

-Пълноценното усвояване на протеини и намалява нивата на стресовите хормони.
https://sanita.bg/hranitelni-dobavki/folieva-kiselina/inofolik-k … -combi-caps-x-30/

# 544
  • София
Ще погледна, мерси🤗
Леми, ти имаш ли симптоми на хипофункция? Как ти е температурата сутрин?
Аз тея дни ще пусна едни изследвания на вит д, фолиева, б12, освен и хормоните и при Шинков. Лекувах желязо-дефицитна, разбута ми гастрита, тея дни кръст ме заболя...изобщо веселба😂
Купих си вчера от тея инфраред лампите, има промоция в Била и сега грея кръста и чакам чудото😀

Решила съм да ида на аюрведа специалист, много отзиви четох, пък да видим как ще мине🙃

# 545
Шоки е една съфорумка, която май вече не пише тук, а във всички групи в които си и ти, това и е блога:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/?m=1
Ангелов също така фолиевата киселина трябва да е метилирана форма.
За изследванията, не знам аз не съм фен на 100 изследвания за всичко, че за тия години толкова пари съм оставила...
Ангелов може да пробваш с малко отначало да видиш дали ти действа добре.
Аурора ох, аз изтрих горното за да го напиша наново и да го допълня, сега виждам че си писала междувременно.
После ще пиша по-подробно, за кръста си вземи една Милгама 100.
За нагряването, при възпаление и оток на някой нерв е много противопоказно загряването. Зависи какво ти е.

# 546
Lemy благодаря за информацията ще проуча въпроса.
Да и аз имам малък проблем със ставите от 2018- година усетих някаква странна промяна.
Слабост в китките, рамената, колената и гърба.
Как изглежда тази слабост  ? Не мога да го опиша с точност но, пукането е доста.
Преди такива неща нямах специално със ставите.
 Да кажем,че усещам тези места доста по- слаби и нестабилни.
Които  описах по- горе.  Пия си витамин Д- бях го спрял за 2-3 месеца.
Като цяло  симптомите са доста разнообразни и неприятни.
Ендото ми беше казала а, глупости няма как жлезата да влияе и на ставите.
Относно имунната система пия клеева тинктура.
Личния лекар ми беше препоръчала Джинджифил, мед   според нея това щяло да ми помогне на имунната система.
 Джинджифил не съм опитвал чета ,че има доста положителни отзиви пък да видим.
Било хубаво да си направя чай от Джинджифил това ме посъветва личната.

# 547
  • София
Здравейте!
за изследване на щитовидни хормони коя лаборатория от изброените в София бихте препоръчали - Синево , Бодимед, Кандиларов, Цибалаб?
Май клоня към Бодимед и Синево, но ще бъда благодарна за мнение.

# 548
Бодимед и Синево, вторите ги тествам вече няколко пъти, доволна съм. Имат и 10% отстъпка ако си заявиш онлайн изследванията.

# 549
Синевото е много по-скъпо за едно и също качество. Лично мнение.

# 550
  • София
Аз обичам Бодимед и само там ходя, въпреки че най-добри са пакетите и цените на Цибалаб, но за качеството на резултатите не съм сигурна.
А и в Бодимед (освен в лабораторията им в Люлин) не тестват за Корона и мисля е по-сейфти:)))

# 551
  • София
Благодаря ви!
В Синево точно в момента излиза малко по-евтино от Бодимед да си направя пълен пакет, затова ги обмислям тях, а и ми е една идея по-близо лабораторията. Иначе мислех направо в Бодимед да ходя.

# 552
Цибалаб отдавна съм ги отписала. Дълги години ходех в Бодимед, но исках да ги сменя малко, пък и ме дразнеше, че трак все ми беше 0,3, та в един момент се усъмних че ми преписват резултатите.
Обаче и в Синево го изкараха под 0,3, в Германия го бяха изследвали (ако не се лъжа). понеже съм ги харесала във Фейсбук, сега ми излезе някакво намаление за хормони:
https://www.synevo.bg/promo-hormoni/?fbclid=IwAR1H5MpP_UL0rTsk8i … I2ckkoW2QEwenc4c4

# 553
Здравейте и от мен. Преди 3-4 дена имах доста мисли  малко негативни бяха  ,но се оправих.
Проблема ми е следния след това мислене така да кажем си докарах главоболие.
Усеща се отзад във врата преди доста време отново имах проблем с този симптом.
Получих го 2019- от нервно напрежение.
Как чувствам въпросния симптом бих казал като изтръпване, вибриране.
Понякога се мести сега го усетих в дясната ръка при самото писане.
Предполагам това е свързано нервната    система.
Друго при стрес,емоция този симптом се усилва.
 Сякаш  самото място започва да трепери  все повече.
А, ако тръгна да се обърна наляво,  дясно самото обръщане как да го кажа малко е  странно.
Усещам стягане във врата и като тръгна отново да се обръщам започва да се поява въпросното потрепване, вибрации и т.н Мисля,че подробно описах нещата.
Пих мигламма -N не знам какво ще ми помогне ,но това вече ме кара да не се чувствам човек.
Ще говоря и с ендото ,но отговора ще бъде не знам или нещо подобно.
Тази жлеза бая ме разбрица като човек..
Това е от мен Поздрави!

# 554
  • Бургас
Ангелов,аз освен всички проблеми,имам и висок пролактин.И глава ме боли,и световъртеж имам.
Напоследък се радвам,че съм жива,пък каквото,такова.
Не мога да пия хапчета за пролактина,за инсулиновата резистентност също казват,че няма да ми понесат и аз не държа да пробвам точно сега,че колитът хич не бива...
Намери нещо,което те радва,с него се занимавай...
Да,мен също ме разби жлезата,аз съм убедена,че тя засили стократно и другите ми заболявания.
Но това е положението,приемаш го и опитваш да се напаснеш и да живееш по-леко и по-щастливо.

Общи условия

Активация на акаунт