Базедова болест- тема 10

• 19 501
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Хващаш любимият да те масажира 😁
Ами, то на мен са ми показвани упражнения от кинезитерапевт, и е най добре лично посещение, но сега не е много добра идея.
Ей тези момци са много добри, тях ги следя, и си надграждам моите. Много добре показват как да се изпълняват правилно упражненията(а това е много важно), че понякога можеш да си навредиш, вместо да си помогнеш. Имат много клипове, поразрови се. То за цяло тяло си трябват, не само за врат. Имат и онлайн консултации, но срещу заплащане:
https://m.youtube.com/watch?v=_CHL-8WeLZA

https://m.facebook.com/LeanAndHealthyLTD/

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 08:36 от Lemy

# 676
Здравейте момичета. Как мислите, такива като нас с колебливи хормони по-уязвими ли сме? Имам предвид сега в Ковид ситуацията. Спомням си като бях с тиреотоксикозата, с ускорения метаболизъм, доктора ми казваше че не може да ме пипне вирус. Но сега с хормони в норма, че даже по-клонящи към хипо незнам. Вие как сте всички? Отчетете се🙂 Аз психически съм доста потънала.

# 677
Не е особено вярно това, че докато си в Хипер не те лови вирус. Аз боледува всяка година и то поне по два пъти, че и повече...
Не се разболях единствено миналата зима, което изобщо не знам на какво се дължи, предвид че съм имала многократно контакти с болни хора. Хормоните вече бяха в норма. Но през целият си съзнателен живот не помня друга година, в която да не ме е лепнал някой вирус

# 678
  • София
Леми, много благодаря за линковете🤗

На мен всички хормони са ми потънали, но не знам дали това има общо с имунитета, де. Уф, не знам и аз. Няма да се страхуваме и нищо няма да ни пипне!🕊

# 679
  • Бургас
В хипер изкарах скарлатина,ротавирус с температура над 41 градуса и неспирна диария,пет дни в инфекциозна болница бях нон стоп на системи,по 7-8 банки на ден ми вливаха...Карах варицела на 27-28,тя е вирус...
Какво ли не карах.Синузити,бронхити...
Не е вярно това за вирусите и хиперфункцията на жлезата в моя случай.
В хипо пък миналата година по това време бях в болница с пневмония...Сега съм пак на антибиотик...

# 680
Миме защо си пак на антибиотик ? Нещо със стомаха ли? Какъв антибиотик пиеш?

# 681
Мен в хипер нищо не ме ловеше. Докато държах по-ниско ТСХ и по високи Т3 и Т4, и отгоре ми да бухат, все тая. С единия рецидив половин година не можах да помръдна хормоните. Всички около мен боледуваха, мен всичко ме подминаваше. И понеже имам 10 години вече с Базеда, 2 рецидива и междинни затъвания и достигане доста пъти до хипо и поддържане години в леко хипо, смея да твърдя, че горе написаното се отнася за мен. Когато хормонално съм в хипо боледувам дори ако ме подухне ветрец. Миналата зима с леко хипо боледувах 3 пъти. Случвало се е 2-3 години вирус да не ме пипне. Това беше с първия рецидив, когато не можех после да укротя хормоните.
Относително е явно, но при мен като че ли важи написаното.

# 682
Като ме подкара хипера, и трима човека да кихаха върху мен, нищо ми нямаше. Преди това, ако кихнеше някой в съседната стая, и се разболявах. Последните 2 зими обаче, все изкарвам по нещо вирусно и кофти, вероятно защото може би съм в хипо.
За короната и автоимунните, прочетох това:
https://bntnews.bg/news/doc-mihailova-terapiyata-na-avtoimunnite … -1082465news.html

# 683
  • Бургас
Миме защо си пак на антибиотик ? Нещо със стомаха ли? Какъв антибиотик пиеш?
На Зинат съм.
Изкарах някакъв вирус, личната каза,че не е корона,но ми се възпалиха и синузитът,и бронхитът се обади,имам някакви бронхиектазии,те давали такива оплаквания като при мен и няма друг вариант освен антибиотик...

# 684
Март месец карах Ковид. Не много леко. Вечер се задушавах като легна по гръб, трудно заспивах. През деня ме болеше главата, първите няколко дни не знаех къде се намирам- треска, суха кашлица, температура, виене на свят... Загуба на обоняние, не съм сигурна дали имах. Зле ми беше и не съм обърнала достатъчно внимание, но мисля че нямах... Скоро излезе статия, че обоняние се губело при "млад имунитет", предполагам не имуно-компрометиран.
Когато се разболях, реших да спра хапчетата за базед, бях на по един метизол и пропранолол на ден.
Моята логика беше същата- при активен базед не боледувам. Следващите ми изследвания за Базед бяха по-добри и от предишните, имах и антитела за прекарана ковид инфекция 3 месеца след разболяването. Оттогава хапчета за Базед почти не съм пила, само преди цикъл или овулация 1-2 дни. Сигурно не се прави така, но аз съм си шматка. Simple Smile
Кашлицата ми продължи месеци, продължава и сега, рентген още не съм си правила, страх ме е... Не е постоянна, но е на пристъпи- суха, идва ми да си изплюя дроба, води до позиви за повръщане. Членувам в група за дълъг ковид с над 60 хиляди човека, голяма част от симптомите се припокриват с моите...
Това е в общи линии. Пазете се.. ако някой все пак се разболее, дано да го кара леко!

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 06:43 от Анонимен

# 685
Я, Миме, да не сме карали един и същи вирус. С дъщерята изкарахме нещо, не е Ковид, тя ходи да се тества, обаче и мен ме удари в синусите, нещо което не ми се е случвало никога, такива болки в лицето че се и поду бузата. Ти колко време ще го пиеш Зината?
Аз съм на Амоксиклав, личчната каза от 7 до 10 дена, аз мисля да го карам до 10 защото все още нямам пълното усещане че ми е минало. Интересно е, че нямам секрет, нямам сополи, носът ми е отпушен, а си имам усещане за напрежение в носа и болки към главата от време на време.
Некста, дано се оправиш вече, не се ли споделят някакви народни рецепти за тази кашлица?
Макар че и една позната която изкара лятото ковида, каза че още кашля.

# 686
Даже много добре правиш, че споделяш. И аз като чета в групата за дискова херния, има много доволни от почивките по санаториуми, но много зависи и от самата база. За някои не можеш да се класираш, но сега предполагам че е по-спокойно, едно че не е сезон и едно заради този вирус.
Ти по каса ли ще ходиш, или по НОИ?
  Ще ми се да е по здравна каса, та да  не си гърмя отпуската, но ако не стане по НОИ ще ходя, защото имам място, моя приятелка е резервирала една двойка и просто трябва да си набавя необходимите бумаги.
  Относно това, дали ни хващат лесно вируси, моят опит показва, че независимо дали съм в хипер или в ремисия все си ме хващат. Имам много гаден хроничен синузит и  си го влача от есен до зима, а понякога и целогодишно.
  За упражненията за врата и за целия гръбначен стълб са хубави упражненията от йога - Крокодилски упражнения се казват, има ги в интернет. Аз ходя на йога практики и от около 2 години имам каничка нети, с която си правя сутрин  промивки.

# 687
  • Бургас
Може би да,не знам,Lemy.
Бърз тест ми е отрицателен за Ковид,но ми се щеше да е Ковид,че да минава и заминава...
Болки в синусите адски имах,но и преди съм имала...Пет дни каза личната,но после ги удължи на 10.Осми ден ми е.За синузит обаче един познат лекар УНГ каза 14 дни.А аз не знам и не ми се иска 14 дни,съвсем ще ми се раздразнят червата.Пак толкова като издържаха са герои.
Иска ми се да е било Ковид,че да мине,но си усещам миризми,имам вкус...Три дни нямах обоняние,адски зле ми беше в началото,но сега,да чукам на дърво съм ок.
Все ми се струва,че Ковид карах миналия ноември,но уж не било възможно.10 дни пих Панцеф,влоших се и ме взеха в белодробна болница,наистина не можех да дишам.Оттогава ми остана задух,видяха се промени в белия дроб-бронхиектазии...Преди ги нямаше,сравнихме със стари снимки при пулмолог резултатите.Казаха ми астма,намаля ми след онова боледуване капацитетът на белия дроб,чак цигарите се наложи да спра,не ми стигаше въздух месеци наред...Голям ужас беше.Ако не е било Ковид и се повтори...
Антитела къде се тестват и колко струват?

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 09:27 от mariqivanova799

# 688
Да ти кажа то и при нас като излезе отрицателен теста, се чудихме да се радваме или не. Аз от сега съм стресирана и започвам да параноясвам, изобщо..не знам, не знам. .🤦
Сега ще ходя да си търся още една кутия от антибиотика, дано да намеря.

За антителата виж по варненските лаборатории, Ако искаш можеш да питаш и в темата за коронавируса:

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 09:39 от Lemy

# 689
Мария,
Скрит текст:
Тестовете за антитела са серологични кръвни, във всяка лаборатория правят. Измерват имуноглобулин М (IgM)- за текуща и IgG за прекарана инфекция. IgМ антитела се отчитат след първата седмица, IgG- след 3 седмици. Казват, че имунитетът е само няколко месеца, ако има, не всеки изгражда антитела, но има и клетъчен имунитет.

Преди 12 години имах ужасен синузит със зелени сополи, така ми беше запушен носа, че не ги усещах как се стичаха, та постоянно бях с кърпичка в ръка. Антибиотик помогна тогава.

Ох, този редактор.. добре че се връщам да си прочета 😂

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 09:42 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт