Базедова болест- тема 10

• 19 019
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Кой пробиотик ти помага и как действа?Разхлабва,запича?

# 181
  • София
Кой пробиотик ти помага и как действа?Разхлабва,запича?

Сменям ги. Много ми е добре с ацидофилуса на Аквасорс сутрин и вечер с Бифидуса.
Но по препоръка за имунитета специално напоследък пия Лактофлор Био Плюс. Разбрах, че за имунитета от особена важност е бактерията Streptococcus thermophilus, а нея я има в много малко комплекси пробиотици. Понася ми добре.

# 182
Леми, описаното от теб завъртане звучи като бенигнено позиционно пароксизмално вертиго- BPPV. Потърси и прочети, евентуално можеш да се насочиш към отоневролог.

# 183
За имунолог съм мислел. Колкото до синузита датира от 2014-тогава ми го откриха мисля ,че беше от едната странна дясната. Чрез рентген.
2016- по късно и базеда ме изненада.
Още тогава трудно качвах и отслабвах.
Каква разлика само 2-години кажи,речи.

# 184
Ра, благодаря ти, наистина ми звучи като такова. Преди няколко години ми се появи шум в ушите и тогава хубаво си мислех да отида при Широв, май този път ще се наложи.

# 185
Широв е добра опция.

# 186
Да, имаме семеен опит с него, за жалост : ))

# 187
Здравейте и от мен скоро време не съм писал. Забелязвам някои промени при мен относно някои щитовидни симптоми които все повече се обаждат дори когато съм в спокойно състояние.
И те са : безсъние което започна да се усилва, ускорена перисталтика от вече месец и половина и кашави изхождания. За килограмите какво да кажа кача малко и след по-малко отново спадна..
По-едно време пиех Биозин на таблетки това като,че ли ми оправяше положението със стомаха,но за кратко.
Даже бях успял да кача и килограми и се чувствах горе-долу добре.
Нервите започнаха да се усилват, отрицателните мисли също от време на време.
Стягане в лявата странна също се усеща на моменти.
Хиперактивност тоест не,се чувствам уморен разбира се това е , за кратко.
След това се чувствам тотално уморен.
Физическа активност имам ,но просто си усещам старите щитовидни симптоми  от преди време.
А, до сега почти не ги усещах. Даже бяха изчезнали.
Като мина покрай хора отново усещам някакво притеснение ей, така от нищото.
Друг път пък точно обратното.
 Говорих и с ендото ясно е,че ще пускам тсх-а Август месец.
Питах я какво правим ако въпросното тсх примерно е под нормата?
Каза ми,че било хубаво човек да пие селен вместо тиреостатик.
С една дума дори тсх-то да е паднало под нормата явно според ендото трябва да се появат още симптоми за да ми обърне внимание и то сериозно. А, такова не виждам. Виждам само празно дрънкане на приказни.
Проблема ми е,че чувствам всичко в организма ми много ускорено като писах по-горе в поста
това са : Перисталтика- ускорена, нерви,трептене понякога,хиперактвност все едно съм правил нещо тежко,и малкото сън въпреки,че пия лекарства за сън. Все едно чувството е,че на периоди съм пил кафе. Това е общо взето. Надявам се нещата да се оправят Поздрави!

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 19:37 от Angelov255

# 188
  • Бургас
Този селен и на мен ми го изписваха.Още повече диарии всеки път,щом опитвах да го пия.Как без тиреостатик?За пръв път чувам.
Аз съм предозирана. ТСХ без хапче 0.31.Много ниско.ФТ4 над 26,горна граница 22.Ама малко съм била предозирана,бързо щяло да се оправи.
Много ме боли корем,червата изкървиха стабилно.Черният ми дроб е силно омазнен и уголемен.На няколко изследвания се видя.Холестерол висок.Захар 6.49.Метаболитен синдром.
Пикочна киселина висока.Не мога да вземам кортикостероиди за червата,боли си ме вдясно под ребрата,тежи,подпира.
Бяха ми изписали Сингулар за астмата,личната твърди,че от него кървя.
Преди пак от лекарства ми се беше случило такова масивно кървене.Не знам дали не е от вътрешни хемороиди,но ме бъркаха само преди месец и нямаше нищо,освен възпалени вътрешни хемороиди.Ако продължи кървенето,идея нямам какво ще правя.Колоноскопия няма да позволя.

# 189
Не знам какво да кажа и аз се чудя за този селен. Питам ендото ако тсх-то падне под нормата
и започне някакъв процес не е ли добре тиреостатик за да може поне нещата да се хванат на време.
А, не баш когато е прекалено късно.
Не било правилно и т.н трябвало.
Една карама симптоми и изброих и какво стана селен и някакъв пробиотик да ползвам.
Хубаво ще видя скоро време тсх-то и ще преценя вече как да действам.
Аз не мога да чакам и да губя ценно време само и, само за да видя как показателите ми се сриват.
Та чак тогава може би ще ми обърне внимание. При мен тези номера не минават.
Друго което забелязвам е,че след тоалетна чувствам ставите си някак си странно.
Усещам някаква слабост в коленете , лактите,рамене все едно нещо липсва някаква стабилност така да го опишем.
И това просто не ми харесва чувството е гадно.
 Сякаш  самите ставите ги чувствам по-износени така да се изряза.
Мускулната тъкан като че, ли е по-малко.
И усещам как губя ценни хранителни вещества.
И от там се започва с някои щитовидни симптоми.
Просто метаболизма ми е по- ускорен от преди.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 20:52 от Angelov255

# 190
  • Бургас
Ангелов,сблъсквам се със същото отношение за червата.Ходих 2017 в ИСУЛ.Не се знаело имам ли улцерозен колит.Кой да знае?Обаче аз вече не мълча,вдигнах им нервите,толкова съм измъчена,а ме изписват без лечение.Те веднага ми изписаха пробиотик.Цъкнах в Интернет,50 лв за 10 прахчета (Вивомикс).Попитах ги как с инвалидна пенсия да ги купувам.Казаха,че си е мой проблем,но все пак изписаха Ентерол като по-евтин вариант.Казаха когато изкървя,да отида пак.Измъчих се 3 години до сега и  чак сега кръвнах.Това,че са ми правили в Бургас преди месец колоноскопия няма да ги трогне,ще искат пак да бъркат.Предния път ми сложиха упойка с 300 зора,че и струва 300 лв.Последните си 300 спестени дадох за колоноскопията преди месец.Лекарите парите за нищо ги нямат.В ИСУЛ отида ли пак,съм предупредена,че няма упойка.Болкоуспокояващи,към които съм алергична слагат.Мен ме боли десен дял,почти е невъзможно да се направи до там колоноскопия без упойка.Не знам как други хора се съгласяват,аз започвам да пищя още на първото раздуване на червата.Пациентът има право да не изпитва ненужна болка.Обаче...
Пари за виртуална колоноскопия и капсулна ендоскопия нямам,не са по каса.
Всеки път ми обещават лечение след колоноскопията,правят я и ми изписват пробиотици.Салофалк било моето лекарство,но аз съм алергична.
И не ми дават нищо,а трябва да имам поддържащо лечение.
Толкова време губя в болести,не мога да си върша нещата както трябва.
Те чакат положението да стане нечовешко,че тогава да лекуват ако изобщо могат.
Тази ендо не знам защо иска да ти се разсипе организмът.Ако ТСХ е под норма,а Т4 и Т3 над,какво точно се изчаква?Имам си теория,че така се държат, ако искат да те махнат от главата си.Пробвай да отидеш при друг,щом не иска да те лекува.ТРАК ако се вдигне какво ще чака?
С тези пробиотици шега не бива.Живи организми,вкарани отвън в твоя организъм.И ако си С автоимунни заболявания,картинката е супер.
Ако от пробиотици се натрупат повече лактобацили в червата,последните реагират както и на патогени-изхвърлят пробиотиците(с диария).
Напишете в гугъл пробиотици странични ефекти.Толкова пари на вятъра за пробиотици съм дала...Как пък един не помогна.На теб перисталтиката ти е ускорена от хиперфункцията на железата.Всеки орган е под стрес.Как пробиотикът ще помогне в този случай,идея си нямам.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 21:53 от mariqivanova799

# 191
Ангелов, симптомите може да си ги имаш и при перфектни стойности на хормоните. Лекарската правилно ти е казала, защото те може да да се качат леко, да падат и тн... докато се на местят. Така че какво значи "да не чакам да стане прекалено късно". Ако трябва да пиеш тиреостатик, ще пиеш, не се притеснявай... А това, че го пиеш, въобще не означава че ще се отърве от тези оплаквания. И пак ти казвам-обърни внимание на тази прекалена тревожност и само наблюдение! Вземи си Инозитола, за който ти казах, излиза, намери си приятели и изобщо промени си начина на живот. Според мен при теб е първо нервната система и после проблема с жлезата. Преекспонираш нещата. Казвам го от личен опит и те разбирам

# 192
И аз плахо подкрепям последния пост. Плахо, за да не го обидя, но също мисля, че си много фиксиран в себе си. И здрав да е човек, ако така взискателно се самонаблюдава ще си намери симптоми. Все пак тялото ни е живо, а ни влияят и външни фактори. Аз дори препоръчвам консултация с психотерапевт,не психиатър. Не пречи, а съм и почти сигурна, че ще ти изпише нещо. Ще се поуспокоиш.

# 193
  • София
... намери си приятели и изобщо промени си начина на живот. Според мен при теб е първо нервната система и после проблема с жлезата. Преекспонираш нещата. Казвам го от личен опит и те разбирам

И аз подкрепям... това май е най-добре...
иначе аз скоро правя една година на Метизол и ще пускам и ТРАБ вече, в тази връзка
понеже се изследвам в Александровска а там приемат за нормална стойност под 1.22
а не както при повечето други лаборатории под 1.75, някой друг има ли който да се следи така?
аз питах в началото като ги пуснах, те ми казаха че, това е според най-новите проучвания
стойността за ТРАБ в норма?.. между 1.22 и 1.75 бил граничен ама пак не в норма..
и въобще някой знае ли нещо по въпроса със стойността?

# 194
  • Бургас
Ангелов,на мен психиатър ми е обяснявал следното:
Организмът има проблем.Страда.Изпраща на мозъка сигнал,че нещо не е наред.Точно по тази причина изпитваме болка.За да се спасим от нараняване и т.н.Когато мозъкът получи сигнал,се поява тревожност.Този нормален за човека сигнал,се изпраща отново и отново,и отново,и отново...при хората с хронични заболявания.И се появяват силна тревожност и паник атаки.Както прага на болка при хората е различен,така и склонността към тревожност при различните хора е различна.
Ти си млад човек,не се оставяй на тази тревожност!Когато очакваме да се случи нещо хубаво,се случва почти същото като при паник атака.При нея обаче очакваме най-лошото.А когато очакваме нещо хубаво,имаме чувството,че можем да летим от щастие.
Не знам какво да те посъветвам,ти усещаш промени в  кръвното,промени в нивата на хормоните...Най-добре да излизаш с хора,да не стоиш сам,да правиш нещо,тогава се притъпяват малко тези усещания.Колкото и да ми е зле,синът ми като дойде да се боричкаме,се поразсейвам.Върша нещо,разсейвам се.Вися в бг мама-по- добре съм...и т.н.
Секс...много секс.Отделя се хормонът на щастието.Буквално лекува.Аз сега имам проблеми по темата,но мога да ти дам пример със себе си-вървя бързо,получавам сърцебиене и ми е лошо.Правя секс,никакво сърцебиене не усещам,дори аз да съм отгоре.Спирам,ако не е правилно,изтрийте го.
Гледай да си намериш работа,за съжаление с този вирус нещата не са никак лесни,особено ако търсиш работа.Нещо почасово,не силно натоварващо.
Завърши ли?Ако се запишеш пак в университет,ще срещаш други млади хора.

Общи условия

Активация на акаунт