Базедова болест- тема 10

• 19 019
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
the guest, гледат се референтните според лабораторията, а те са различни, спрямо реактивите, които ползват.
Разбирай го така, че при референтна стойност до 1.75, всичко под тази стойност, се води в норма.
Аз се изследвам в лаборатория, в която снойности до 1 са отрицателни, между 1.1-1.9 се водят гранични, а над 2 положителни.
Реално, над 1.1 в тази лаборатория дава сигнал, че не са ок нещата.
Би следвало, ако пусна изследване и в двете лаборатории, ако в едната съм в гранична зона с 1.5, примерно,  то в другата до 1.75 също да съм на границата, а над 1.75 извън норма.

# 196
  • София
the guest, гледат се референтните според лабораторията, а те са различни, спрямо реактивите, които ползват.
Разбирай го така, че при референтна стойност до 1.75, всичко под тази стойност, се води в норма.
Аз се изследвам в лаборатория, в която снойности до 1 са отрицателни, между 1.1-1.9 се водят гранични, а над 2 положителни.
Би следвало, ако пусна изследване и в двете лаборатории, ако в едната съм в гранична зона с 1.5, примерно,  то в другата до 1.75 също да съм на границата, а над 1.75 извън норма.

Това е ясно,  а как се определя границата? ... в две лаборатории ако дам 1.50 резултат ще
излезе че, в едната съм в норма а в другата не.... и след като реактивите са различни не трябва
ли и стойността на резултата да е различна?
Аз преди да почна лечение ТРАБ го изследвах на две места и двата резултата бяха еднакви
но референтните стойности различни.

# 197
Аз си мисля, че ако си към горната граница, би трябвало да е някакъв сигнал. Но все пак лекаря трябва да прецени резултата и спрямо другите хармони и състоянието ти.

# 198
Би следвало, ако пусна изследване и в двете лаборатории, ако в едната съм в гранична зона с 1.5, примерно,  то в другата до 1.75 също да съм на границата, а над 1.75 извън норма.

Това е ясно,  а как се определя границата? ... в две лаборатории ако дам 1.50 резултат ще
излезе че, в едната съм в норма а в другата не.... и след като реактивите са различни не трябва
ли и стойността на резултата да е различна?
Аз преди да почна лечение ТРАБ го изследвах на две места и двата резултата бяха еднакви
но референтните стойности различни.
Границата се определя от реактвите, които позват.
Така мисля, че когато реактивите са различни, стойностите трябва да са различни.
Пример с МАТ имам. В една лаборатория при норма 32, МАТ ми беше 250, и при норма 12 в друга- 125 и нещо резултат.
Така би следвало ако ТРАК ти е 1.5 при норма до 1.75, то в лаборатория с норма до 1 отрицателен, да е под 1, а не в граничната зона 1.1-1.9, примерно.
Не може в едната лаборатория да си в норма според референтните, а другата да показва, че си с активно заболяване.

# 199
  • София
/.......Не може в едната лаборатория да си в норма според референтните, а другата да показва, че си с активно заболяване. /

Това казвам и аз, обаче аз имам един и същ резултат от две лаборатории които имат различни
референтни стойности /правени в рамките на два дни/ затова се замислих... и според мен много е възможно реактивите да са едни и същи, а да има различни теории/учения/ за това коя всъщност е правилната гранична стойност на ТРАБ, това ми беше и първоначалния въпрос - дали има една гранична стойност или има няколко теории и вече зависи лекуващия ти лекар коя приема за правилна

# 200
Аз знам от моя лекар, че Траб е добре да е под 1.Всичко над това е ясно, че "работи"...

# 201
За Трак не знам.
За ТСХ ясно. Независимо какви са границите в лабораториите, тсх при здрави хора е около 1.

# 202
  • София
След една година лечение положението е следното:
TSH - 3.350 при норма 0.270-4.200
FT4 -  21.1 при норма 12.0-22.0
FT3 - 4.90 при норма 3.1 - 6.8
анти TSH / TRAb/ - 2.17 при норма до 1.22

Надявах се Траб да е спаднал под нормата, обаче не би.. явно лечението ще продължи
година и половина - две... и сигурно топлото време оказва влияние, сега хормоните ми са в норма
обаче играят към долна и горна граница през зимата и пролетта TSH си беше стабилно около 1
а FT4 около 17

# 203
2 години си е стандартно лечение.
На мен заради играещи хормони ми бяха включили и малко лтироксин.

# 204
  • София
Така е.. Начев ми беше казал че Траб  може да падне в норма най-рано след една година
и аз тайничко се надявах ама не, ще откарам към две години лечение.

Да питам и друго - имам Метизол за още две седмици обаче го спряха, от
близо два месеца няма никъде / поне аз не съм намерил/ някой да е чувал
в някоя аптека да е останал Метизол?

# 205
Спрели ли са го? Преди повече от месец и аз търсих, но не са ми казвали, че са го спирали, а че нямали в склада. Накрая намерих в аптеката в Кауфланд.

# 206
  • София
Спрели ли са го? Преди повече от месец и аз търсих, но не са ми казвали, че са го спирали, а че нямали в склада. Накрая намерих в аптеката в Кауфланд.

Грешно съм се изразил имам предвид няма внос.

# 207
Няма метизол. Моя приятелка мина на пропицил.

Относно ТРАК, моят за няма и година влезе в норма и единия път спрях преди годината лечението, а втория път на втората година, но това не ме предпази от 2 рецидива.

# 208
Това нямане на внос, да не би да е заради короната, нещо започвам да се притеснявам Thinking
Не мога да се откача от лекарствата за пулса и това си е 🙀

# 209
Това нямане на внос, да не би да е заради короната, нещо започвам да се притеснявам Thinking
Не мога да се откача от лекарствата за пулса и това си е 🙀
Постоянно ли ти е висок? Аз не пия за пулс нищо,но той моя е около 70,сутрин даже 65,но понякога се ускорява за кратко до 90-100... Така и никой не знае от кво... Викат че от жлезата, ама аз такива изпълнения имах още на 20 год.

Общи условия

Активация на акаунт