Базедова болест- тема 10

• 19 054
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Докторите в България са против хормоните, в Испания и Швеция, където имам приятели нормално се приемат до менопауза.
Аз не знам вече, изписани са ми за няколко месеца, защото цикъла ми започваше от 14-15 ден с някакво зацапване, отделно последно преди да ми изпишат Логеста ми дойде два пъти в месеца. Правех и кисти на жълто тяло, изобщо както се изрази док “рецепторите ми са полудели”.
За мен по-добрата терапия е с Визан (чист прогестерон), но ще видя кога и дали ще я започвам.
Сигурно са много вредни тея хапчета, но откакто ги пия от 3 месеца вече съм нов човек. А скоро ще ги спирам и пак ще влизам в нервните, избухливи настроения, гаден 10-дневен пмс, безкрайни и обилни цикли и нощни изпотявания:(

А, забравих да кажа, че моят ендокринолог се изказа много положително за противозачатъчните като му казах, че са ми изписани. Но той знае, че съм с ендометриоза и цялата ми драма с тея хормони.

# 286
Явно лекарите не са на едно мнение за хормонална терапия. И в Интернет така стоят нещата-равни статии за и против... Може би има смисъл от тях да се мине по плавно през прехода... Аз от 20г до 35 пиех противозачатъчни заради ужасни симптоми, които имах като ПМС и само тогава бях "6 точки".. Нито разбира кога почва, нито кога свърша... Но на 35 при преглед гинеколога каза :"след 35 или противозачатъчните или цигарите" и аз реших да пуша😁. Да не говорим че не съм раждала-късно срещнах партньор, който желаеше.. То пък вече беше късно, аз не бях сигурна тепърва дали... Имам и сестра, която е със спинална мускулна атрофия, която е генетична и аз и моят по-малък брат сме носители на този ген и вероятността да имаме дете с такъв проблем е над 80%...И така си и останах.. 😟🥺Мислех да си осиновявам, ама нито брак имам, нито стабилна работа и доход и... така. Извинете ме, много досадно стана...

# 287
Здравейте , приятели. Днес бях на ендокринолог, преди месец ме диагностицираха с хроничен тиреоидит с преходна тиреотоксикоза.  Жлезата е болезнена при натиск, както и лимфните възли са подути. На Л - тироксин 25 съм. По принцип съм с хипотиреодизъм, вече съм объркана. Уморена съм страшно много, потя се много. И дишам тежко и ръмжащо хаха...
Без кортикостероиди и тн дали ще премине всичко, бях и на антибиотици ?

# 288
  • Бургас
Прасковке,на майка ми и кортикостероиди не помогнаха.Имаше и тя тиреоидит.Докато пиеше кортикостероиди беше ок,но спреше ли ги,вдигаше висока температура и пищеше от болки в и около врата,ушите...Нейното беше много по-драстично.

Демонче и Аурора,имах ендометриоза,казвала съм.И с Примолут Нор,и със Золадекс ме лекуваха, но бях най-добре с Жанин,Логест,Линдинет.Тогава май бяха без рецепта или поне всяка аптека ги даваше просто така.И Зопиклон (за сън),го предлагаха във всяка аптека,а сега хем скъпо,хем със зелена рецепта.
От противозачатъчните обаче имах много кофти реакция,може и с друго да е било свързано.Не ги пийте повече от предписаното.На мен гинеколог ми казваше да ги пия и ме уверяваше,че мога нон стоп години наред да ги пия и да се чувствам добре.Моят организъм по принцип си реагира зле на лекарства,малко лекарства ми понасят добре.Не е казано,че и друга жена ще има проблеми.

# 289
  • София
Пускам нещо интересно от книгата на Брода Барнс, независимо че книгата е за хипо, смятам че инфото е полезно и са нас. “ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ: НЕПОДОЗИРАНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ
НЕДОСТАТЪЧНА ФУНКЦИЯ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА - КАК ТОВА МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЕ НА ТЯЛОТО, ЕМОЦИИТЕ, ЖИВОТА ВИ.”

“ Базалната температура може да бъде измервана от мъжете всеки ден. Не така стоят нещата при жените. По време на фертилния период на жената (годините на менструация) температурата се колебае по време на цикъла, и това се знае от всяка жена. Тя е най-висока малко преди началото на менструалното течение и най-ниска по време на овулацията. По време на фертилния период на жената (годините на менструация), температурната крива е такава, че базалната температура се измерва най-добре на втория и третия ден от периода след започване на течението. Преди първия менструален цикъл или след менопаузата базалната температура може да се измерва всеки ден.
Когато не може да се намери друга причина, не е поставена ясна диагноза, която да обясни наличието на един симптом или цял комплекс от симптоми, си струва да вземете с Вас термометър, когато си лягате. Изтръскайте го добре и го поставете на нощното шкафче до Вас. Сутринта, веднага след събуждането си, поставете термометъра плътно под мишницата за десет минути по часовник. Показанията под нормалния диапазон от 97,8 до 98,2 (около 36,5 °C до около 36,7 °C) в голяма степен предполагат понижена функция на щитовидната жлеза. Ако показанията са над нормата, има съмнение за някаква инфекция или за свръхактивна щитовидна жлеза.”

# 290
Аурора, ти да не си в групата за Рей Пийт?

# 291
  • София
Аурора, ти да не си в групата за Рей Пийт?

Наскоро се присъединих към фб групата “хронични възпаления и причини”. Толкова много книги са качили и интересни неща споделят, наистина е полезно.
Сега напоследък както съм леко хипо и чета и искам да науча повече, този тест с температурата много добър. Сега точно чета един цитат на Рей Пийт.

"Температурата в устата под езика или подмишницата, сутрин преди да станете от леглото, трябва да е около 36.7 С, а до средата на сутринта да се повиши до 37 С ... Здравите популации имат среден пулс в покой от около 85 в минута. Особено в горещините. Времето като фактор е важно да се вземе предвид и за температурата и пулсът. " Рей Пийт

Аз мислех, че ми в ниска Т, защото я мерих с дигитален термометър. Но с живачния е 36.6. Утре пак ще я меря, трябва 7 последователни дни.

# 292
  • Бургас
Има го това с температурата.
Заради умните лекари цикъл нямам вече.
Докато имах жлеза,температура съм мерила все 36.9 ,37 ,37.1 .След операции е била и повече месеци наред,уж е нормално.
Сега е 36,1 ,рядко стига 36.5
Явно си показва.Определено има разлика с и без жлеза.

# 293
Аурора, кое е точното име на групата? Не ми излиза нищо така...

# 294
  • София
Аурора, кое е точното име на групата? Не ми излиза нищо така...

Заповядай линк: https://www.facebook.com/groups/360461317933705/?ref=share

# 295
Аха, познати профили, то за това се споменават едни и същи автори, явно сега са модерни.
А пък тази Маргарита с този Херпес зостер обикаляше всички фейс групи, че и в Дисковата херния ни беше налазила, и във форума също, чак налудничаво, накрая направи група и изчезна от другите или поне не досажда толкова. Явно е тази.
Като гледам, едни същи хора се въртим по тези групи, и все болни си ходим.
Четете критично и не се връзвайте на 100% на всичките....писания.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 09:06 от Lemy

# 296
  • Бургас
И аз ги гледам тези групи.И за автоимунните,и за Крон и УК и още някакви.
И излиза,че който има сериозни проблеми,и лечение не му помага.И кортикостероиди,и имуноспресори,и биологични не на всеки помагат.
С доста хора говорих из групите,оздравяване няма за съжаление.Всеки е щастлив и благодарен и на по-дълга ремисия.И универсална рецепта за ремисия няма.Хората мислят,че диета или лекарство са ги вкарали в ремисия,при рецидив опитват същото,но не винаги се получава отново.
И да,едни и същи са хората.Всеки търси чудо някакво,бяла лястовичка,дано пък накрая се намери лечение.

# 297
За Крон не я следя, обаче гледам другите. В началото всички бяхме в нввмх, беше уау, панацея, всички възторжени. После се нароиха за Хашимото, Аип, Без захар и глутен и тн. Е чете се Изабела Уенц, Сара Балънтайн и разни други автори, лекари. И какво, сега същите хора са дошли в новите групи, и пак търсят лечение и спасение, с нови "гурута" и други автори.
После ще се появят трети, и така нататък и така нататък....
Изводите са ясни, или поне моето виждане за нещата е такова.

# 298
  • Бургас
Да,ясни са изводите за съжаление.Временна ремисия по незнайно какви механизми.Когато има рецидив,също не се знае как се е отключил.И нещото,което миналия път е помогнало,сега не работи...

# 299
Ако изобщо е проработило.
Така ми е дошло до гуша от четене за болести....Отворила съм разни статии, и не ги и почвам. За момента по ме интересуват доматите и тиквичките, и градинарските групи 😸

Общи условия

Активация на акаунт