Базедова болест- тема 10

• 19 064
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Да споделя: днес видях резултати от изследвания на ТСХ и Т4 и се изумих. ТСХ 230 при норма до 4,5 и Т4 0,27 /не запомних референтните стойности/. Тежък хипотиреоидизъм. Такова нещо не бях нито чувала, нито виждала. Очаква се мнението на еднокринолог.

# 331
Ра, а как се чувстваш, да не е лабораторна грешка Thinking
Оттатък се беше появила една жена с Трак 40, който се оказа грешка.
Аз бих повторила тсх-то.

# 332
  • Бургас
На мен ми се е вдигало до 92 и не беше грешка.Но бях много зле.На моменти с пулс 44.С милиария по кожата навсякъде...
Казаха ми,че над 100 можело да се изпадне в кома,но може и над 200 да има ТСХ без особени клинични прояви.Пак всичко е индивидуално.
Ще се оправи човекът с това ТСХ,щом са открили причината,бавничко ще го закрепят!

# 333
не е мой резултатът, слава Богу!. Жената е доста зле, досега с неустановена диагноза. С отпадналост, отоци по тялото, краката, лицето, с вариращ интензитет, мускулна слабост от няколко месеца. Обикаляла къде ли не, правени изследвания, но до момента никой не се е сетил да изследва щитовидна функция. Според мен не е грешка. Да видим какво ще каже ендокринологът, ще разбера утре. Може директно да я вземат в ендокринологията и днес дори.

# 334
Ох да, сега се върнах и прочетох отново не знам защо съм се заблудила.

# 335
  • София
Аз срещнах една жена с 350 тсх от години във фб форума и казва, че нищо лошо не чувства, а докторите се чудят какво й е. Другите хормони са й ок🤪

# 336
  • Бургас
Да,всякакви случаи има.
Моята любов е все изморен,слаб беше много,но пусна шкембенце напоследък,не може да спи...Ниско кръвно,сърцето е ок,но е бивш спортист.Скъсах се да го моля да пусне ТСХ и фт4,бяха 12 лв двете заедно,чернодробните бяха безплатни,а туморен маркер на простата беше 8 лв.
Два месеца беше промоцията,не и не.Упорито магаре е,не слуша.
Но в много от случаите точно щитовидната жлеза е причината.
Баба е с оперирана жлеза.Има част,но казва,че доста голяма е махната.Изписали са и Л Тироксин,но не го е пила никога.Щяла да полудее от него.Майка ми не е разбрала,че не го пие.
Ами сърцето на баба преди 15 години почти беше спряло,жива е заради пейсмейкъра,който по спешност сложиха.Явно е пак заради хормоните.Високо е ТСХ,последния път кардиолог я прати на ендо,но не отиде.Съвсем с акъла си е,но си е внушила,че Л Тироксин няма да пие.Казаха ми ни да не настояваме,и така щяла да си изживее годините,които има.Дано са още много.

# 337
Със старците е трудно. Те все имат собствено виждане за нещата, философстват, опъват се... Имам ги 2 бр и на моменти е направо изтощително да се излезе на глава с тях. За изследвания не се опъват, но за пиене на лекарства- леле-мале! Четат и най-дребните букви на листовките, интерпретират както дяволът чете Евангелието и докарват вода от 9 кладенеца, за да откажат да пият каквото и да е.
Въпрос на търпение и подход.
Може да има и други хора с високо ТСХ, както казва Аврора, но аз не бях чувала или виждала. При нея и Т4 е нисък, та си е явен тежък хипотиреоидизъм. Май не правеше особено впечатление и за забавен пулс, доколкото си спомням. Ако не са я взели утре в ендокринологията, ще се позадълбая в детайлите.

# 338
  • Бургас
Аз да си призная,не пия лекарствата за намаляване на холестерола,него не го купих изобщо,не пия и за подаграта,него съм си купила.
Обаче ако аз пия всичко изписано,не знам.
Трябва да пия бромокриптин или Достинекс,за подагра,за холестерол,Сингулар за астмата,вероятно метформин (още не съм отишла,страх ме е от резултата,Трибутин за червата настоява личната да взема,още един куп пия,не мога да добавя още 5-6.
Може да се включат ако не се подобря и Имуран,и Буденофалк...
И аз чета листовките и се панирам ужасно.Не искам да пия нищо,не искам да ми е зле.Пия само най-най- необходимите и пак не са малко.
Не е работа и на лекарства.

ra2,аз не мисля,че ще я вземат.Мен изобщо не ме взеха,а и не съм се натискала.Ще и изпишат Л Тироксин 50 най-вероятно и ще я извикат след 2 седмици,ще вдигнат на 75...
Аз бях ден 50,ден 75.Първо ми смениха Еутирокс с Л Тироксин и после ме накараха да пия 100 от раз.Казаха,че е спешно състояние и се налага.Няма да разказвам как се чувствах...Така че може и от раз да я започнат,не знам.Да следите за сърцебиене,че високата доза дава сърцебиене.
Не пия ли сутрин Л Тироксин (нали съм шматка и забравям),не ми се ускорява пулсът.В нормални,изписани от лекар дози се повишава.И с 50 съм правила експеримент.

# 339
Мариана, ти какво реши за Глутамин? Изгледах много видеа и мисля, че това е решението за теб

# 340
  • Бургас
Мариана, ти какво реши за Глутамин? Изгледах много видеа и мисля, че това е решението за теб
Ще пробвам,няма друг начин.Обаче...направо се измъчих тези дни,боли,напъва нон стоп...Чак на хирург ме прати личната.
И още очаквам да стане чудо някакво.Не искам да е с кортикостероиди и Имуран.
Личната изписа кортикостероиди.Бих една доза,стана ми лошо.На другата сутрин измерих захар 8.5
Направо... думи нямам.Къде бъркам,защо се случва всичко това,представа нямам.

# 341
Демонче, прати ми някои видеа, да ги видя.

# 342
Демонче, прати ми някои видеа, да ги видя.

Ей тука тоя доктор има доста по нашите проблеми
https://youtu.be/3-xBj82x-UU

# 343
Мария Иванова, позна! Не са я взели в ендокринологията. Изписали са Л тироксин 1 седмица х 25, после х50 и после нова преценка на дозата. Холестеролът й е 14!

# 344
  • Бургас
Ще се оправи,няма страшно!
Вижте по-нататък черния дроб дали е омазнен и уголемен,захарта...
Мен също с ТСХ 92 никой не ме взе,казаха,че това се лекувало амбулаторно. Нямало инжекции Л Тироксин,нямало какво да направят за мен в болницата.Организмът трябвало сам да се справи.
Те още ще и вдигнат дозата,но явно ги е страх от раз да я натъпчат с доза 75 или 100.Следете  за ускорен пулс,ако получи диария,нормално е.Изобщо не е приятно началото на "лечението" с Л Тироксин.Направо е отвратително.

Общи условия

Активация на акаунт