Базедова болест- тема 10

• 19 073
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте. Днес си направих тест за хормони на щитовидната жлеза. Повода беше силно нервно напрежение, паник атаки, сърцебиене, високо кръвно и затова реших да видя дали има проблеми с щитовидната жлеза или е обикновено паническо разстройство. Това е резултата:

Става въпрос за мъж на 50 г. Това нормални резултати ли са? Това ТSH защо е толкова ниско. Според вас имам ли проблем с щитовидната жлеза? Има ли хиперфункция или не?
Не е нормално, има хиперфункция, иди на ендокринолог.
Миме аз съм така от осем години, свиква се, лошото е че при теб с тези черва са малко нещата с които можеш да заместиш храните  с глутен.

# 361
  • София
Здравейте. Днес си направих тест за хормони на щитовидната жлеза. Повода беше силно нервно напрежение, паник атаки, сърцебиене, високо кръвно и затова реших да видя дали има проблеми с щитовидната жлеза или е обикновено паническо разстройство. Това е резултата:

Става въпрос за мъж на 50 г. Това нормални резултати ли са? Това ТSH защо е толкова ниско. Според вас имам ли проблем с щитовидната жлеза? Има ли хиперфункция или не?

Изследвайте и Trab /Trac/,ако е повишен значи хиперфункция, ако не е може да е просто от нервно напрежение и затова временно TSH да е ниско и щитовидната жлеза да работи на макс.

# 362
the guest нещо си в грешка, ако Трак е висок, означава че има базедова болест. Хиперфункция може да има и без да е висока Траk.

# 363
  • Бургас
От нерви ми се струва,че не може чак толкова да се вдигне функцията на жлезата.Така си мисля,не знам.
Самата жлеза с повишена функция дава доста кофти чувство за нервност и напрежение.

# 364
И аз така мисля Миме. Тоест това може да се получи, но в дългосрочен план от нон стоп нерви и стрес, а и пак има и други фактори които влияят на отключването на хипер или хипо.

# 365
  • Бургас
Аз сега съм пак предозирана,имам нервно напрежение,паник атаки...
Ще се оправя де,ама...жлезата по принцип и кръвното вдига,и пулсът ускорява...
Възможно е фт3 и фт4 още да се вдигнат...
ТСХ не е никак ок,трябва да е около 1 и нещо,то дори не е 0.26,а е 0.026,което е много ниско.Имала съм подобно,беше доста зле положението.

# 366
Абе, има ли две нули отпред, не е добре положението : ))

# 367
Ще се оправя де,ама...жлезата по принцип и кръвното вдига,и пулсът ускорява...
Възможно е фт3 и фт4 още да се вдигнат...
ТСХ не е никак ок,трябва да е около 1 и нещо,то дори не е 0.26,а е 0.026,което е много ниско.Имала съм подобно,беше доста зле положението.

Да, наистина е зле положението. В момента пия антидепресанти против паник атаките, но силното нервно напрежение  и треперенето си остава, особено сутрин. Чудя се дали не е възможно от лекарствата да е паднало толкова много ТСХ.
Вчера ходих при ендокринолог и му показах изследванията. Каза, че така, само по резултатите не може да каже дали съм за хапчета или не съм. Поиска да направи ехография на жлезата.
След ехографията каза че жлезата ми е напълно здрава, не е увеличена, няма възли, напълно здрава жлеза, но кръвотока през нея бил доста усилен и жлезата била прекалено активна - с една дума хиперфукция. От какво е предизвикана и тя не можа да ми каже. Може би от лекарствата които пия в момента.
Каза че не е лошо малко да се успокои жлезата и ми предписа Пропицил по схема първо 2-1-1 след три седмици 1-1-1 и после 1-0-1 и контролен преглед. Сега се чудя дали да го почвам да го пия този Пропицил. Пия два вида антидепресанти и още три други хапчета и сега още едно хапче, не знам...

# 368
Мале, колко хора тръгват от антидепресанти, докато стигнат до жлезата.
environment2521, не са ли Ви изследвали първо ТСХ и хормоните, преди антидепресантите? Как няма да пиете хапчетата, нали трябва да лекувате жлезата. Най-вероятно тя е причината за сърцебиенето и паник-атаките.

# 369
Мале, колко хора тръгват от антидепресанти, докато стигнат до жлезата.
environment2521, не са ли Ви изследвали първо ТСХ и хормоните, преди антидепресантите? Как няма да пиете хапчетата, нали трябва да лекувате жлезата. Най-вероятно тя е причината за сърцебиенето и паник-атаките.
Ами не, психиатъра каза, че съм мъж, а мъж да има проблеми със щитовидната жлеза било почти изключено.

Как няма да пиете хапчетата, нали трябва да лекувате жлезата. Най-вероятно тя е причината за сърцебиенето и паник-атаките.
Ами чудя се. Ендокриноложката каза, че жлезата ми е здрава, хормоните са ми в норма, само ТСХ е много ниско. Ако пия Пропицил няма ли да ми се смъкнат много хормоните, те сега са си в норма, нямат нужда от сваляне. Да бяха високи да ги свалям, но като са в норма какво трябва да се сваля?

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 15:06 от environment2521

# 370
Това "в норма" е много относително.
Тсх се е забило с 2 нули отпред, а Т4 и Т3 са на горна граница.
Как ще са след месец, може да се провери и да се прецени дали има нужда от терапия. Но какво ще се случи през този месец и дали може да издържите- идея нямам.
При мен усетих кога се активира заболяването. Преди това бях само с повишени антитела и хормони в норма. С много симптоми.
Когато се активира, просто нямаше как да не усетя.
Във вашия случай, дори да са преценили, че няма нужда от хапчета,  най-малко един ТРАК трябва да се пусне.

# 371
Това "в норма" е много относително.
Тсх се е забило с 2 нули отпред, а Т4 и Т3 са на горна граница.
Как ще са след месец, може да се провери и да се прецени дали има нужда от терапия. Но какво ще се случи през този месец и дали може да издържите- идея нямам.
При мен усетих кога се активира заболяването. Преди това бях само с повишени антитела и хормони в норма. С много симптоми.
Когато се активира, просто нямаше как да не усетя.
Във вашия случай, дори да са преценили, че няма нужда от хапчета,  най-малко един ТРАК трябва да се пусне.
Ендокриноложката ми изписа хапчета, пропицил. За ТРАК не е споменавала.

# 372
  • Бургас
И при мъже се среща.Рядко,но се среща.
Заочвайте да си пиете Пропицил и махайте антидепресантите (ако можете).
И потърсете друг ендокринолог.
Аз получих това състояние след раждане.Часове след раждането взех да треперя,да се потя,безсъние,сърцебиене...Нищо ми нямало,следродилна депресия...
Мъчих се седем месеца,започнаха зверски диарии до обезводняване...Чак след няколко приема в Инфекция и неоткрит причинител на диарията,личната ме насочи към гастроентеролог,а тя към ендокринолог.
Фт3 ми беше малко над норма,Фт4 мисля нормално,но ТСХ беше такова,подобно.
Послушайте лекаря да пиете Пропицил  и съфорумките да си пуснете ТРАК.Това е маркер дали имате Базедова болест.

# 373
Човеко, почвай пропицил! Като се успокои жлезата няма да имаш нужда от антидепресанти, оттам идват нервните ти и психични проблеми, почти всички тук сме минали по този път.  И смени ендокринолога, може и трак да пуснеш.
https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/hor … aniya/trak-tshrab

# 374
И при мъже се среща.Рядко,но се среща.
Заочвайте да си пиете Пропицил и махайте антидепресантите (ако можете).
И потърсете друг ендокринолог.
Послушайте лекаря да пиете Пропицил  и съфорумките да си пуснете ТРАК.Това е маркер дали имате Базедова болест.
Защо да търся друг ендокринолог, защото тази не ми пусна ТРАК ли? Има ли смисъл от ТРАК след като ТАТ и МАТ са в нормите? И след преглед на ехограф където се вижда, че жлезата е здрава. Поне така каза ендото.

Общи условия

Активация на акаунт