Базедова болест- тема 10

• 19 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
И при мъже се среща.Рядко,но се среща.
Заочвайте да си пиете Пропицил и махайте антидепресантите (ако можете).
И потърсете друг ендокринолог.
Послушайте лекаря да пиете Пропицил  и съфорумките да си пуснете ТРАК.Това е маркер дали имате Базедова болест.
Защо да търся друг ендокринолог, защото тази не ми пусна ТРАК ли? Има ли смисъл от ТРАК след като ТАТ и МАТ са в нормите? И след преглед на ехограф където се вижда, че жлезата е здрава. Поне така каза ендото.

Вие май не разбирате положението?
Трак е съвсем различно.... Всички тук сме ходили на минимум 2-ма лекари

# 376
  • Бургас
Вие си преценявате.
Аз съм вече с оперирана жлеза.Винаги на ехограф казваха,че е абсолютно здрава,без възли...Щяха да махат само част от нея.При огледа обаче не се е видяла част,която да може да се запази.Направо е била на каша,така я описа хирургът.На ехограф казваха,че е добре.
Потърсете ендокринолог,който се занимава с щитовидна жлеза,най-вече с повишена функция.
ТАТ и МАТ са по-скоро показатели за Хашимото.ТРАК също не във всеки случай с хиперфункция излиза увеличен,аз го пуснах само веднъж,но беше ок,а ТСХ отново потъваше.
Важно е да имате ендокринолог,който да следи лечението.Аз четири години,ако не и повече,пиех голяма доза Метизол.Това ми изписа ендокриноложката,така ми каза личната-да го пия.Бях много напълняла,ходила съм доста дълго време с ТСХ към 15...
Затова от опит Ви предлагам да потърсите друг ендо.Имате оплаквания,толкова ниско ТСХ,но железата е обсолютно здрава...ами тогава болестта може да е от хипофизата.ТСХ не е хормон на щитовидната,а на хипофизата.И нея може да я огледат,аз също имам проблеми и с нея.
Все пак мисля,че е от щитовидната,защото съм имала такова ниско ТСХ,а фт3 и фт4 не бяха много увеличени.Всъщност...може ли при мен нещата да са само от хипофизата?

# 377
the_demon, зарежи, виж че обръща внимание само на коментарите на Мимето, да се оправя....

# 378
the_demon, зарежи, виж че обръща внимание само на коментарите на Мимето, да се оправя....
Обръщам внимание на всички коментари. Сега си купих хапчетата Пропицил и тази вечер ги почвам. След колко време трябва да се усети ефект от тези хапчета. Кога ще започне да намалява нервното напрежение и треперенето.

# 379
Трак са антитела, които се повишават при Базедова болест. Базедова болест се проявява с хиперфункция на щитовидната жлеза.
Има и други заболявания и състояния, които могат да се проявят с хиперфункция.
Трак е нужен да изключи Базедова болест.
При активна  Базедова болест може Тат и Мат да са в норма, но Трак е активен. При Базедова болест може Тат и Мат да са повишени, или едното от тях, но Трак винаги е повишен при активно заболяване.

# 380
Трак са антитела, които се повишават при Базедова болест. Базедова болест се проявява с хиперфункция на щитовидната жлеза.
Има и други заболявания и състояния, които могат да се проявят с хиперфункция.
Трак е нужен да изключи Базедова болест.
При активна  Базедова болест може Тат и Мат да са в норма, но Трак е активен. При Базедова болест може Тат и Мат да са повишени, или едното от тях, но Трак винаги е повишен при активно заболяване.
Ясно, благодаря. Ще си пусна сам един ТРАК да видим какво ще покаже.

# 381
Обръщам внимание на всички коментари. Сега си купих хапчетата Пропицил и тази вечер ги почвам. След колко време трябва да се усети ефект от тези хапчета. Кога ще започне да намалява нервното напрежение и треперенето.
Няма да стане от днес за утре, все пак трябва да мине малко време за да започне да се кротва жлезата. Макар че аз започнах с 6 хапчета на ден, и след известно време започвам да се чувствам перфектно, станах страшен непукист. : )) Но доста дълго време се чувствах много уморена.
Интересно че е последното ендо спомена, че в началото на хипера човек имал страшна енергия. Викам къде е тая енергия бе докторе, аз едвам се изчегъртвах от леглото... : )) Била съм закъсняла с диагностицирането и обръщането на внимание на проблема, и вече бил започнал разпада на мускулите.

# 382
Интересно че е последното ендо спомена, че в началото на хипера човек имал страшна енергия. Викам къде е тая енергия бе докторе, аз едвам се изчегъртвах от леглото... : )) Била съм закъсняла с диагностицирането и обръщането на внимание на проблема, и вече бил започнал разпада на мускулите.
Ехеее, чак разпад на мускулите, звучи много страшно. Беше много отслабнала ли, затова ли е почнал разпада на мускулите?

# 383
В повечето случаи при базед много се отслабва, макар, че ние тук сме от малкия процент които дебелеят. 😸
Не бях отслабнала много, бях страшно уморена.
Между другото имам двама познати с Базед, единият каза че е изяждал по 20 вафли на ядене и още е бил гладен. Другият отслабна с 30 кг за месец-два.

# 384
  • София
Аз бях от тея с нечовешката енергия и уникален апетит при редуцирано тегло. Хипер не е толкова лошо, мамка му:))) гадно е хипото, след като ми смачкаха и подтиснаха жлезата с тирозола, живота не бе така готин вече😅

# 385
Извинете за спама.
Мария, има брашно от елда, от нахут, от царевица, ориз. С тях правя хляб за детето, което също има проблеми с гултен и лактоза. Чуден става, да по-различен е но на вкус е супер. Открих и пшенично безгултеново брашно.
Отделно на бор чвор има безлактозно чляко и сирене, пробвали сме и са безпроблемни поне при нас. Пробвай. Много по-скъпо е брашното но какво да се прави. И без мая, със сода си ги прави. Детето откакто не яде гултен е много по-добре с корема, иначе й се подува и излиза несмляна храната.
Във фантастико има доста от брашната но ако искаш мога и колети да ти пращам, за да пробваш Sunglasses

# 386
около 20 дни от началото на тиреостатика до ефект

# 387
  • Бургас
Nova Nadejda,благодаря!Нека е добре детенцето,тя ще се оправи и ще ви кажат пак да давате глутен.По-добре недейте,мен ме влошава,а са ми казвали да опитвам.
Уф,това с разпада на мускулите...когато съм предозирана,когато не ми стига хормонът...все чувство на слабост.Едва се влача и на сърцето ми е зле.
enviroment2521,дано се почувствате добре от Пропицила.Не става с магическа пръчка,а и е много важно кой провежда лечението.Ще се успокоят нещата,но...са гадни тези състояния.
Това с глада...и при мен се случва.Умирам от глад,нашите откачат,защото все мрънкам колко съм гладна.А и ако не ям глутен,нон стоп чувствам глад.
И съответно малко да хапна,в тоалетната.Направо...
Няма оправия с тези моите състояния.Много искам да се кротне малко организмът,да станат по-спокойни нещата.
Моето кръвно е уникален идиот,при предозиране и преди с хиперфункцията пада (ше) изключително много.А трябва да се вдига.
Ниско кръвно+висок пулс=хипер
Високо кръвно+аритмия и висок пулс= недостатъчно хормон.
Ще ми се всичко да е нормално,но тази доза не се улучва лесно,май зависи да ви кажа и от партидите лекарства.С една 100 ми идва малко,а друга много...Те червата почти винаги са си зле,така че не е само от тях.И като сменя партидата,се усеща разлика.

# 388
Здравейте, искам да попитам дали Пропицил е със същите странични ефекти на Метизола? От втория получавамболки в стомаха и панкреатит и затова не го използвам, въпреки че съм с хипер функция и съмнения за Базедова болест. Друг страничен ефект при мен е треперене на ръцете от него.

Аз май по-добре се чувствах в хипо фаза. Освен, че осезаемо имах по-солидно физическо присъствие от сега с поднорменото тегло, много по-малко се ядосвах. Сега паля от най-малкото и почти всичко и всеки ме изнервя. Вече не мога да работя с хора, всяко движение зад и пред мен ме дразни и стресира, не издържам на никакво директно слънце когато е над 25 градуса, постоянно съм със шапка и се крия на сянка. Но заради слабостта пък и на студ вече не издържам. Минус при хипо фазата беше, че стигнах до надномрено тегло и от там започнах да вдигам кръвно, но повече издържах на жега и студ и според много хора изглеждах по-добре. А и умствено бях по-добре, вярно все ми се спеше, но го предпочитам пред това да спиш малко и хем да си уморен, хем с нервозна енергия (wired and tired както казват американците). А и като не мога да пия метизол го карам трудно.

Пропицил е последната ми надежда преди аблацията, която д-р Русанка Ковачева прави или операция (страх ме е от радиоактивния йод).

# 389
На всеки различните хапчета понасят различно. Трябва да пробваш.
С Тирозол опита ли?

Общи условия

Активация на акаунт