Базедова болест- тема 10

• 19 541
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Да,мен също ме разби жлезата,аз съм убедена,че тя засили стократно и другите ми заболявания.
Но това е положението,приемаш го и опитваш да се напаснеш и да живееш по-леко и по-щастливо.
+1
И от мен същото, всички сме така, правиш каквото можеш и продължаваш нататък.

# 556
Аз до преди година две незнаех какво е да ме боли глава. Сега съм почти всеки ден с главоболие. Все набеждавам кръвното, ама не винаги е то. Ангелов как си с кръвното налягане ? Тези болки и стягане отзад...да не би да го вдигаш ? Премери си го в такъв момент.

# 557
Не ми позволи да си коригирам предишния пост. Исках да добавя, че ми пристигнаха какаовите ядки. Никак не са лоши на вкус. На опаковката пише от 5 до 10 бр.на ден , аз днес изхрупах 6. Обаче исках да питам Аурора. Не съм от София , но ще ходя скоро. Каква е цената на Женския пазар? Тези които си поръчах са 200 гр.и заедно с куриерската услуга дадох 13 лв. Сигурно на женския са по-евтини.

# 558
  • София
На женския 3,20 за 100 грама, душа. Радвам се, че са ти вкусни!

Уфф, а сега бях при моя ендокринолог. Ми много са ми странни изследванията, може да се окаже, че е от противозачатъчните. Ще ги спирам.
Ендокринологът вика, че всички било ок.
Но аз като ги гледам на хартия как изглеждат и се чудя как може да се чувствам ок с тея показатели, хаха.
Тсх - 0,77
Фт3 - 2.12 (2-4)
Фт4 - 10 (9-17)
Сбъгала ми се хипофизата. Каза ми да пусна един милион чернодробни изследвания - супер са.  Тат и мат в норми. И ехографски ок.
Мииии вика - добре си, спри добавките ми каза. Каза, че е пълно с боклуци в добавките и вредят на функцията на жлезата. Да пия само вит Д, вит Ц и туй то.🥴🥴🥴

# 559
Сали, а ти заради нещо конкретно ли ще ги ядеш тези какаови зърна?
Аурора, чак пък от противозачатъчните да ти разбутани щитовидните някак не ми се вярва. С което не казвам че трябва да си ги пиеш просто не мисля че това е причината.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 19:47 от Lemy

# 560
  • София
Ами влияят на хипофизата директно, четох разни материали за това и ги споделих с доктора и да ти кажа той не отрече, каза че понякога е възможно. И при една приятелка с Хашимото се омотаха яко хормоните. Мисля, че за жените със здрави жлези тези хапчета са ок. След месец-два ще разбера като изследвам пак след контрацептива.

Другият вриант е хипофизата да не произвежда достатъчно хормон и оттам няма синтез на фт3 и 4. Тогава се пие еутирокс с тирозолче пак. Тъпотийка🥴

# 561
Залагам на второто 😁
А, той на мен и за витамин Д даже викаше, че не ми трябва, явно е променил мнението
Аз засега съм много доволна от Инофолика, който ми го изписаха, чак не ми се вярва.

# 562
  • София
Чувала ли си за друг такъв случай? Това доста рядко май се случва?
От какво се получава?
На мен, честно да ти кажа ми се искаше да не е второто, а да е от хаповете и да се оправя😔

Кажи за какво пиеш инофолика?

# 563
Aurora, какви чернодробни изследвания ти назначи?

# 564
Какъв случай, ниски TSH, ft3 и ft4?

# 565
  • София
Демонче, назначи ми общ белтък, албумин, билирубин общ и директен, Асат, Алат, ГГТ, ЛДХ - последното каза, че е важно, не го бях чувала - Лактатдехидрогеназа (ЛДХ или LDH).
Също пкк с дкк, суе и црп.

Леми, да, не съм срещала такова чудо като мен, обикновено хората са с повишен тсх, но понижени фт3 и 4. И при мен много прогресивно пада, всеки месец пада, беше фт4 14, сега е 10...аз му викам: ако стане 0 ще се мре ли😀
Инофолика за ир ли беше?

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 20:29 от Aurora

# 566
Че то и аз бях така, tsx1.1 и ft3 и ft4 на долната граница. Тогава бях коментирала с Шоки и една друга мацка от темата за Хаши, и те бяха споменали хипо или хипофизата и така нататък. Но пък при мен виж как се развиха нещата започвам да си навлизам в хипото.Ти пролактин изследвала ли си?
Инофолика ми го изписа за подпомагане дейността на яйчниците.

# 567
  • София
Ти ги беше публикувала май и бяха не чак толкова ниски фт3 и фт4. Моето тсх беше около 1,60-2 за 5 месеца и сега изведнъж изперка и падна на 0,77😅🤪
 Аз съм ок, ако стоят така, но ако продължат да падат ме е страх да не стане много гадно както много зле се почувствах в началото с Базеда...
Пролактина викаш да не е виновника? Ще взема да го изследвам. При висок пролактин ли хипофизата не работи?

Само при поликистозни ли се изписва инофолика.
Аз изпитвам ужас сега, че като спра хаповете пак ще ме почнат тъпите кисти. Питах док за Витекс ок ли е за яйчниците да пия, но как е за щитовидната и той пък вика: мани ги тея добавки!
Мани ги, ама човек ще полудее да не знае кво се е сбъгнало и нищо да не прави🤨

# 568
Аурора, а защо ги назначи? Оплаквания ли имаше или заради противозачатъчните? Питам, щото на мен Алат пак ми е отишъл на горна граница... Ще видим сега след 10 дена как съм на месец без хапчета...

# 569
Аз бях публикувала последните от тази година, а преди две-три години бяха така.
Не съм се интересувала за пролактина, бях решила че ще чакам да видя какво ще стане и то започна да си показва.
Ами аз нямам поликистозни яйчници просто цикъла ми спря, и сега отново започна да ми идва, че даже и редовно, откакто пия инофолика. Отделно и други подобрения, за които не ми се пише тук.

Общи условия

Активация на акаунт