Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 807
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Защо учителите смятат да не влизат в клас?
Примерът със слама и детето е крайно неподходящ, очевидно всички ще трябва  да си превъзпит децата с новите хигиенни норми.
Тоалетните не са проблем ако стои леката и дезинфекцира преди всяко междучасие. Сега всички по плажа до вкъщи ли ходите да пикате или тичате до хотела? Май-май просто отиват в тоалетната на най-близкото заведение!

Не ме разбирай погрешно. Много, ама много ми се иска да учат присъствено. Детето ми ще бъде 6 клас. Сега лятото ще боря пропуските от 5 клас и ДО.
Просто посочвам разликите между градините и училищата и защо хич не виждам как ще се организират. При нас няма сапун в тоалетните, да не говорим за дезинфектант. И да има мерки ще са 1 седмица и после, чао. Както навсякъде.
Бях на море в началото на месеца. Мерки 1-3 дни имаше и дотам. После все едно вирус няма. Включвам и себе си в неизпълняващите мерките.

# 631
  • София
Хигиенните навици трябва да се възпитат от родителите, това започва още от момента, в който детето може да стои право на столчето пред мивката. Дори не е нужно още да ходи на гърне, за да бъде приучвано от тази възраст, че ръцете се мият на чешмата с вода и сапун. Не е работа на учителите да възпитават хигиенни навици. Не е нужно да е 30 секунди, достатъчно е изобщо да използват сапуна по предназначение, а не да подминават мивката като ненужна мебел. Децата масово НЕ си мият ръцете никак, ако ще да са им създадени добри условия със сапун и всичко.

# 632
Andariel, да мият някак е достатъчно за създаване на навик. Но за да са предпазени от вируси и бактерии трябва да ги търкат определено време по определен начин, или да втриват дезинфектанта според указанията на производителя някакво време - обичайно пак 10-20 секунди. С намокрянето на ръцете колкото да отбележат дейност, нищо не правят в сегашната ситуация, не е достатъчно. За да е достатъчно трябва да се променят много неща в училище, най-малкото на всеки чин дезинфектант и в началото на всеки час под надзор да втриват и учителката да обикаля, да коригира и да показва.

# 633
  • София
Разбирам, но някак със сапун е по-добре от никак, при положение, че дори някак клони към нула в повечето случаи. Рядко съм виждала някое дете да си мие ръцете спонтанно.
За училищата е така - материалната база хич не е добре, тоалетните са малко, без сапун, а ако го има е от онези гадните, които не бих пипнала никога - или са калъпче направо на мивката или в бинт. Вероятно в частните всичко е наред, обаче в държавните е неприятно.

# 634
  • София
Много се чудя децата в Художествените как учат дистанционно?

# 635
  • Бургас
От опит мога да кажа, че някои деца колкото и да ги възпитаваш в хигиена и в къщи да му седиш на главата и постоянно като развален грамофон да му повтаряш да си мие ръцете, оставени на самоконтрол моментално забравят всичко. Освен това в междучасието често са накачулени едно върху друго.
В нашето училище няма топла вода, вие за хигиена и дезинфекция ми говорите. Сина ми отказва да пие вода в училище, за да не му се налага да ходи в тоалетната.

# 636
  • Майничка
Хепи, според мен, точно защото възнамеряват да влизат в час не са отишли на бала.
Аз бях на бала на нашите в края на юни, направих си сметката, че дори да се заразя, за месец и половина (до средата на август) ще стане ясно дали ще ме бъде или не за следващата учебна година.
Десетина дни след това се наложи да давам присъствени консултации в училище, познай дали не бях непрекъснато, по 5-6часа, с плътно прилепваща маска, по един ученик на мин. 3 метра разстояние, отворен прозорец и дезинфекция на всичко в стаята, което съм пипала.
Ако си в ДО и болен да си, ако караш леко, може някак да работиш, през екрана не минава, ама ако сме присъствено и знаеш, че имаш симптоми, тогава ще е безотговорно да се вреш сред деца и колеги.

# 637
  • София
Обаче как ще се случват нещата реално? По подразбиране приемат, че пълволаците са безопасни като източник на заразяване.

# 638
  • Най-красивата страна
В нашето училище има и течен сапун и тоалетна хартия.
Обаче това не означава,че всички деца търчат да си мият ръцете...
По 30 деца са в клас.Няма как да стоят на разстояние едно от друго въпреки,че стаите са големи.
Не може да стоят цял ден с маски...
Госпожите  половината са възрастни-над 40 години.Лелките също.
И за тях не е безопасно и за децата също.

Аз лично съм готова и за двата варианта.

# 639
Дано да влязат. Не знам. То всъщност от директора идват някои неща.
Разбирам, че е сложно с вируса. Но има някакъв начин между параноята и пълното отричане, а не го виждам за момента.

# 640
Държавата е изкупула продукцията от дезинфектанти на Лавена-Бочко за година напред точно за училищата.
Ами ще им се наложи да се охарчат и за дезинфектанти, и за сапуни, и бойлери за топла вода....
В 51-во са успели да закупят и система за дезинфекция на входа.е знма колко струва, но едва ли е нещо непосилно за училище с 1000деца.
А и училищата спестиха много пари от отопление и консумативи по време на ИП, така че могат да ги изхарчат за подготовка на новата учебна година

# 641
  • София
А хвърчащата слюнка как ще я дезинфекцират?

# 642
Как я дезинфекцира на работа, в магазина, в болницата?

# 643
  • София
Кой? Минимум 20-25 деца говорят, викат, в клас се говори, изпитват се деца, диша се, киха се кашля се... И това всеки час по 40 минути. Всичко това е слюнка, която хвърчи с различна скорост според това дали се говори, смее, вика или кашля. Плюс междучасията. И всичко това зимно време на затворено. Гледа ли го тази сутрин доктора от реанимацията какво демострира? Ако не си - гледей го и после пак питай "как я дезинфекцира на работа, в магазина, в болницата?"

# 644
  • София
А хвърчащата слюнка как ще я дезинфекцират?
С напалм? Joy

Общи условия

Активация на акаунт