Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 821
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Бих споделила, ако Ви е трудно да си го намерите.

Но смятам, че излишно товарите темата. Темата е за ДО, ако си търсите с кого да се заядете - не съм аз.

Аз ли товаря излишно темата и се заяждам?  Това мисля, че е ваш въпрос - " Да сравним миналата година от грип колко са починали?" Колко са починали от грип, ви попитах. Можеше просто да ми отговорите, вместо да ме препращате по сайтове. Вие може да питате, а аз не мога да поискам отговор на въпрос, който вие зададохте, че ме и нахокахте. Вие самата три поста пишете за неща извън ДО, а аз товаря темата...

Аз имам първокласник и петокласник следващата година и много искам да тръгнат нормално. ДО при тях беше чудесно организирано, но изискваше и много усилия от моя страна- да ги контролирам особено. Струва ми се, че напразно се правят сметки, как ще почне новата учебна година отсега. Та то не е сигурно дали изобщо ще е същият министър. Все пак мсиля, че ще пуснат децата, независимо от обстоятелствата  за поне месец. После какво ще правим, просто не знам.

# 616
  • Майничка
Духи, езиковите ги намали с 1000бр., само вие сте такава масовка.😁

# 617
Къ бе 10 паралелки по 25 човека 8-12клас ко туй
Хаха верно
1200 общо не на смяна
Престарала съм се 😁
Всъщност Княза + ХГ са си и те по 1000 на смяна май...
У софийско може и такива да има, знам ли...
Абе много деца са да ги затворят на куп ми се види...
В градините май само групата карантинират...

# 618
  • Варна
Вероятно ще карантинират класове, когато е възможно. Обаче в градината всяка група си е с различни учителки. В училище е различно, ако се разболее учител, който преподава на целия випуск? Или ученик, на когото са преподавали 10 учителя, преподаващи и на други класове? Не знам.
За процентите, дето звучаха много успокояващо на някои, че се въртели около 5 - днес са почти 10... Е, да се разтревожим ли вече или пак да не обръщаме внимание?

# 619
Затварят градината за 2-3 дни, за дезинфекция. После пак я отварят. Мисля, че това е практиката. И в училището ще е същото.

# 620
  • София
А учителките?

# 621
Онзи ден на бала учителите дойдоха за малко отвън само за няколко минути. Явно учителите няма да влязат в клас наесен. Sad

# 622
Онзи ден на бала учителите дойдоха за малко отвън само за няколко минути. Явно учителите няма да влязат в клас наесен. Sad
Нашите учители бяха с маски и ръкавици на раздаването на удостоверенията но на снимки на познати децата бяха прегърнали учителките, мисля че не е всеобщ страха

# 623
Пак отбелязвам. Освен учителите и тоалетните са общи за 2 етажа, поне в нашето училище. В градините всяка група е с отделна тоалетна и учителки. Има как при добро желание да се изолират групите, в училищата - няма шанс. Като знам и каква е хигиената в тези тоалетни...

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 12:16 от *PipiLota*

# 624
  • Варна
Да, и това също. При нас са две кабинки за целия етаж - пет стаи.

# 625
При нас са една мъжка и една женска тоалетна за 15 класа мисля (2 етажа).

# 626
Тоалетните само да са проблем... Миналата година чакам моето дете до оградата. Едно момиченце от първи клас яде сандвич на двора, парче салам му изпадна на земята. Госпожата го инструктира да го изхвърли в коша, изрично го предупреди да не го взима да го яде. В момента, в който обърна гръб да каже нещо на друго дете, малката си го взе и го лапна. Чисто, спретнато, с хубава рокличка - най-вероятно и вкъщи са го учили, ама пусти глад... И е масова практика при малките, щом учителката им натъртва да не ядат паднало на земята.

# 627
Защо учителите смятат да не влизат в клас?
Примерът със слама и детето е крайно неподходящ, очевидно всички ще трябва  да си превъзпит децата с новите хигиенни норми.
Тоалетните не са проблем ако стои леката и дезинфекцира преди всяко междучасие. Сега всички по плажа до вкъщи ли ходите да пикате или тичате до хотела? Май-май просто отиват в тоалетната на най-близкото заведение!
И питайте децата си дали ходят изобщо до тоалетна в училище. Моето е момче и пак стиска до вкъщи

# 628
  • Варна
Ами по принцип не ходя до тоалетна в заведения, не посещавам заведения и не стоя цял ден на плажа. Отново опираме до НАЛИЧИЕТО и ЛИПСАТА на избор. Дали ще ходя в заведение е въпрос на избор. Дали детето ще ходи на училище - не!
Направо я виждам лелката как дезинфекцира. То тоалетна хартия и сапун няма, ще дезинфекцират. А дано, ама надали.

# 629
Защо да са неподходящи? Първокласниците успяват да схванат някакви хигиенни норми към края на втори срок. Някакви. И то когато не са заплеснати с нещо интересно и някой им виси на главата да им напомня без да обръща гръб. Не е само до превъзпитание, толкова им е капацитета. Ръце след тоалетна и при наличен сапун, и при научени вкъщи, там едва ли ще сапунисват 30 секунди, защото бързат да правят по-интересни неща. Кихане и кашляне в лакът - абсурд - прави се в ръката, която след това се избърсва в полата или панталона. Нос и уста се бършат с ръкав. Масово.

Общи условия

Активация на акаунт