Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 402
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
Лично аз бих била благодарна да се изнесе от коя платформа са повечето доволни. Защото както писах, нашите се ширят на 6 платформи и нито една не използват нормално и в цялост. Бих им препоръчала.

# 76
Е нали всички това правят в този форум - споделят мнения и опит 😁

# 77
Глас за Тиймс от мен, и май всички родители от класа. С колкото коментирахме, всеки е доволен.

# 78
В училище 4 клас бяха само на Тиймс, много съм доволна. Единственият проблем беше, че не бяха настроени в началото правата и мютваха госпожата. След това се оправиха нещата.

На курса по математика бяха на Google Classroom, ами не е толкова удобна според мен. По-дървен интерфейс ми изглежда. Иначе без проблеми също беше.

# 79
  • European Union
Аз лично не виждам разлика във функционалността на Тиймс и Гугъл класрум. Към момента не се сещам какво мога да правя в едната и да не мога в другата. Има разлики естествено, но нищо значимо.
Зуум не може да се сравнява с тях, това е програма само за видео срещи, няма нищо от възможностите на другите две.
Сийсоу е предимно за начален курс, не съм я разглеждала в подробности. Дискорд изобщо не е платформа за обучение. Какво пропускам? Не знам как ги измислихте тези 6 различни платформи.
Фейсбук и Вайбър нямат нищо общо с платформи за обучение и ако са използвани за комуникация с ученици/родители, може би вдигат бройката но там качествено обучение не може да се води.

Остава сравнението между първите две. Гугъл класрум допуска влизане с джимейлски адреси, което е лошо от гледна точка на сигурността. Но се решава лесно с джи сют за образованието (съжалявам за изписването на думите, не ми се превключва на латиница). МОН пък раздадоха едни адреси ей така на килограм и децата вече нямат имена, а номера.
Моят глас е за Гугъл.

# 80
  • около Варна
След първоначалното лутане във всички възможни платформи, две седмици след старта на дистанционното обучение, цялото училище премина в Тиймс. Първата седмица и там имаше неориентирани деца, учители, родители, което е нормално. След това всичко се напасна, има някои сривове на платформата, но са единични случаи. Обучението си върви максимално приближено до реалното. Децата карат всички часове в реално време, дори пренебрегваните - изобразително изкуство, ФВС, час на класа и т.н., като часовете са по 30 минути с междучасия, обедна почивка и занималня. Когато работят с учебни помагала, не мисля, че е такъв проблем стоенето пред екрана, по- скоро слушат и говорят, отколкото цял ден да са втренчи в екран. При моите деца обучението преминава успешно, за което съм благодарна на нашите учители.

# 81
Синът ми са на Тиймс, Ами за мен е ОК.
Лесно се работи с тази програма.

# 82
  • София
Школо и успоредни Вайбър групи за доуточнение.
Побърква ме кореспонденцията ДО ВСИЧКИ в Школо. Учителката по английски дава домашно целия випуск - седем (!) четвърти класа. И после всички, един по един, връщат домашното ДО ВСИЧКИ. Че някои и благодарят ДО ВСИЧКИ. Оргазъм си докарвам някои дни от вибрации само от такива спамове, а важните неща потъват...

# 83
Аз затова съм спряла опцията известяване в школото. Влизам често за да следя оценки, забележки и поща, но......до там.
Домашни качва в тиймс, само по Бел са на мейла на господина. Уроците ги провеждат онлайн по програма с 10 Мин междучасие.
Нищо извън часовете, както и сливането на часове с цел по бързо да свършат е с одобрението на учениците Stuck Out Tongue Winking Eye
Иначе такъв вой наддават, сакън да не приучат.
Вчера се възмущаваше тийнът, че господинът по Бел бил квестор и нямало да имат два часа с него, но им дал не едно, а две домашни при това есета и то до 16:30 ч бил срокът. Тооолкова сложно Joy а други години не учели по време на матурите, такава минавка с това ДО.

# 84
И мен ме побъркват задачите на учителите до всички, като при нас някои ги пускат не до випуска, а до среден курс: 5, 6, 7 клас.
И до момента ми пристигат отговори от ученици, които са изпълнили задание по физическо, поставено на 8 май Rolling Eyes
Не си изключвам нотификациите на Школо, защото искам да следя оценките своевременно.
Отделно от това тече кореспонденция по мейл и на Вайбър.
Класната стая е в Тиймс, но първо минахме през Google Classroom и Zoom.
Впоследствие от МОН явно се организираха и платиха лиценз за Тиймс и нещата станаха половин идея по-организирани.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 09:24 от Анонимен

# 85
Нашата госпожа по история организира зум с няколко класа едновременно. Не знам как да го категоризирам.

# 86
И при нас е тая дивотия със школото и връщане на домашни до всички. Върха беше като имаше обща дискусия за цялото училище, а някакви питаха лични въпроси. Намеси се родител който любезно помоли да не им четем всички тия въпроси, а две нахакани от задаващите въпросите му рекнаха нагло да си спре известяването-имало бутонче.👀
Значи не стига че ограничено, да не може да намери как се пише лично съобщение, ами нагло до безкрай..

# 87
При нас ДО е в Школо. Виртуалната класна стая работи перфектно. Домашни се пращат до всички, но отговорите децата пращат на лично съобщение ва учителите. Първите 1-2 седмици беше суматоха - вайбър, месинджър школо и т.н. Сега нещата вече са добре организирани. Единствено не всички учители дават обратна връзка за домашните, но то и в реалното училище беше така. Тестове пак през Школо се правят. Доволна съм.

# 88
Хм при нас Макс се изпраща до класа, а ако пратят до всички родители, забраняват връщане на отговор. За отговор, до класен или учител отговорен за дискусията. На лични обаче Grinning
Но в профила на синът ми е така с децата, той също е спрял известията. Все някой не разбрал, пита, пуска снимки и тн. Ама те рядко ползват школото.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 08:46 от щастлива мама

# 89
  • Бургас
Това със съобщенията до всички в Школо наистина е много неприятно. Много родители не знаят, че може да се пише лично съобщение.

А как се провеждат виртуални класни стаи и тестове в Школо? Аз не съм забелязала да има видеовръзка при него. Само със чат съобщения и прикачване на файлове ли се работи или има някакъв допълнителен модул за видеовръзка, който ние нямаме?

Общи условия

Активация на акаунт