Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 400
  • 779
  •   1
Отговори
# 60
Sparkles,  моето дете поддържа служебни отношения в класа, общуването е свел много от преди ИП до 3-4 деца. Социалните му контакти са с приятелски семейства, роднини и децата от отбора.
Представи си дете със СОП пък какви социални контакти завъжда в училище след като основно според родителите и учителите тези деца "пречат". Виждала съм много грозно отношение .. просто срам ме е хващало от поведението на учители в такъв случай

# 61
е, зависи и от СОП какъв е, нали?

# 62
  • София/Севлиево
Моят е от високо функциониращите аутисти.И да,няма приятели в класа си.Имаше няколко деца,които искаха да му бъдат такива,но той просто не ги хареса-насила хубост не става.А за отношението на учителите-класната му така и не го прие,даже тя е в основата ноември той да бъде изведен от класната стая и да мине на индивидуална форма на обучение.Добре поне,че ми показа как да го обучавам и че ресурсната и другите учители ми помагаха.

# 63
По мои спомени първите ми осъзнати приятелства в училище бяха от 4 клас нагоре. Преди това имахме рожденни дни на които се канеха всички, общо взето бяхме катоголямо стадо. След 4 клас се сформираха групички деца със сходни интереси, ние бяхме 4 момичета много добри приятелки които учехме и играехме заедно след училище и се канехме на рожденни дни със сандвичи в къщи. До 7 клас учех в това училище и имам много хубави спомени от този период. Мисля че след 3 клас децата вече са по-наясно със себе си и с другите и могат без помощта на родителите да си угoварят среща да се видят без да забравят къде и как ... Та понеже този приод при нас предстои много ми се иска да се случи във формат на живо в училище.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 10:03 от Sparkles

# 64
  • София
Сега след като свърши историята с дистанционното училище искам да попитам в крайна сметка от коя платформа сте най-доволни? Коя е най-лесна и продуктивна по отношение на всичко - комуникация, тестове, презентация, която тече по време на часа и т.н.? За да не пускам нова тема, може ли да ми отговорите на ЛС? Не искам да се смята за някакво рекламиране на някоя платформа.

# 65
За мен лично още не е приключила сагата.
Нямам и категоричен отговор, защото една платформа дава едно, друга-друго.
Като цяло нито една от ползваните 6 опции не обхвана всичко нужно, но то е, защото и самите преподаватели не ползват пълния капацитет или казано простичко-не работят така. Няма единност, няма модел, който да бъде следван. Така че, ученикът няма как да прецени кое е най-удачно, защото от всяка платформа се ползват различни опции.

# 66
  • Бургас
Андариел, ние сме само в Тиймс, така че не мога да правя сравнения. Мисля, че платформата е добра, предвид разширените възможности, които предлага, визирам MS Office. Но мисля, че много малко учители ползват пълните възможности на платформата. Повечето дори не знаят за тях. Мисля, че трябва да се направят обучителни курсове на учителите, за работа в електронна среда. Реални курсове, не само проформа както са повечето. За да не се налага ученици и някои родители да обясняват и да помагат как се влиза в акаунт.

# 67
Сега след като свърши историята с дистанционното училище искам да попитам в крайна сметка от коя платформа сте най-доволни? Коя е най-лесна и продуктивна по отношение на всичко - комуникация, тестове, презентация, която тече по време на часа и т.н.? За да не пускам нова тема, може ли да ми отговорите на ЛС? Не искам да се смята за някакво рекламиране на някоя платформа.
Че как да се направи сравнение между платформите, като обикновено се ползват 1-2. В нашия случай 1. Изводите можеш само ти да си направиш, изчитайки постовете , касаещи това, с което потребителите са се сблъскали.

# 68
Toчно обучение на учителите трябва! И да изберат една платформа в съответнотно училище,  част от ЧК може да се предвидят за обучения на платформата , по ИТ и ТП може също да се дават домашни, свързани с работа на съответната платформа

# 69
Що за заядлив тон? Масово използват повече от 1-2 платформи. Жената пита съвсем резонно за мнение. Който е работил само на една платформа, може спокойно да опише качествата и или недостатъците, които вижда, защото се предполага, че са ползвали въпросната платформа в цялата и прелест както се казва, с максимум опции.

# 70
От март насам има стотици постове в тази и другите теми за различните платформи и приложения, които се ползват. Който иска да си състави мнение, да мине, да ги изчете и анализира. Смяташ, че трябва да формулираме отново мнения на ЛС?

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 22:54 от Warwick

# 71
това е темата за ДО-тук пита
това е нормалното
заяждането не е нормалното, ма нали да сме модерни по новата нормалност да се водим
освен всичко, едни такива споделяния точно тук могат да помогнат догодина например, някой да предложи в неговото училище да минат на някоя конкретна платформа, и така да заработят по-добре
не на последно място-питането е за сега, след като вече са поработили и знаят тънкостите или недостатъците. А не какво е било март месец. На мен мнението за тиймс март месец беше едно, сега е друго.

# 72
  • София
Първо, с натрупване на опит и рутина човек има вече по-добре сформирана преценка относно лекотата и ползите от някаква платформа според това кое се е получавало добре и кое не, дори когато става въпрос само за една платформа. Ако имаш час, в който учителят не само говори, а и пуска да тече презентация в реално време, подава тестове пак да се нацъкат в реално време и т.н., то след Х часа вече имаш представа дали е добре или не е добре.
Второ, не че не мога да изкОпам няколко хиляди поста, но доста хора смениха платформи, учители смениха платформи, всеки учител си решава как да я кара.
Трето, не те карам да отговаряш на въпросите, нито да ми пишеш на ЛС. Ако искаш. Друго хора ми писаха вече, не са сметнали въпросите ми за него лошо. Доброволно е. Отправих молба и има хора, които откликват, за което съм много благодарна. От теб нищо не искам, спокойно! Рядко питам някакви неща и търся помощ във форума, така че можеш да си спестиш критиките. Който иска и в темата може да каже, но за да не се товари темата излишно и за да не пускам нова тема, съм ок на ЛС. Може тук някой да не иска да пише публично, то си е негова работа.

# 73
Е, ако беше поясните, че от мен нищо не искаш, нямаше да се хабя да пиша. Викаш, имаш си представителна извадка на ЛС 😁

# 74
  • София
Най-малкото имам вече представа кои хора са отзивчиви и не им свиди да помогнат със споделяне на мнение и опит.

Общи условия

Активация на акаунт