Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 28 123
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас

За 7ми се подготвяхме двамата, без уроци.
В 8клас се справям доста прилично все още. Което съм позабравила, ако ме пита, прехвърлям няколко урока и за 2 часа съм в състояние да помогна.
Безплатно Simple Smile
Иска се само малко желание и акъл..
Е, да ама види се, че Спаркълс няма желание. За това иска да делегира всички задължения на държавното образование.

# 166
Ситуацията е извънредна, хора. Да, образованието в Бг е безплатно, но няма как да се предвиди такова нещо.
Защо наемането на човек да не е вариант, няма да е за цяла година.
Не знам какво очаквате, държавата да отпуска пари ли, не знам, не ми се вижда възможно.
Искам да споделя, че съм в потрес как в ДГ масово има кой да гледа децата, в момента ходят 4 от 25, а това са малки деца, точно в най-палавата възраст. Т.е. в Бг има страхотен ресурс от баби и дядовци. Аз като зелено човече съм от малцинството, на което няма кой да гледа децата. Ерго, същото стана ясно от анкетите, които се пуснаха на нац ниво. Държавниците са спокойни, има кой да гледа децата, изключенията да му мислят.

# 167
  • София
Има разлика между "масови" и "нямаше". Имаше си уроци, просто хората си мълчаха, а когато премълчават, все едно че ги няма. Сега просто уроците излязоха наяве и дори стана въпрос на демонстриране на статус да си запишеш детето на уроци.
Е, аз нещо различно ли казах? Масово се ходеше на уроци и тогава - и за кандидатстване в гимназия, и за университет. И не бих казала, че са били много тайни. А и за справяне в училище по различни предмети си имаше.

# 168
  • София
не за кандидатстване, а текущи.

# 169
  • Ямбол
Услугата образование е безплатна. Грижите за децата във възраст за образование не се включва в тази услуга, ако родител не може да се грижи за детето си, държавата го поема, но изцяло, като отнема тези права на родителите.
Услугата образование доколкото знам е не само безплатна, но и задължителна. Щом нещо е задължително не трябва да навлиза до такава степен в територията на семейството че да разстройва неговото функциониране и да поставя родителите пред такъв избор, работа или образование, освен ако семейството вече няма значение като основен модел за психическо и физическо благоденствие на детето, както и Вие намеквате с  "държавата го поема, но изцяло, като отнема тези права на родителите".
...

Да, образованието е задължително и в момента никой не те задължава да имаш компютър и интернет. Питали са те дали имаш и според отговора ти, са направили организацията. В бъдеще за да се осигури ДО, предполагам също ще има питания и според отговорите ще се предприемат действия. За държавата и обществото беше по-удачно да се използват наличните в семействата техники и да се премине към такова обучение.
Всеки намери начин да си организира семейството и децата, само единици продължиха да мрънкат и недоволстват, но това не е толкова важно, да се спасяват, не са мнозинство.

# 170
Какво имаш предвид, не разбрирам. Какво за децата на колеги и какво за натиск и критика?
Имам предвид класа на моят син, 3 клас.
Ще дам пример -внучката на нашата класна учи в класа (според мен това е нарушение), тя е винаги на предна линия по рецитали, ходене в общината да се суровака кмета и т.н. заедно с внука на друга бивша начална преподавателка. Тази бивша преподавателка е много приятна жена от старата школа тя заедно с мен си взима внука на обед и не го е оставила на колежките да го подготвят. На нея не й се  оказва натиск за занималня, но на мен, да - госпожата ще си загуби щата. Оттам госпожата при грешка в тетрадката беше заплашвала детето че ще отиде с терадката при директорката и ще го запише на занималня. Последва разговор да й изясня какви са нейните правомощия. Всички момчета в класа, без внучето на бившата преподавателката са "бавни". Като се съберем майките на момчета и започна да се изяснява ситуацията че всички са така и всяка поотделно се е филмирала. На обед друга бивша преподавателка по математика си взима нейното внуче от друг клас. Тя мило си предлага помощта по математика, срещу 15 лв. на час. Гледам другите по-големи деца от блока вече ходят. Моето не смятам да ходи. И така плетат си мрежичка за частните бизнеси, а че малките деца трябва да бъдат оценявани обективно не им дреме.

# 171
  • Бургас
Спаркълс, проблема при теб явно е във вашето училище. Явно не се управлява добре. Това, че във вашето училище се проявяват такива своеволия, не означава, че навсякъде е така.
На мен никой не ми е прилагал натиск за сина ми, който също не ходи на занималня.

# 172
  • София
Значи проблемът не е в ДО, а единствено в класната ви. Не генерализирай за цялото ДО. Имате локален проблем, не глобален.

# 173
Абе не е баш проблема в училището.
В третокласната тема друго беше писано..тя е сменяла и училището вече.

# 174
  • София
много често е така, не е само в учителите проблемът.

# 175
  • Бургас
Ами то не може хем да не иска да ползва компютър, хем да недоволства, че се спускат само листове по ДО.

# 176
Абе не е баш проблема в училището.
В третокласната тема друго беше писано..тя е сменяла и училището вече.
Явно смяташ че аз съм проблемна. Имам изисквания и смятам че съм в позицията на възрастен човек с право на мнение. Малките деца трябва да бъдат обучавани всеотдайно без да се проправя място за частния бизнес, оценявани обективно без поставяне на етикети и създаване на комплекси, безплатното задължително образование трябва да е безплатно, технологиите за малки деца са вредни и ненужни и не трябва да се прилагат като стандарт от държавата във вида на прекомерно ползване на устройства. Това са ми опорните точки и ще ги видите във всяко мое мнение.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 11:44 от Sparkles

# 177
  • София
Премасти го, тогава. Щом учителката се отнася зле, ти си подала оплаквания, остава ти да търсиш ново училище.
Само не намесвай безплатното образование, защото знаем, че няма безплатен обяд. Винаги някой плаща сметката. Нищо им няма на технологиите и на малките деца - вместо да играят игри, учат. Ако ти имаш принципен проблем с технологиите, това вече е твой проблем.

# 178
Ами то не може хем да не иска да ползва компютър, хем да недоволства, че се спускат само листове по ДО.
Може - ползва си учебниците. Ако те са базата на преподаване, изпитване и оценяване и са едни за цялата страна детето ще знае какво се очаква от него. Всичко друго размива границите и отваря вратите за двойнственост при оценяването. Презентации, уча се, не знам си какво - защо? като си има одобрени учебници. Ако не са достатъчно добри - да се подобрят. Трябва единна база на която да стъпят децата и тя да е достатъчно добра. Над нея който иска да надгражде с езици, курсове и т.н. А не базата да се размива още в началото. И с тия безкрайни тестове сега, това е лудост, 10 шарени оценки, какво оценяват, доказват че децата не са роботи и все някъде ще сгафят, не стимулират ученето, а стресират с обем. Преди имахме по 2 текущи оценки на срок и по-трайни знания. Да не продължавам че много оспамих пак темата.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 12:00 от Sparkles

# 179
Да, всички имаме изисквания. Но те трябва да са съобразени с възможностите на отсрещната страна, защото ние сме двете страни на едно цяло- целта ни е обща. В конкретната ситуация нямаше опция за избор, поради форсмажор.
От тук нататък всеки избира къде и как да продължи детето му да учи.
А относно другого-да, смятам че имаш проблем с размера на изискванията си-аз лично никога не бих си позволила да апострофирам учител в тетрадката на собственото си дете и да поправям учителските рецензии със собствени. Донякъде и ИМЕННО защото съм учила по онова време, за което бленуваш, в което имаше уважение към учителите.

Общи условия

Активация на акаунт