Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 393
  • 779
  •   1
Отговори
# 720
Той го каза тази вечер, чух го в новините. Няма да се мери температура, няма да носят маски. При случай в класа ще се създаде организация за три дни някъде да ги тестват.
Тоест няма да има никакви мерки. Направо взех да се отчайвам.

Анди, при вас студентите как ще учат?

Как може университетите по света да планират ДО, а нашите идиоти така да се гаврят със здравето на децата ни?!

# 721
  • София
Засега не виждам никакво съобщение. Има единствено заповед за мерките заради удължаването на обстановката. Всички на територията на университета трябва да са с  маски, всичко е на 50 процента капацитет, трябва да мерят температурата на всичко на входа.
не разбирам защо е тази съпротива за маските и в училище. Предполагам, че като се усложнят нещата, като започнат да се увеличават случаите на заразени деца и персонал, изведнъж всички ще решат, че все пак децата няма да се травмират с маска. Залогът ще е твърде голям.

# 722
Оф, каква травма от маска точно .....
Притеснява ме това, че на инат ще пуснат децата присъствено и ще симулираме уж някакви мерки. За мен здравето е най важно, и ако трябва още един срок да сме ДО, но здрави Ами ок съм. Да не забравяме, че училищата са едни от най-големите инкубатори за бацили.
Притеснява ме увеличаването на броя заразени в града ни, а е лято и всички са на открито, нооо като се затворят зимата......

# 723
  • София
Голяма - детето няма да може да мисли, а мама ще трябва да пере маски всяка вечер. То май второто е по-страшно - хем ще шие, хем ще пере. Едно време нас ни проверяваха за това дали са ни изрязани ноктите и дали имаме чиста носна кърпичка и дали имаме въшки.

# 724
Абе той септември още е далеч, ама като дойде друга песен ще се подхване.

# 725
Анди, подсети ме. Баба ми е преподавала в селско училище много дълго време. Учела е децата да се къпят и да режат ноктите.
Може би тези времена не са отминали. Нов акцент върху хигиената. Не мисля,че е срамно. Въпрос на навици. Такива времена настават.

# 726
къде, в кое училище, стаите са мръсни, прашни и ... каквото там беше писано в предните постове?

при нас всички стаи са хубави, материалната база е много добра.
Мисля, че май навсякъде оправи материалната база.

При нас също е обновено, не е само до материална база.  Една и съща мивка и тоалетна ползват колко? Достатъчно е да погледна учебниците, за да ми стане ясно колко е чисто и колко често си мият ръцете, че и какво са яли преди година личи на места. Шкафчетата се чистят веднъж годишно, и то така се чистят, че като минеш с мокра кърпичка почернява. 30 деца като тичат с мръсните обувки, дори и да се изтъркалят и да пооберат с дрехите, колко не е прашно? Или при вас влизат по чорапи и са им купили ергономични столове?

# 727
къде, в кое училище, стаите са мръсни, прашни и ... каквото там беше писано в предните постове?

при нас всички стаи са хубави, материалната база е много добра.
Мисля, че май навсякъде оправи материалната база.

При нас също е обновено, не е само до материална база.  Една и съща мивка и тоалетна ползват колко? Достатъчно е да погледна учебниците, за да ми стане ясно колко е чисто и колко често си мият ръцете, че и какво са яли преди година личи на места. Шкафчетата се чистят веднъж годишно, и то така се чистят, че като минеш с мокра кърпичка почернява. 30 деца като тичат с мръсните обувки, дори и да се изтъркалят и да пооберат с дрехите, колко не е прашно? Или при вас влизат по чорапи и са им купили ергономични столове?
Мръсотията в известен смисъл калява, стерилността алергизира децата, не че затова е така при вас, искам да кажа че не е толкова страшно, щом така са оцелели децата значи са с добра имунна система. По-добре нетолкова стерилно,  отколкото почистено с хлорни препарати.

# 728
Оф, каква травма от маска точно .....
Притеснява ме това, че на инат ще пуснат децата присъствено и ще симулираме уж някакви мерки. За мен здравето е най важно, и ако трябва още един срок да сме ДО, но здрави Ами ок съм. Да не забравяме, че училищата са едни от най-големите инкубатори за бацили.
Притеснява ме увеличаването на броя заразени в града ни, а е лято и всички са на открито, нооо като се затворят зимата......
                    В момента се отчита около 2.5 % заразени и.....в началото казаха ,че епидемията замира,когато около 70-80 % преминат със симптоми или без през заразата.Така,че не виждам как точно ще се опазят не само децата.

# 729
  • София
Те тези деца имат братчета и сестричета, родители. Тези родители ходят на работа. Едно училище или дори един заразен клас ще парализира в карантина МНОГО хора.

# 730
  • Варна
Точно това е проблемът. И мен идеята за липса на маски я училищата ме втрещи. От друга страна цял ден, всеки ден, по 9+ часа с маска ми звучи абсурдно и нетърпимо. Няма положителен ход. Всъщност имаШЕ! Как гърците тушираха епидемията и си спасиха туризма, а нашите муньовци прецакаха и двете неща не проумявам. Има нещо много сбъркано в нашите политици.

# 731
  • Бургас
Как гърците тушираха епидемията и си спасиха туризма, а нашите муньовци прецакаха и двете неща не проумявам. Има нещо много сбъркано в нашите политици.

Гърците стояха затворени и заключени и излизаха само срещу sms. Ние нямахме такива драконовски мерки и пак роптаехме и мрънкахме, че ни се нарушават правата и Ганьо не търпи да му заповядват. Ако и ние бяхме с такива мерки щеше да има бунт.

# 732
Гърците според мен яко крият бройки. Що народ отиде от Бг да им работи още преди месец. Като знам контингента и манталитета все си мисля, че пазят там мерките проформа..

# 733
  • Там, където мечтите се сбъдват
Гърците според мен яко крият бройки. Що народ отиде от Бг да им работи още преди месец. Като знам контингента и манталитета все си мисля, че пазят там мерките проформа..

Хитри са, после ще обвинят туристите, че са го разнесли и пак пари от ЕС ще вземат.

# 734
  • Варна
Не знам дали е възможно да е така... Може и да е, но факт, че ние нито туризъм видяхме, нито нищо, само стрес на поразия... А мисълта за 15 септември буквално ме потриса.

Общи условия

Активация на акаунт