Парфюмни размисли и страсти - 243

• 43 220
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • The Evergreen State

Mademoiselle ... La vie est belle...
Ценя и двата, добри са много, но не са точно мои.. го носи и това някак ми убива желанието аз да го нося.

Tuali, вярно е и че и Мадмоазел и ЛВЕБ са много обичани навсякъде по света, подарявани са често за подарък и  много са и разпознаваеми също. Тук където живея не ги усещам чак толкова често, може би защото въпреки популярността си не са вече толкова нови, минаха години и масата жени е минала вече през бутилка от тях поне веднъж но за мен си остават хубави.

Имат си верни фенове и двата през всичките тези години, както Денси например сподели.
И аз за себе си не мисля че се вече бих се повлияла кой го носи или не. Споделяла съм тук за Диор Адикт оригиналния, като излезе моя приятелка в близкото ми обкръжение го носеше и аз поради тази причина така и не го купих. Минаха много години и сега съжалявам че съм се съобразявала чак толкова, за мен си остана един от най-добрите парфюми но не можах да му се порадвам тогава когато ми се искаше. После се разминахме с този парфюм, имах други парфюмни желания и не му дойде ред, а сега вече отдавна не е същия след реформулировките.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 07:15 от Athena

# 121
Любими са ми на Герлен Линстант Меджик и ЕЛ Sensuous nude. Пудра усещам и в Moonlight patchouli - там също ми харесва. А Перлите на Лалик ми се превръщат в сладка пудра, която не ми допада. Бърбъри боди интенс рядко слагам, но много обичам
Моля те сподели за Senuous nude като излъчване,купих го на сляпо за летен аромат,но не усещам абсолютно нищо 2-3 мин след пръскане,а през тези минутки ми е едно незабележимо никакво излъчване,все едно остатъчен аромат усещам а не токущо нанесен.....а е от проверен магазин....или nude значи точно това......аз съм свиканала да нося осезаемо усещащи се парфюми,затова съм разочарована,мм също не усеща грам нищо,даже се учуди,че не съм ароматизирана:))

# 122
  • Sofia
Senuous nude е като skin scent,  мирише на загрята от слънцето кожа, намазана с плажно масло. Не излъчва силно.

# 123
По повод на какво налитат мъжете, тъкмо прочетох едма симпатична и много забавна книжка на Елка Стоянова, ето за Мюглер (макар да не е ясно кой точно):

# 124
  • Deutschland
Парфюми и литература, много интересно, Сиси! 🌹
Парфюми и селебрити също е интригуващо.

# 125
  • София
Любими са ми на Герлен Линстант Меджик и ЕЛ Sensuous nude. Пудра усещам и в Moonlight patchouli - там също ми харесва. А Перлите на Лалик ми се превръщат в сладка пудра, която не ми допада. Бърбъри боди интенс рядко слагам, но много обичам
Моля те сподели за Senuous nude като излъчване
Първата асоциация ми е голо женско тяло. Мирише точно на пудра, грим, червило. Не е натрапчив. Много мек, нежен, женствен. Купих го преди години не точно за летен аромат. Нося го всички сезони и не често, само когато съм много мило и романтично настроена (много рядко толкова нежност в мен) Joy Аз също обичам по-мощни и силно излъчващи аромати. Този изобщо не е такъв. В Sensuous nude обаче виждам някаква невинност и непринуденост, която си я усеща само носещия. Наистина не се забелязва от околните. Същите асоциации ми носят и Линстант меджик и Боди интенс. Явно това са за мен пудрените аромати - любов, нежност и романтика.

# 126
Необичаен парфюм, който си струва да се познава. На мен не ми пасна, но то е защото не харесвам солени/морски нотки в парфюм. А той е точно това - аромат на море и на зелена смокиня. Много траен.

# 127
Мерси момичета,явно това е то nude....все пак не мога да отрека,че има невинна пудреност,но май не отговаря на моя темперамент...хахха ..обожавам Линстант-той не ми е непринуден,а съблазнителен,женствен,секси,по-моя кожа:)...
SOTD:Chanel Alure.....вчера след душ го пръснах веднъж и спах блажено,днес само поднових в косата.

# 128
Парфюми и литература...
Това конкретно е статус - половината книжка е разкази, другата статуси, така че не е точно литература. Wink Но пък би ми било изключително интересно да си говорим и за книги, в които присъстват парфюми, по какъвто и да е начин, дори и просто откъс, който ви е впечатлил! “Парфюмът” е ясна, други.. Simple Smile

# 129
  • Sofia
На мен ми се запечатаха два откъса, свързани с парфюми в различни книги, обаче посмъртно не мога да се сетя за име и автор, помня само че бяха мъже.
В единия детективът наблюдаваше млада жена и я оцени като толкова привлекателна и жизнена, че дори простата сива фланелена рокля и баналния аромат на ванилия не отнемали от чара и. Имам бледа препратка към Реймънд Чандлър.
В другия роман в дома на изтънчен аристократ влезе посетител,  от който блъснала "воня на просташки мускуси", под всякаква комбинация били ужасни за изискания вкус. Grinning Тук подозирам, че беше Удхаус, но може и  да ви лъжа.

# 130
Хубавото на ип, поне за мен, беше появата на повече време за четене. Не мога да разбера как се слага скрит текст, затова прилагам само част от великолепното описание на Юисманс за парфюмните опити на Дез Есент от " Наопаки".

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 12:51 от silver pearl

# 131
  • Sofia
Нолина, съчувствам ти. Преди години обезглавих един Кели Келеша ЕДТ. Най-абсурдното счупване. Стоеше затворен в гардероб, на 10 сантиметра от пода. Бутнах го, падна като чувал с картофи и се обезглави безславно.😃 Пробвах го за домашен ароматизатор с останалата парфюмна течност, не стана, хвърлих го.

Не съм се включвала цял уикенд. Честит празник на патеричка на всички.

Разхождах на мама парфюмите.😄
Тобако Ванил, Лаудано Неро и накрая ми бутна едно златно Гучи Гилти - то също било ‘убаво, та и него разходих.

# 132
  • España
В духа на пудрено-червилената тема... тази нощ го “отстрелях “най-накрая този “ Traversée du Bosphore” ....отдавна му се каня . И с това смятам да закрия сезона на “карантинените” парфюмни покупки ....уж....🤪

# 133
  • The Evergreen State

Хехеххе Кели Келеша, Sunattraction това ме разсмя Flowers Rose

# 134
Относно парфюмите и литературата / обожавам да чета-това е друга моя страст/ попаднах на описание на този парфюм от 1912 г.

Та в книгата главната ми героиня използваше този аромат и казваше, че само Guerlain може да използва такава игра на думи/като Том Форд в наши дни/.В името на парфюма е упоменато времето точно когато мъжете приключвали работа, сумрака преди да изгреят звездите , и отивали при своите любовници преди да се приберат в къщи , при съпругите си.
Не познавам този аромат, но предполагам , че е доста съблазнителен и секси /за онези дни-днес вероятно ще звучи мега ретро/

Общи условия

Активация на акаунт