Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 182
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за темата. Flowers Bouquet
Обичам пудрените аромати, но не тези които имат в състава си нотка пудра, те ми мазнеят и душат. Обичам парфюмите, които само създават усещане за пудра. Нежна, фина и деликатна пудра, като почти невидим воал върху различни подложки - кожа, велур, плодове, цветя, мускус. Визуално си го представям като рехава и полупрозрачна мъгла, над кристално езеро в ранно утро, предвещаващо слънчев ден. Nature Low Brightness Като лек и въздушен шал в пастелни цветове само допълващ тоалета и създаващ усещане за деликатност, нежност и лукс.
Всички герленски парфюми, които имам ми дават такова усещане. Те не крещят и не търсят внимание, не влачат шлейф, но създават един вълшебен магнетизъм, сексапил и уют, каращ любимият мъж прегърнал ви веднъж, да не иска да ви пусне никога повече.  Innocent
Писала съм много за тях и няма да досаждам отново. Такива са ми - Guerlain Shalimar Souffle de Parfum,  Guerlain La Petite Robe Noire Black Perfecto,  Mon Guerlain EDT, Eau Sensuelle Bottega Veneta, Givenchy Ange Ou Demon Le Secret.....и други за които в момента не се сещам. Но никога няма да забравя първата ми и голямата пудрена любов - Serene Oriflame. Heart Eyes

И като заговорихте за парфюми в литературата, моят първи съзнателен спомен е книгата на Виктор Барух "Мицуко - парфюмът на спомена". Бях 13 - 14 годишна когато я прочетох. Спомням си, че лежах с часове в леглото и се опитвах да си представя как ухае този парфюм. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 22:21 от Sysly

# 136
https://cdn.notinoimg.com/order_2k/boucheron/3386460066075_01/bo … n-quatre___25.jpg
Ето това е новото ми попълнение.Интересно как съм го подминала досега?Благодарение на една мила консултантка се сдобих с него.Горчив портокал, дискретен жасмин и доста добра трайност-повече от 6 часа.

# 137
След около три години чакане се сдобих с Lavandes Trianon Lancome и съм супер радостна.

# 138
Силно противоречив, абсолютно никога без проба.
При мен еволюира от непоносимост с позиви за повръщане, до безумна любов и до ден днешен (в момента съм с него Heart).
Най-много комплименти за парфюм евъ съм получавала точно за него, от всякакви хора и националности.
В същото време е страстно мразен от адски много хора, които подушват кръв, мръсотия, неизмити дамски части, вагини, водорасли, поцинковани кофи, и т.н.
Аз подушвам океан, лепкавият сок от стъбло на смокиня, листата й, морски бриз, сол.
Е, да, има една такава плътска, мръснишка нотка, но като цяло за мен е повече свеж, отколкото секси.
Невероятен в голяма жега, но също всесезонен.
Това е общо взето.
Няма да се впускам в излишни поезии и асоциации.✌🏼🧜🏼‍♀️

# 139
След около три години чакане се сдобих с Lavandes Trianon Lancome и съм супер радостна.

Честит да ти е, densi, и да ти носи много красиви емоции!

И аз от едно известно време го заглеждам и реших да си го припомня от една привършваша мостра.
Ами не ми е за сега. Ще го пробвам в студ отново.
Някак задушно и потно ми дойде вчера. Усетих и подложката от Жасмин Марципан, с който бързо се разделих.
Не ми хареса как ми застана и бях пас при тази отлична оферта.

# 140
Силно противоречив, абсолютно никога без проба.
При мен еволюира от непоносимост с позиви за повръщане, до безумна любов и до ден днешен (в момента съм с него Heart).
Най-много комплименти за парфюм евъ съм получавала точно за него, от всякакви хора и националности.
В същото време е страстно мразен от адски много хора, които подушват кръв, мръсотия, неизмити дамски части, вагини, водорасли, поцинковани кофи, и т.н.
Аз подушвам океан, лепкавият сок от стъбло на смокиня, листата й, морски бриз, сол.
Е, да, има една такава плътска, мръснишка нотка, но като цяло за мен е повече свеж, отколкото секси.
Невероятен в голяма жега, но също всесезонен.
Това е общо взето.
Няма да се впускам в излишни поезии и асоциации.✌🏼🧜🏼‍♀️
Точно парфюм за голяма жега си търся Wink
Че аз нещо все на пролетни налитам а те в жегата не се усещат

Пробвах го на листче в магазина, сама го пръснах и част от него попадна по пръстите ми. Първо ми се стори много женствен аромат и много интерес но беше отдавна (повече от месец) и спомените за него вече ми избледняват. Чудех се дало толкова чисто женски аромат ще ми пасва на характера, ама нещо в мен казва искам го искам го Grinning

# 141
  • Габрово
Lazuli ,тествай го отново.Преди  съм го ползвала  ,много ми харесваше.Даже после като разбрах ,че е толкова нехаресван ,този факт ме поучуди .

# 142
Много хубави книжно-парфюмни спомени и цитати видях! Продължавайте! Two Hearts

Karen, със сигурност парфюмите присъстват често в характеристиките и описанията на много герои, независимо от жанра!
silver pearl, веднага сложих "Наопъки" в листата за четене, заинтригува ме стилът! Gift Heart
macadamia, много интересно!
Sysly, странно, че не ми е позната и не ми е попадала навремето ""Мицуко" - парфюмът на спомена". Търсейки, ми беше любопитно да видя порцелановите красоти Гарлен, макар там вдъхновението да е от друга книга - "Битката", Клод Фарер.

# 143
Скрит текст:
Много хубави книжно-парфюмни спомени и цитати видях! Продължавайте! Two Hearts

Karen, със сигурност парфюмите присъстват често в характеристиките и описанията на много герои, независимо от жанра!
silver pearl, веднага сложих "Наопъки" в листата за четене, заинтригува ме стилът! Gift Heart
macadamia, много интересно!
Sysly, странно, че не ми е позната и не ми е попадала навремето ""Мицуко" - парфюмът на спомена". Търсейки, ми беше любопитно да видя порцелановите красоти Гарлен, макар там вдъхновението да е от друга книга - "Битката", Клод Фарер.
Сиси, последно у нас книгата е издадена мисля 1983 г., ако не ме лъже паметта. А за книгите на Виктор Барух, доколкото си спомням има наложена забрана да се издават в България. Нищо не намирам в момента, нито за него, нито за книгите му.

Денси, честит да ти е! И ще чакам с нетърпение да разкажеш за него.

За Womanity. При първият ми сблъсък с този парфюм беше шок и за мен и за консултантката в магазина. За миг бях готова да запратя бутилката, такова отвращение предизвика у мен и с такава сила го запратих обратно към рафта, че момичето беше застинало и готово да го улови във въздуха. И сега ми става смешно като се сетя.
Наскоро го преоткрих и вчера и аз бях с него. Странна птица е този аромат. Не върху всеки разкрива блясъка си.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 22:07 от Sysly

# 144
  • София
Сиси, страхотен блог си постнала, потънах в него и май ще е задълго. Благодаря ти!

# 145
Сиси, страхотен блог си постнала, потънах в него и май ще е задълго. Благодаря ти!
Данаил е върха. Жалко, че пише малко.
Той е от представителите на Шисейдо за България от много години. Изключителен човек.

# 146
Broken Heart Womanity е от противоречивите избори. Силно мразен и силно обичан.
При мен е тотална любов от самото начало. Секси, смокинов, с акватичен примес, мръснишки. И лете, и зиме е забелязван. Харесва се на мъжете.
Днес си пререждах гардероба и махах зимни и дрехи, които няма да нося. Не знам дали ще ми повярвате, усетих го върху дрехи, които съм носила миналата година. Дори в базата си стои сексапилен. Трябва да подновя, докато не са го затрили и него. Purple Heart

За книгите и парфюмите – много е интересно, но мисля, че повечето автори ги вкарват за колорит. Личи си, че нищо не вдяват от аромати. Stuck Out Tongue

# 147
  • Варна
И аз съм от тези, които го обожават. Силно нехаресван от едни и обожаван от други. Наистина е един от най - странните парфюми евър. Миналата седмица си го поднових, беше на страхотна цена, но това, което ме учуди са двата бач кода на кутията. На бутилката е гравиран един, но на кутията са два. При проверката, този който е и на двете места е произведен след 2014, а на другия код излиза, че е произведен септември2019. Предполагам, че е препакетиран с новата брандировка, защото в аромата и трайността няма разлика.

Пудрени парфюми, честно казано не знам кои са. Ако Класик на Готие е пудрен, значи харесвам, но за мен той ми навява друга асоциация. Когато бях ученичка, четох книга, в която главната героиня се парфюмираше с Joy- Jean Patou. Не помня заглавието, нито автора, но парфюма запомних завинаги и всъщност от тогава започна любовта ми към ароматите. Описваха го толкова секси и неустоим, че още тогава тръгнах да го търся по магазините , за да го помириша. Но за съжаление френски парфюми тогава нямаше или аз не знаех къде се продават. Наскоро, при пътуване до София видях бранда Жан Пату, включително и Джой. С треперещи ръце посегнах към парфюма. Толкова години сляпо влюбване и то само по описание от онази книга. Разочарованието ми беше огромно. Може би аз очаквах много, може би за времето си ( тридесетте години на м.в.) е бил невероятен, но сега, при този избор от аромати- Джой не ме грабна с нищо. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 17:34 от liz

# 148
  • Пловдив
Казвам твърдо Не на Womanity. Непоносим върху мен.
Все пак насърчих моя позната, която умираше да си го купи.
Така да се каже, уважавам го.

# 149
За книгите и парфюмите – много е интересно, но мисля, че повечето автори ги вкарват за колорит. Личи си, че нищо не вдяват от аромати. Stuck Out Tongue
Моите книги са пропити с аромата на кръв, няма парфюми. 😂
(Helter skelter на дневен ред🔪)

"Просташкият мускус" на Карън ме разсмя много.😂

Общи условия

Активация на акаунт