Чакаме да мине пролетта, за да гушнем ЮЛИ нашата сбъдната мечта! - Тема № 7

• 38 953
  • 694
  •   1
Отговори
# 165
Sweet lady, аз взех мокри кърпички на Pampers Sensitive май - тези бяха на промоция тогава. Мисля, че каквито и да вземеш от тази марка, няма да е грешка.
Относно памперсите - и аз се чудих много, но взех един пакет 26 бр. размер 1 и един пакет 30 бр. размер 0. Вероятно размер 0 ще е малък, но реших да имам всичко.
Аз дрешките за изписване на малката ще ги набутам в моя багаж, но двата пакета памперси, които така грижливо съм си приготвила и кутията с помпата..... питайте ме къде ще ги сложа, като ще съм с куфар за ръчен багаж....... Rolling Eyes

# 166
  • София
При мен болките в таза са ужасни, но за щастие са само вечер, когато лежа на една страна. Бебето е много шавливо, не ме оставя на мира, особено нощем.

На 26ти правих изследвания и хемоглобина (113) и хематокрита (32.30) продължават да са по-ниски. Според АГ-то са наред предвид останалите показатели. Кръвната захар обаче е по-висока. На третата ФМ бебето беше малко по-голямо, а околоплодните води леко завишени, та сега с тази захар ще трябва да огранича сладкото.

В момента съм 32 г.с. и с нетърпение чакам да обсъдим как ще протече раждането. Искам да е максимално естествено и с минимална лекарска интервенция. Бих се радвала, ако разрешат ММ да влезне накрая след като вече се е родило бебето, но с ограниченията покрай вируса не знам как ще стане.

Някой бил ли е на подготвителен курс преди въвеждането на ИП? Гледах разни видеа онлайн, но е друго да отидеш на място и да си зададеш въпросите.

# 167
  • София
impresita, много е неприятно със зъбите през бремеността. Дано всичко е наред, а и малко остана. Аз реших да отложа един дребен кариес, който ми се появи тези дни, че както съм с контракции само това ми липсва. Пък после колкото и да ми е неприятно все ще го изтърпя.

Болки в таза и кръста получавам при повече седене права или при разходките (обикновенно нося нещо на гърба си), но като си седна на стола и се изпъна ми минава. Друг път тормозя ММ да ми прави масажи Smirk

Но, ако ми споделите лек за мързела и сънливостта. Последно време спя по едно 12 часа и изобщо не ми се става, дали от това че съм накрая , от времето ли Thinking И нищо не ми се прави, само ми се спи Grinning

Moкри кърпи и аз взех Pampers Sеnsitive от една промоция и едно малко пакетче Бочко за болницата. Пакета памперси ми е 52бр. , по -добре си вземи по-малко, че половината сак зае тоз огромен пакет.

# 168
Момичета, миха и последната ФМ, но се указа малко безмислена! Ами гледаме 10-15 мин. , но моят АГ ми отделя всякаш повече време. Нямам и снимка, не можело да се направи, вече било тясно, имало пъпна връв пред лицето и т.н.
Иначе всичко е наред, бебето е качило около 300 грама за седмица. И по нейните изчисления терминът ми е за 24.07, и отговарям на 32 седмица, а аз съм 31. За нея върви напред. А при моя АГ си идва точно. Освен, че се обърках друго не стана с този преглед май.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 15:31 от тинити

# 169
Ами аз затова и реших да не правя трета ФМ. На втората ми казаха да отида на трета само ако АГ каже, че има нещо притеснително. Питах я, тя каза че няма нужда и си я спестих.

# 170
Ами аз затова и реших да не правя трета ФМ. На втората ми казаха да отида на трета само ако АГ каже, че има нещо притеснително. Питах я, тя каза че няма нужда и си я спестих.
Аз на своя глава реших. Много исках да го видя вече оформено на 4 Д, да си имам една хубава снимка, както много мами имат и показват, а то нищо подобно. Гледам, че и в 33 седмица имат хубави снимки. Както и да е, да е жив и здрав бебо! Мислите ли, че 1800 грама са повечко за 31 г.с. + 1 ден? 300 грама за седмица май не са никак малко.

# 171
Аз на своя глава реших. Много исках да го видя вече оформено на 4 Д, да си имам една хубава снимка, както много мами имат и показват, а то нищо подобно. Гледам, че и в 33 седмица имат хубави снимки. Както и да е, да е жив и здрав бебо! Мислите ли, че 1800 грама са повечко за 31 г.с. + 1 ден? 300 грама за седмица май не са никак малко.

И аз бях тази седмица на ФМ. Моята девойка в 31 г.с. + 3 дни е също 1800 грама. Лекарката каза, че е в норма. Иначе термина и при мен се различава на феталната морфология от този, който ми е вписан на картона при следящата лекарка. На ФМ лекарката ми обясни, че термина се изчислява спрямо гестрационната седмица и няма такова нещо календарна. Разликата идва от това, че съм била с късна овулация.
 Според мен теглото на бебчето ти е нормално, въпреки че 300 гр. ми се струват много да е качило за една седмица. При мен пък излезе, че е качило 50 гр. за една седмица, което ми се струва малко. Отдавам го на това,  че е възможно е да има разминаване в  ехографите.  Недей да се притесняваш, а си изчакай спокойно следващия преглед да видиш как се движи. Simple Smile

# 172
Да, вероятно има нещо такова, все пак са различни ехографи. А и тя мери както ми е ПМЦ 08.10. А моят АГ 24.10, че нали още от началото съм с 2 седмици назад. И аз съм била с късно овулация от там има и такава разлика в термина. Според мен след 15 юли май трябва да очаквам.

# 173
Да, вероятно има нещо такова, все пак са различни ехографи. А и тя мери както ми е ПМЦ 08.10. А моят АГ 24.10, че нали още от началото съм с 2 седмици назад. И аз съм била с късно овулация от там има и такава разлика в термина. Според мен след 15 юли май трябва да очаквам.
Тинити, при мен около 30та седмица беше 1.785. Не смятам, че има нещо притеснително. И АГ, и на феталната казаха, че всичко е наред, просто е голямо бебе 😂 (то и ние с баща му не сме малки де). Само аг каза да очаквам да родя по-рано, но това не ме притеснява. Терминът ми е за 30.07, според мен или началото или средата на юли ще се появи на бял свят.
За мокрите кърпи аз си взех на Бебо, а памперсите за родилното са 44бр. Според мен ще са достатъчни.

# 174
При мен в 31г.с. беше 1970гр. Също АГ ми каза, че няма нищо притеснително, просто е голяма беба и може да се роди по-рано, но не е изключено и да си дочака термина Simple Smile Аз вече съм подготвена за средата на юли, въпреки че терминът ми е на 26ти

# 175
Абе дойде ли юли остава да тръпнем в очакване. Grin
Аз не съм започнала още с багажа за болницата, ама май трябва да започна, да не е в последния момент всичко. Нямам идея колко памперси ще ми трябват... Thinking

# 176
Здравейте, момичета. Сега се връщам от ЖК + тонове. Тоновете са добре, а бебенцето е вече 2300 грама в 34+5. АГ-то не можа да й се нарадва. Водите са в норма, плацентата е свежа и кръвотокът е супер. Погледна ми и изследванията и всичко е наред, единствено иска да започна Прегнако, макар че общият белтък ми е 65, но се заговорихме и забрави да ми го изпише заедно с дозата. Отворихме дума и за раждането- каза, че изборът е мой. Мога да родя естествено, но трябва да се настроя психически и да няма "Не мога", когато започне всичко. А ако е секцио ми обясни, че ще се постарае операцията да е максимално до термин, даже ако е тръгнала родова дейност, ще е още по- добре тогава да ме режат, което ме радва, че няма да бърза да я вади. Около 15.06 трябва да посетя кардиолог за рутинен преглед и да отмятам едно по едно.
Стана дългичко, но....ще ме прощавате Wink

# 177
Момичетата, които са с късна овулация, коментирали ли сте с АГ като отидете да раждате, коя дата се казва? На пмц или както се води по система там? Ще питам и моята АГ, но се зачудих, та реших да питам..
Мокри кърпи съм взела бебелан зелените, обожавам ги. Мамия и памперс съм пробвала по 2 пакета, но от тези съм си най доволна Simple Smile))

# 178
Момичетата, които са с късна овулация, коментирали ли сте с АГ като отидете да раждате, коя дата се казва? На пмц или както се води по система там? Ще питам и моята АГ, но се зачудих, та реших да питам..
Мокри кърпи съм взела бебелан зелените, обожавам ги. Мамия и памперс съм пробвала по 2 пакета, но от тези съм си най доволна Simple Smile))
Моят АГ още в началото ми каза да му казвам другата дата - 24.10, вместо истинската - 08.10. Така бебчо си върви в норма с датата, която той ми каза.

# 179
Аз съм с късна овулация,на БХС докторката ми каза да казвам термина който е изчислила тя,защото в този срок на бременността ембрионалния растеж е еднакъв за всички. Иначе по ПРМ съм с 4 дни назад.

Общи условия

Активация на акаунт