Чакаме да мине пролетта, за да гушнем ЮЛИ нашата сбъдната мечта! - Тема № 7

• 38 952
  • 694
  •   1
Отговори
# 150
Поздравявам ви за това, че работните! Аз съм толкова тромава , че не си представям да ходя на работа. Май само като шофирам се чувства в кондиция, но и това трябва да намаля скоро.  Корема опира в кормилото. Моя 45 дневен болничен почва на 17.6 и както ни се струва близо, така си мисля, че е и далеч Sad и все пак, покрай детето, изолацията, тревогите, хич не успях да си " бременея" като предния път... Някак между другото се случи Wink

# 151
Поздравявам ви за това, че работните! Аз съм толкова тромава , че не си представям да ходя на работа. Май само като шофирам се чувства в кондиция, но и това трябва да намаля скоро.  Корема опира в кормилото. Моя 45 дневен болничен почва на 17.6 и както ни се струва близо, така си мисля, че е и далеч Sad и все пак, покрай детето, изолацията, тревогите, хич не успях да си " бременея" като предния път... Някак между другото се случи Wink

Като първа и дълго чакана бременност, никак не си я представях така Stuck Out Tongue Winking Eye
Но нищо, де Simple Smile Представях си чудни разходки и кратки пътувания, обаче сега, с нечовешките болки във всички тазови кости, всяка кратка разходка ми е "любима дестинация" Grinning

Момичета, вие как сте с болките в таза? И справяте ли се някак с тях или?

# 152
От 2-3 дни направо умирам от болки в таза и кръста, бебето ли слезе надолу, какво стана...коремът ми е постоянно на камък и едва ходя. Всяко движение е мъка. Много съм крива.

# 153
Момичета, аз на 30.05 съм в 45-дневния болничен 😳. Много скоро ми се струва моментът. Сега съм 33г.с +2дни, + 6 кг. Чувствам се предимно добре, е има и дни в които съм като парцал. Не се плашете от раждането, като започне няма да имате време да го мислите. При мен първият път нещата се случиха за 3часа (е, индуцирано от 3 път), без упойка. Силната, ужасна болка е докато бебето слезе в родовия канал. Когато усетих вече напъни, болката изчезна. Бебето се роди с 5-6 напъна, за 20 минути. Пожелавам ви всичко да мине леко и лесно, независимо какэще се случи.
Аз за сега съм все още в неведение...човека е седалищно.
Лека вечер

# 154
И мен боли таз, кръст, дори и ребрата ме болят. Вечер е мъка спането...
Днес забелязах и първите си стрии, все още са малки и симпатични. Joy
А бебчо от няколко дни е супер активен, големи въртележки си прави, докато аз се опитвам да заспя. Hug
Утре съм на последната фетална морфология и нямам търпение да го видя на 4Д. Heart

# 155
Всичко ме боли и мен, ходя като пингвин с поклащане на ляво и на дясно. 😄 Кръст ме боли буквално от ден първи, мажа с какво ли не, но най е трудно нощем.. то не стига, че едва заспивам, ставам поне по 4-5 пъти до тоалетна, ами и при всяко завъртане в леглото се събуждам от болка в таза. И така.. съня от сега е мираж 😀

# 156
Предното ми раждане беше секцио, но минаха 6 години оттогава и се надявам този път да може да бъде естествено. Но ще видим, ще го коментирам по-нататък с лекаря, когото избера за раждането, че все още се двоумя.
45-дневният ми болнични почва от 15.06., направо не разбрах кога мина това време.
Не ме притеснява раждането, по-скоро докато се стигне дотам. От 01.06. ще пускам баткото на градина, смятам първите 2 седмици да ходи само по 3 дни, а след това до края на юни - по 4. Юли месец, когато вече ще съм в 9ти месец, смятам да ходи плътно, защото, честно казано, малко ме е страх да не се случат нещата, когато сме сами двамата.

С тази бременност определено се чувствам доста по-добре, да чукам на дърво. Дано и до заветната дата да е така. Болежки все още нямам, но и гледам да съм максимално активна. Смятам, че това може би оказва влияние. Беба си швъка активно, започна да й става тясно, осезаемо е.

Днес поръчах и козметиката - както бях казвала в предишни теми, заложих отново на Мустела; харесах ваничка със стойка и съм инструктирала мъжа ми какво да купува, докато сме в болницата.

Смятам сега, като остана сама през деня, да финализирам подреждането на апартамента и да подготвя бебешките неща (пране, гладене и подреждане). Лека вечер, момичета!

# 157
Не съм ви чела от 2-3 дни, но съм се отдала на пазар за дребни неща. Дрешки, шишета, включително сглобих комплектче за изписване, пелени за беба и еднократни за мен за в болницата (притеснявам се, че ще цапам), протектори за матрак, бодита, ръкавички и още дребни неща.
Относно хемоглобина и желязото - и моите са ниски: хемоглобин 108, желязо 8.8. Лекарката ми включи витамини за бременни, както и желязо. Отделно всяка сутрин си взимам 1 таблетка Биозин мама.
Днес започвам 32 г.с., + 13 кила съм отгоре (виждат ми се много...), бебка е 1547 гр. Heartbeat
Дрешките за изписване на беба мисля да ги взема с моя багаж, както и роклята за изписване и всичко останало. Идеята ми е да не товаря ММ да ми взима и носи неща и без това ще се е шашнал достатъчно Yum
PeacockLove, спиналната упойка значи ли задължително утретрален катетър? Извинявам се за въпроса, ако не е удобно не ми отговаряй, но това е моят скрит ужас и адски много се притеснявам.
Момичета, говорете ми за болките в таза.... аз ви мрънкам от доста време за болки в тазобедрените стави, кръста ме боли, опашката ме боли, особено след като съм седяла повече от час, често и коляно ме боли.... Имам чувството, че ще се разглобя, а терминът ми е в края на юли....
Спирам! Но пък се оплаках, а и вие ме разбирате Blush

# 158
Ооо, завъртането нощем е борба с дракони... ММ казва, че започвам да пъшкам и охкам още преди да започна заветното завъртане Grinning
От няколко нощи се добави и болка в гърба и е чудно просто, няма наместване. Миналата вечер сложих 4-5 възглавници от всякакъв калибър около мен, да си ги подпъхвам през нощта. В една момент се оказа, че няма място за нас от възглавници из покоите Stuck Out Tongue Winking Eye
Ей така, на майтап, ще ги изтърпим тези болежки и скоро няма да ги помним Wink
Спокойна вечер и хубав сън, дами Simple Smile

# 159
Аз бях с катетър първата нощ след секциото. Махнаха го на другия ден след визитация и започна раздвижването. Не знам кое е задължително, знам как е било при мен.
Аз гледам да заспя наляво, за да ме боли една идея по-малко, когато ставам. Ако заспя надясно просто тялото ми все едно е жило налагано с бухалка Sad А завъртането е..имам чувството че детето ще с епокаже някой път при завъртането.

# 160
Аз вече повече от месец не мога да спя повече от 3 часа.. и болките в таза, и схващането на краката, и малката се буди, и бебето рита здраво.. няма покой... А скоро няма и да има.. Sad

# 161
От няколко дни и мен започна да ме наболява тазът. Имам чувството, че и коремът се е спуснал. АГ-то се съгласи, че бебка върви едричка и ще плануваме секцио след 01.07. Терминът ми е 14.07 по принцип. В 32 г.с. беше близо 2500гр.
За дрехите за изписване не ми остана място в багажа, та ММ ще ги донесе преди да ни изпишат.
Чета ви какво пишете, но нямам много време да пиша. С покупките и багажа съм готова, но сме се захванали да довършим детската стая. Днес свършихме с боядисването. Чакаме мебелите другата седмица. Да им подредя всичките дрешки и одеалца. Искам и да има къде да си играе баткото. А и ако се наложи да се отделим с бебето, ще отидем в детската.
Отделно съм се захванала да правя бебешко парти и едно голямо планиране и майсторене. Не се оплаквам. Приятно ми е, но ми отнема време - всяка вечер до към 2 часа Grinning

# 162
При мен от няколко дни болката в бедрените стави се увеличи и схващания по краката получавам. При всяко обръщане се будя и посещавам тоалетната, а после обикновенно не мога да заспя с часове. Явно ще става все по-трудно до края.

Вие какви мокри кърпи ще ползвате в началото ? Аз мислех да взема Pampers aqua pure, но гледам, че сега има намаление на Pampers fresh clean и излизат по-евтино и се замислих какви да са, но може би е добре да са изцяло на водна основа. И за болницата най-малкия пакет пелени дали ще е достатъчен от 26 бр. ? Simple Smile

Относно дрешките за изписването мисля да ги  подготвя и ММ да ги донесе в деня на изписването. В чантата ми за болница няма да има място и за тях.Simple Smile

# 163
И аз се чудя дали 26 бр ще стигнат. Не помня предния път какъв пакет носих.
За кърпички- ще ползвам пак зелен Бенелан. Харесва ми плътността им и аромата

# 164
  • гр.София
Аз взех един малък пакет с 26бр. Памперси надявам се да е достатъчен,а за мокри кърпи се спрях на Памперс аква с 99%вода,нямат аромат и са много меки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт