Чакаме да мине пролетта, за да гушнем ЮЛИ нашата сбъдната мечта! - Тема № 7

• 39 180
  • 694
  •   1
Отговори
# 270
Относно водата, аз не мисля, че трябва да се обвинява който и да е дали дава или не. Всичко е въпрос на личен избор. Повдигнах темата, тъй като ми се щеше да чуя няколко мнения, ако са различни още по-добре.
Крем за зърна, взех на Лансинокс без измиване. Иначе знам, че има и на Мустела и Авент.
Относно разходките, и аз нямам намерение да карам цяло лято вкъщи, но не виждам как ще правим разходки повече от час, час и нещо в началото, т.е. памперс няма да сменям в движение, поне първоначално.

# 271
Дъщеря ми 1 месец беше на смесено, а след това изцяло на АМ. Предлагала съм вода, но тя упорито отказваше. Пропи вода на 5 месец, когато я захраних. Мисля, че всяка майка ще си усети бебчето и ще се наглася спрямо него.
За разходките ще си шетаме навън максимално. Не знам какъв режим ще имаме, ако кърмя, но ще се напаснем. С каката се прибирахме да презаредим с АМ и пак хуквахме. Памперсът не ми е проблем да го сменям навън. Само да съм в кондиция след раждането, ще излизаме и ще се "забавляваме" тричките.

Днес сглобих и преносимата кошара. Мислех на двора да я пера, но май се отказах от тази идея. Напръсках я обилно с дезинфектант, ще опитам леко с прах и вода да я мина, а също съм поръчала хигиенизиращ спрей на Фрош. Така или иначе първите няколко месеца няма допир до нея. Ще наредя и шкафчето с бебешките нещица, ще си стегна куфара за болницата, само чакам последните покупки и ми остава да чакам. Simple Smile

# 272
Peoney и аз стискам палци всичко да е наред!
Относно водата си мисля, че всяко бебче е различно и ние трябва да предлагаме, пък то ще покаже дали ще пие. Дъщеря ми беше кърмена и в началото не е пила вода, едва когато я захраних започна да пие.
Мокри кърпи съм взела 2 пакета на Памперс, памперси за болницата ММ ще купи и донесе.
Подредих дрешките в скрина и ще започна поетапно да пера и гладя.

# 273
  • София
Леглото е моят магнит.
Най-точното определение Smile Аз преди 12 часа не мога да се излюпя, а после събирам сили да свърша елементарни неща.

Вода като се захраните (6месеца) или с АМ. Реално, ако се кърмите от вода няма нужда, че и не виждам каква е логиката да се предлага. Всеки си решава де, аз лично се водя най-малкото от препоръките на СЗО.

И аз не планирам да сме цял ден вкъщи, а като го чух ММ да ми обеснява, че до 40тия ден никой не трябва да вижда детето Flushed и директно го отрязах, че това няма как да стане. Той "Ама поне две седмици да не сме излизали" и мен чак ми става тъпо, че 15 дена бащинство не ми се прекарват само вкъщи, пък той още отпуска едва ли ще вземе.

# 274
Той ако си е у вас 15 дни, хващай пътя ти Simple Smile Моя за сега се кани да си вземе бащинството, но ние имаме и помощ от моите родители. Ако детето ми е спокойно, не плаче много, няма колики, дори бих се командировала на вилата. Все пак.. Август е пред нас, а да го пропилеем със стоене у дома е немислимо. Морето само ще го миришем тази година, но поне сред природата да сме.

# 275
Моят мъж работи в частна фирма и е сам, няма колеги, няма кой да го замести. Искаше ми се поне първата седмица да е с нас вкъщи, но едва ли ще го пуснат...
 Ако през деня обикалям на другия ден не мога и аз да стана от леглото, но ако съм цял ден вкъщи както вчера, не мога да заспя, а сутрин ставам в 8ч. А аз по принцип много обичам да спя! Иначе мързелът ме е хванал здраво...

# 276
  • София
Много ми се иска, ама евентуално септември да мръднем някъде. ММ все се шегува, че ще скокне до морето за тия 15 дни Grinning

тинити, фирмата е негова ли? Аз не мисля, че някой може да ти откаже тези 15дни бащинство, полагат ти се по закон, а и не е като в Германия да можеш да си ги позлваш след това.

# 277
Много ми се иска, ама евентуално септември да мръднем някъде. ММ все се шегува, че ще скокне до морето за тия 15 дни Grinning

тинити, фирмата е негова ли? Аз не мисля, че някой може да ти откаже тези 15дни бащинство, полагат ти се по закон, а и не е като в Германия да можеш да си ги позлваш след това.
Не е негова фирмата, но работи сам, няма колеги. Отпуската си я пуска по договаряне с шефа. Ще видим как ще стане.

# 278
  • София
Аз пък да се отчета с две направени зъбчета днес. Преди около 2 седмици ми се отчупи малко парче от един кътник и реших, че може да почака, с оглед на това, че не трябва да ставам от леглото, само това ми липсваше. Но след като почна да ме наболява и един проблемен мъдрец, който отлагам да извадя с години, та реших, че сега му е времето. Ако се влоши, ще трябва снимка, упойки и все недобри неща. Разминах се с пломба само и сега уж всичко е наред. Продължавам да си "мътя" 😉

# 279
  • au bout du monde
Вчера изкарах цял ден на крак. Толкова заети бяхме на работа, че не усетих как мина времето, но в момента в който свърших работа краката едва ме държаха. Днес едва станах в 12 и сега следва разходка с кучето. Добре че ми е търпеливо.Heartpulse

Последният мъдрец ми махнаха точно на рождения ми ден миналата година Smile Заболя ме и нямаше как. Бях планувала да го махам, но не точно на този ден хаха. Бях подута и едва хапвах, но беше един от най-хубавите ми рождени дни Heartbeat

# 280
Ох, как ви завиждам за лежането до 12...цялото домакинство + детето са на мен, в 9 спала, не спала трябва да ставам.

# 281
Преди малко се върнах от зъболекаря. Прави ми промивка на зъба и пак лекарство. Изглеждат добре нещата. Очаквах по-лош сценарий. Но след раждането ще се дооправя зъба, защото в единия канал най-вероятно има забравен инструмент. Някой от предишните зъболекари си е оставил ръцете и сега без снимка няма как да види какво има. Поне зъбът не ме боли вече и наистина има надежди да се запази. Вече съм в 9ти месец Simple Smile +11 кг. 8мият месец много качих изведнъж и това пусто сладко... Да се похваля, че намерих и педиатър +личен лекар за мен, който е буквално на 15 минути от къщи. Много ме мързи иначе да правя каквото и да е. Чакам мама утре да дойде и с нея да оправяме багажи за местенето в къщата. Другата седмица вече възнамерявам да сме там. Ех, не остана. Нямам търпение вече да гушкам бебка Hug Петък съм на преглед да видим колко е пораснала Heart Eyes

# 282
Минах през Пепко днес и пак бебешките неща бяха изкупени, най-вече дрeхите за момченца. Ама нормално, новата колекция е на 30% намалена. Само това успях да купя.

# 283
Peoney стискам палци, дано устискаш още малко!
И аз да се похваля с едно направено зъбче вече, в четвъртък още едно и приключвам за тази година.
Много ми е нервно. Ходих до АГ да види епикризата от болницата, каза че всичко е ок, ама да ида в четвъртък за болничния, 45 дневния, които трябваше да започне на 22. Тонове ще следим от другата седмица, много е уклончив, да хубаво е да ги следим от другата седмица, аз съм вече 35+3. За раждането и не стана дума, понеже отново бързаше за секцио. Коментирахме и кондиломите, дали е възможно сега да създадат проблем, отново каза, че нямало как сега да се провери с евентуално тестване дори и за човешки папилома вирус.
Незнам чувствам се като плен мързел последно време, нищо не ми се прави, бързо се изморявам. Трябва да пиша реферат и презентация до петък, незнам дали ще се справя.
И да се похваля с малко покупки от Джъмбо, дрешки, пелени, 2 биберона и днес от Пепко взех чорапки и 1 хавлийка.
Останаха доста дребни неща да се купят, но ще продължим по-нататък.
За водата незнам, иска ми се да ми се получи с кърменето, но ако не в последствие ще се купуват всички неща.
Няма да го мисля от сега.

# 284
Момичета никъде не мога да намеря боденца с цип, а не с тиктак ..... Някой знае ли сайт или нещо?

Общи условия

Активация на акаунт