Чакаме да мине пролетта, за да гушнем ЮЛИ нашата сбъдната мечта! - Тема № 7

• 36 798
  • 694
  •   1
Отговори
# 75
При бабите има такава кошара, ама иначе за път ползвам хотелските, остава и кошара да мъкна.

# 76
Благодаря, че ми писахте, момичета Hug
В болницата съм, реших да остана някой ден да ми изтекат системите, но се надявам днес да ме пуснат!
На всичкото отгоре последния път изследванията бяха много хубави, сега има спад на общия белтък и хемоглобина. Някоя от вас пие ли  билкова кръв? Смятам да си взема, да вдигна малко стойностите. А този Прегнако трябва даа се прежаля и да го преглъщам. Confused

За кошарата- взехме дървена, но не 3в1, чекмеджета има само отдолу. За спането на друго място - при бабите примерно, смятам като дойде време тогава да вземем преносима кошара.

Багажа за болницата изобщо не съм го започнала, трябва да взема 2 нощници, а и другите неща дето са за бебето.

Дрешките ще ги изпера сигурно на 30 градуса с Тео бебе или Бочко. Ние от много време се перем с тези прахове и съм много доволна, само ако има много замърсявания или миризми пускам по 2 пъти в пералнята и всичко изчезва.
Ще перете ли кошовете от количката? Честно казано малко ме притеснява да ги разглобявам и т.н. те стоят в найлони в спалнята от известно време.

Ох, какъв дълъг пост стана. Grinning

# 77
Peoney, радвам се, че си добре и че нещата са се стабилизирали при теб!
Билкова кръв пия от януари и пак хемоглобинът и желязото са ми на долна граница. Явно не е моето нещо.
Относно прането, и аз смятам да пера на 40 градуса, както пера и нашите дрехи. Препарат купих Фрош бейби, дано е добър. Иначе за прането на кошчето за автомобил, мисля да погледна някакви клипчета дали е възможно да се разкости.
Момичета, има ли някакви конкретни размери протектора за количка? Аз купих 2 протектора за матрак, а за количка изобщо не се бях сетила.

# 78
Пия билкова кръв месеци вече

Протектор за количката взех, ама с предното бебе не бях ползвала и не съм имала драми. Вътрешността се сваля и пере лесно

# 79
За преносимите кошари с първото взехме дървени легло с всичките му такъми. Е, трябваше още тогава да взема преносима кошара. Сега в нашата спалня е юношеското легло (което излезе от дървеното легло), а в детската стая си има тя голямо легло. Тъй като не знам как ще се развият нещата със спането на каката, сега взех преносима кошара, която ще позиционирам в детската стая. И кой, където иска да спи. Общо ще имаме 3 легла за 2 деца 🤭
При свекърва ми на долния етаж за пръв път спа на 2 г.и нещо и направо на спалнята при нея. А когато сме на почивка, задължително питаме за кошари и ползваме техните.
Бях си харесала легло next to me и едно друго като кошче, но за първото нямам място, а второто е до 6- месечна възраст и после не ми се занимава пак с легла, наместване/ подаряване на това кошче и т.н.

# 80
Имам преносима кошара в баба му. Там спи, когато ходи у тях. Той спи винаги или в кошарата си у дома или в тази на баба си. На спалня е спал рядко.
Когато ходим по хотели ползвам техни кошари. Когато ходим на вилата- носим преносимата. Нито той , нито аз можем да заспим ако сме заедно в едно легло.
А next to me, според мен е до 6 месеца по- скоро, отколкото до годинка. В един момент детето започва да се изправя . Но си зависи и от двигателната активност на детето.

# 81
Да ви кажа сгъваемите големи кошари са доста удобни. Ние ползвахме такава 5-6 месеца и после ни подариха дървено легло 3в1, но изобщо не съм доволна от качеството, пък и е неудобно. После разделихме леглото и кошарата, а шкафа за повиване отиде на вилата, защото няма място за него. Сега пак ще ползваме дървената кошара, защото я имаме. Но баткото до към 5 години редовно спеше при баба си в сгъваемата кошара. Иначе е удобно. Леки са и може да ги местиш навсякъде, но всеки сам си преценя. Нашите баби предпочитат децата да спят при тях, защото така могат да ги завиват и наблюдават при тях, но честно казано много не сме го оставяли при тях до към 2 годинки.

# 82
Има хора, които предпочитат преносимите кошари да постоянно легло на детето, но аз лично не ги харесвам. Много шумулят . Моя спи за сега в кошарата от леглото 3 в 1, но след 2 седмици идва матрака за юношеското легло и ще трансформираме леглото

# 83
Next to me според мен не могат да се ползват дълго време, чак до годинка едва ли. Ние си имаме сгъваема кошара, ползвали сме я много с голямото дете, при баба му е спал в нея, като сме пътували не навсякъде е имало сгъваеми кошари и сме си я носили, много сме я използвали наистина. А като стана по-голям махнахме второто ниво и слагахме играчки, по доста време изкарваше там, беше ми спокойно така.

# 84
Ние ще бъдем с дървена кошара вкъщи. Но не съм мислила къде ще спи бебчо като ходим на гости при родителите ни. Може и ние да купим една сгъваема, но има много време докато дойде и този момент с пътуването. Blush

# 85
Ние сега взехме Next to me поради тясна стая, не искам да се бутам в 120/60 от самото начало. Отлагам до последно Grinning

# 86
  • au bout du monde
Втори ден вече се събуждам много нервна. Изобщо не спах добре и не е защото корема ми пречи или да ставам до тоалетна(изобщо не ставам). Сега с това връщане на работа, може и то да ме тормози. Имам и разни проекти да пиша, а крайния срок наближава. Толкова съм разконцентрирана. Мога да стоя цял ден и да зяпам в една точка.
За капак и кучето ми се сърди от снощи Satisfied

# 87
Втори ден вече се събуждам много нервна. Изобщо не спах добре и не е защото корема ми пречи или да ставам до тоалетна(изобщо не ставам). Сега с това връщане на работа, може и то да ме тормози. Имам и разни проекти да пиша, а крайния срок наближава. Толкова съм разконцентрирана. Мога да стоя цял ден и да зяпам в една точка.
Как реши да работиш точно в последните месеци? Защо не си вземеш болничен и да си почиваш? Innocent

# 88
  • au bout du monde
Как реши да работиш точно в последните месеци? Защо не си вземеш болничен и да си почиваш? Innocent

От март месец съм в платен отпуск, нареден от правителството, но от 1 юни възобновяват работа и трябва да се върна за 4 седм. После ще взема останалата ми отпуска до раждането. Утре ще говоря с лекаря, ако е възможно да ми даде болнични, ако не - ще стискам зъби. В Англия няма 45 дни болничен до раждането. Ако искаш да почиваш си пускаш майчинство, колкото по-рано го пуснеш, толкова по-рано на работа трябва да се върнеш после. За това го отлагам до последно.

# 89
Момичета, с кошарите и при нас е голяма драма. Имаме дървена люлееща, в която спи каката, и такава за игра сгъваема, в която я оставям за малко като трябва да свърша нещичко. Имаме и друга сгъваема на вилата. Мислим да купим 2 сгъваеми, в дървената ще спи новата беба, в едната сгъваема каката, а другата сгъваема на вилата за бебето пак ( трябва да е на 2 нива) . Кошарата за игра за сега ще си остане по предназначение да се ползва, но в крайна сметка много кошари, много нещо.. обърквам се чак..

Общи условия

Активация на акаунт