Къща около София - 2

• 70 921
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добре, ами Laughing

Да обясняват хора в тема за къщи ДО София, че са си купили апартамент ДО метрото, че да не травмират децата с пътуване, какво общо има с темата и колко е полезно мнението?!

Има хора, които организират денят си без драма, защото там са родени и учат/работят в София. Тук голяма драма се изкара.

# 211
Ако визираш мен, аз просто отговорих на зададен директно към мен въпрос. Нито драматизирам, нито театралнича с излишни емоции, като твоите. Просто изложих позиция.
Драмите започнаха с твоето влизане в темата. И между другото ги продължаваш в много скандален и конфронтационен стил.
За тези, които там са родени и учат в София също е въпрос на избор какво и как ще им се случва. Тук говорим за бъдещи избори на имоти и критерии(които могат да бъдат различни за всеки) по които ги избираме. За един индивид са едни критериите, за друг са други. Моите могат да се различават много от на всеки друг.
30 км. къща от София + още минимум 20-30 мин. транспорт в София не влизат в моя таргет за ежедневието на ученик по изложените вече причини. Но това не значи, че няма да купим къща.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 09:24 от Fancy

# 212
  • София
Такива драми вървят от години в теми подобни на тази и не само за около София. Честно да си кажа, четейки ги мен също ме хвана шубе дали няма да нанеса непоправима травма на децата си, като ги завлеча на 20-30 км. извън София. Вече три години живеем на това разстояние и мога смело да заявя, че всички сме много по-щастливи и спокойни. Споделям личен опит и наблюдения, не някакви предположения, почиващи на моите расъждения какво би било ако...

# 213
  • София
И ние направихме 3 години с две малки деца от другата страна на Витоша. Просто и аз като родена и израстнала в София помня каква беше и знам как смърди от 20 години. За изнервеността и прибързаността на всички граждани е просто бонус към целия живот на "6-та". Предпочитам селската идилийка...

# 214
  • София
Винаги съм си мислела, че желанието да идеш да живееш извън града е породено от вътрешна необходимост от свобода, тишина, спокойствие и зареждащи гледки. И да ме прощават някои от списващите в темата, ама 10 минути до метро не е къща около София, ами си е къща в София. Дори Банкя вече е София. Мили момичета, ако нямате вътрешна необходимост от горните неща не се пънете да купувате или строите къщи около София, само защото другите го правят или е модерна тенденция - ще се напрегнете още повече. Приключението живот в къща с дворче извън града, но работа и училище в града не е за всеки. Трябва наистина много да го искате. Иначе е чиста загуба на време в пътуване и нерви, и пари по обслужване на имот.

# 215
Мисля, че се зароди излишна дискусия - всеки родител може сам да прецени за децата си кое е добре и кое не е, както и какви компромиси е склонен да направи. Няма нужда всеки да убеждава другия в правотата си.

# 216
Е стига де. Това, че ти го виждаш така изобщо не значи, че реално истината е такава. Какво е модерно не се наемам да коментирам. Коментирам само личните нужди, така че никой член на семейството да не усеща прекален дискомфорт.
Има достатъчно селища, които се намират на 10-15 мин. от града и отговарят напълно на горните критерии. Къщата си е къща, дори и в затворените комплекси на Витоша. Дори Банкя, Горна Баня, Божурище, Мировяне, Доброславци, Бистрица, Кокаляне, Панчарево, Герман напълно отговарят на критериите.

# 217
  • София
Дискомфорта е лично вътрешно усещане на всеки един индивид породен от реални, а не от предполагаеми обстоятелства. Поста ти беше за 10 минути до метро, не до града, което е доста различно. Относно посочените населени места - въпрос на личен избор. За мен там вече е прекалено пренаселено и до 5 години ще стане нетърпимо. Къщата си е къща, ама не баш. Лично аз не желая да съм затворена в комплекс, пък бил той и в полите на Витоша.

# 218
  • София
Само да попитам тези 10-15 мин до околовръстното на София ли са ?

# 219
Дискомфорта е лично вътрешно усещане на всеки един индивид породен от реални, а не от предполагаеми обстоятелства. Поста ти беше за 10 минути до метро, не до града, което е доста различно. Относно посочените населени места - въпрос на личен избор. За мен там вече е прекалено пренаселено и до 5 години ще стане нетърпимо. Къщата си е къща, ама не баш. Лично аз не желая да съм затворена в комплекс, пък бил той и в полите на Витоша.

Е именно де. Лично усещане и лични критерии. Затова просто не обобщавай за сметка на чужди нужди, критерии, мнения.
Понятието пренаселено също е субективно. Аз имам лични впечатления от някои от изброените от мен селища и това, което написа за свобода, тишина, спокойствие и зареждащи гледки го има И в тях.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 10:44 от Fancy

# 220
  • София
Ето, всеки търси различно - някои диво, някои питомно.
За мен беше от важност да съм ДО града и НА мегдана - най-доброто от двата свята. Но това търсих аз, други търсят друго.

Приятели са в Горна малина и децата ходят на градина и училище там, никаква драма да ги привлачват тук, че там не ставало.

Други са в Плана и си пътуват ежедневно без проблем.

Най- екстремните за мен купиха ваканционен имот в самоковско село и съвсем полека си се заселиха там, пътуват и те ежедневно с три деца.

Алекс, на мен лично тези 10 мин са ми до метростанция със селски автобус.

# 221
  • София
Fancy думичките личен избор, лично мнение и т.н , които използвах  е много далеч от обобщение и налагане в каквото ме упрекваш. Явно ти имаш проблем с приемането на мнение, различно от твоето, затова смятам да приключа с коментиране на твои постове. Желая ти да намериш имот, с който да не травмираш себе си и любимите си хора.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 11:14 от DeS8ka

# 222
Мили момичета, ако нямате вътрешна необходимост от горните неща не се пънете да купувате или строите къщи около София, само защото другите го правят или е модерна тенденция - ще се напрегнете още повече. Приключението живот в къща с дворче извън града, но работа и училище в града не е за всеки. Трябва наистина много да го искате. Иначе е чиста загуба на време в пътуване и нерви, и пари по обслужване на имот.

Това какво е? Особено болднатото!
Отговорих ти с мнение, че не го смятам за абсолютно вярно и не е нужно да обобщаваш.

# 223
Ето, всеки търси различно - някои диво, някои питомно.
За мен беше от важност да съм ДО града и НА мегдана - най-доброто от двата свята. Но това търсих аз, други търсят друго.

Приятели са в Горна малина и децата ходят на градина и училище там, никаква драма да ги привлачват тук, че там не ставало.

Други са в Плана и си пътуват ежедневно без проблем.

Най- екстремните за мен купиха ваканционен имот в самоковско село и съвсем полека си се заселиха там, пътуват и те ежедневно с три деца.

Алекс, на мен лично тези 10 мин са ми до метростанция със селски автобус.
Мисля, че селското училище е до време. Градината няма проблем. Но едва ли някой би оставил детето му да завърши образованието си в Горна Малина. Grinning След 6-7 клас със сигурност ще ги 'привлачат' тук. Wink

# 224
Пууу и тази тема е развалена вече....
Имаме си някакви мечти с моя мъж и следя от време не време, но май на друго място ще следя, че тук много напечено е станало.

Общи условия

Активация на акаунт